Exotische Skigebieden – IJsland

13-08-2012 - SnowTrex

Exotische Skigebieden – IJsland.

Voor alle wintersportvrienden, die hun skivakantie niet elk jaar in de skigebieden van Oostenrijk of Frankrijk willen doorbrengen, stellen wij vandaag twee skigebied op IJsland voor. Zo koud als sommige mensen denken, is het in de winter op IJsland niet. Door de warme Golfstroom bedraagt de gemiddelde temperatuur in Reykjavik in januari 0,4° Celsius. De twee grootste skigebieden van IJsland liggen slechts ca. 30 autominuten van Reykjavik vandaan.

Het grootste en bekendste is Bláfjöll (blauwe berg) in het zuidwesten van de hoofdstad. Het skiseizoen duurt hier van midden november tot mei. In totaal zijn 11 liften en 19 pistes, die zowel voor beginners als ook voor gevorderden veel te bieden hebben. Een dagskipas kost omgerekend ca. € 14,- . Veel pistes worden constant verlicht. Doordat er slechts weinig servicemogelijkheden zijn, is zelfverzorging aan te raden. Er zijn een paar overnachtingmogelijkheden voorhanden, de hutten zijn echter het eigendom van 3 skiclubs. Het hoogste punt van het skigebied ligt op 700 m.

Het tweede skigebied (max. 680 m hoog) heet Skálafell en ligt ten oosten van Reykjavik. Het beschikt over 5 liften en 6 pistes, waarvan een met 1,2 km de langste skipiste van IJsland is.

De skibus rijdt in het seizoen de skibus direct vanuit het centrum van Reykjavik naar de beide skigebieden. Na het skiën kan men zich in het woelige nachtleven van Reykjavik storten. Hier vindt u talloze pubs, bars en restaurants. Aanbiedingen voor een vlucht naar IJsland vindt u bij KLM of Icelandair.

  • maandag, 13. augustus 2012
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Skigebieden
5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter