5 goede redenen om te skiën op de Kitzsteinhorn

31-12-2017 - SnowTrex

Ga je tijdens je volgende skivakantie naar de Kitzsteinhorn in Kaprun? – Een goede keuze! SnowTrex geeft vijf goede redenen waarom skiën in het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn absoluut de moeite waard is.

Met de gondelbaan kom je tot op 3.000 m hoogte.

1) Gletsjerskigebied op 3.000 meter hoogte

Het skigebied op de Kitzsteinhorn in Kaprun is het enige gletsjerskigebied in het Salzburger Land en biedt daarmee sneeuwzekerheid van oktober tot in de vroege zomer. Op ongeveer 3.000 m hoogte genieten skiers en snowboarders hier van uitgestrekte, witte gletsjerhellingen en een adembenemend uitzicht op de hoge alpentoppen zoals de Großglockner of de Großvenediger. Het Alpincenter op 2.450 m hoogte kan vanuit Kaprun supersnel met twee gletsjergondels worden bereikt. Daarna brengt de gletsjer shuttle je naar het bergstation op 3.000 m hoogte. De shuttle is een bovengrondse trein die er nostalgisch uitziet en bij deze en gene een romantisch gevoel laat opkomen.

2) Brede keuze aan pistes

In het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn vindt iedereen de passende piste. Maar liefst 41 km pistes wachten erop ontdekt te worden – van de eenvoudige, blauwe piste tot aan de beruchte “Black Mamba”. Deze zwarte piste heeft een verval van maximaal 63 procent en is een echte uitdaging voor skiërs en snowboarders. Wie dat te steil vindt, zou zeker de vele blauwe genietersafdalingen moeten proberen. Deze liggen direct op het heerlijke zonnige plateau van de Kitzsteinhorn.

In het skigebied op de Kitzsteinhorn zijn er pistes voor elk niveau.

3) Paradijs voor freestylers en liefhebbers van actie

Freestylers komen op de Kitzsteinhorn helemaal aan hun trekken. In het “Glacier Park” op 2.900 m hoogte staan verschillende boxen, tubes en kickers op hen te wachten. Bovendien zijn er nog een superpipe met een waanzinnige lengte van 160 m en 6,3 m hoge walls alsmede het 450 m lange “Central Park”. Wie nog wat oefening nodig heeft, kan zich uitleven in het “Easy Park”. Hier zijn speciale hindernissen voor beginners die zorgen voor een makkelijkere start in de wereld van het freestylen. Op de nieuwe funline, de “Eagle Line”, kan met de vliedende kracht worden gespeeld. In steile bochten en andere speciale hindernissen kunt u geweldig met de gewichtloosheid experimenteren.

Ook freestylers komen op de Kitzsteinhorn niets te kort.

4) Ruim aanbod aan restaurants en après-ski

Het skigebied bij de Kitzsteinhorn alsmede de dorpen Kaprun en Zell am See bieden alles wat het (après-ski) hart begeert. Tijdens de middagpauze is bijvoorbeeld een bezoekje aan het Ice Camp de moeite waard: dit fascinerende iglolandschap bij de Sonnenkarbahn II is heel geschikt om een drankje te doen – tijdens de middagpauze alcoholvrij, dat spreekt voor zich. Wie de skidag afsluit en zin in après-ski heeft, mag de Baumbar in Kaprun niet aan zich voorbij laten gaan. Vanaf het dalstation van het skigebied Kitzsteinhorn brengt de skibus u direct naar de bar.

5) Het hoogste uitkijkpunt van Salzburg

In het skigebied bij de Kitzsteinhorn ligt het hoogste uitkijkpunt van Salzburg. Op het panoramaplatform “Top of Salzburg” sta je op 3.029 m hoogte en heb je een geweldig uitzicht op de witte gletsjers, de omliggende bergwereld, het dal van Kaprun en op de Zeller See. Dankzij een automatisch fotopoint is het mogelijk dit prachtige moment ook zonder smartphone vast te leggen. Een geweldige locatie – bijvoorbeeld ook voor romantische liefdesverklaringen.

Vanaf het uitkijkpunt “Top of Salzburg” heb je een waanzinnig uitzicht!

Met zo’n aanbod kan je je echt verheugen op de skivakantie. En als je hieraan niet genoeg hebt, is er nog een ander skigebied in de directe omgeving: het skigebied Schmittenhöhe in Zell am See.

5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter