In de bergen werken: seizoenswerk in het skigebied

19-07-2022 - SnowTrex

Een week skivakantie in de bergen? Voor sommigen veel te weinig. Enkele bergfans willen het liefst het hele seizoen in de bergen en in de sneeuw doorbrengen. Maar hoe kan je dat betalen? SnowTrex kent verschillende vormen van seizoenswerk in het skigebied. Zo kan je de hele winter van de bergwereld genieten zonder daarbij rood te komen staan.

Seizoenswerk in het skigebied – een goede mogelijkheid om een heel seizoen van de bergen te genieten!

Kelner / barkeeper

De klassieker van het seizoenswerk is werken in de horeca: in het skigebied betekent dit dat je kelner of barkeeper bent – op de berg of in het dal. Om goed werk te kunnen leveren, moet je onder druk kunnen werken en stress kunnen weerstaan. De beloning hiervoor is des te groter als je bijna elke dag kunt skiën. Het is belangrijk dat de werktijden hierop zijn afgestemd en vooral in de ochtend – bijvoorbeeld als ontbijtmedewerker – of de middag/avond plaatsvinden.

Kinderoppas

Inmiddels hebben zich in de skigebieden ook talrijke hotels gespecialiseerd in vakantiegangers met kinderen. Dit betekent daarentegen dat de kleintjes ook verzorgd en vermaakt moeten worden als papa en mama zich na een dag skiën willen verwennen met een wellnessronde. Dus als je stressbestendig bent als het gaat om het lawaai van kinderen, dan is zo’n seizoensgebonden baan ook geschikt voor jou. Het goede nieuws is dat vooral in de namiddag, als de skidag voorbij is, kinderverzorgers nodig zijn. Er is dus genoeg tijd om ’s morgens de hellingen af te razen.

Veel ouders genieten van de kinderoppas in de namiddag in het hotel.

Huismeester

Vooral kleine vakantiewoningen willen in het hoogseizoen op deze manier beheerd worden. Dit omvat bijvoorbeeld de verzorging van gasten, sneeuwruimen, schoonmaken of kleine onderhoudswerkzaamheden. Een geweldige seizoensarbeid om nieuwe mensen te leren kennen en midden in het resort te werken! Bovendien ben je geen 24-uurs conciërge, zodat je ook nog lekker kunt skiën.

Schoonmaker

Misschien niet de meest populaire baan in het skigebied, maar wat kun je doen om een heel seizoen in de bergen te wonen? En als je schoonmaker bent in een hotel, kan het zelfs zo zijn dat je gratis kost en inwoning krijgt. Je moet je dan ook niet direct laten afschrikken door de term in personeelsadvertenties – er zijn immers rubberen handschoenen!

Animator

Als animator zijn ook uithoudingsvermogen, stressbestendigheid en veel inzet vereist. Er zijn taken zowel op als naast de piste. Daarom moet je verwachten dat je het skigebied met een horde vakantiegangers kan verkennen. Dit kan echter heel leuk zijn en is misschien nog wel leuker dan alleen de bochten in de sneeuw te trekken. ’s Avonds even pauzeren? Dat is bij deze baan meestal een slecht idee. Ook dan willen de gasten van de accommodatie vermaakt worden, creativiteit en gezelligheid worden in deze functie met hoofdletters geschreven.

Veel vakantiegangers waarderen ook naast de piste leuke animatie.

Keukenhulp

Net als bij kelner of barkeeper moet je er als keukenhulp op letten dat niet de hele dag daaraan verloren gaat. Daarom moet je bij voorkeur ’s morgens of ’s middags een paar keer de piste op, voordat je de keuken in gaat of nadat de middagpauze voorbij is. Vooral als het gaat om horecabanen mogen de verwachtingen van te veel vrije tijd niet te hooggespannen zijn, vooral in het hoogseizoen. Skiën maakt je immers hongerig, wat zich op zijn beurt weer laat voelen in de keukens van hutten en hotels. In het ideale geval vind je echter een baan waar kost en inwoning gratis zijn.

Receptionist

In de winter bespaar je vaak kost en inwoning als je als receptioniste werkt. Deze seizoensgebonden baan vereist een vriendelijke, open-minded uitstraling – ook al zijn de vakantiegangers niet zo aardig. Ook al zijn de werktijden hier voornamelijk overdag, er zijn vaak ploegendiensten die soms gecombineerd kunnen worden met enkele afdalingen in het skigebied. Sommige accommodaties zijn ook op zoek naar een nachtportier voor seizoenswerk. In dit geval zijn enkele middagritten vaak wel mogelijk.

Wat het werk ook is – een heel seizoen in de bergen zijn compenseert al het werk! En verder zijn er ook nog enkele goedkope aanbiedingen voor jongeren en studenten.

Dakkoffers & dakdragers – besparen ruimte wanneer je in de winter reist met ski’s en dergelijke

Of het nu gaat om kleding, uitrusting of skischoenen. Elke wintersporter weet dat je ...

Strooiers zorgen voor perfect geprepareerde pistes in het skigebied

Zachte carvingbochten op perfect geprepareerde pistes: dit of iets vergelijkbaars is ...

$stickyFooter