Exotische skigebieden – India

19-12-2012 - SnowTrex

Exotische skigebieden – India.

In het gelijknamige dal gelegen, is de kleine plaats Gulmarg het uitgangspunt voor wintersporters, die in het Indische deel van Kashmir willen skiën – en tegelijkertijd op zoek zijn naar avontuur. Kashmir geldt als een crisisregio. Gulmarg geldt echter door zijn afzijdige ligging en de aanwezigheid van Indische soldaten als veilig. Wanneer de regio ooit definitief bevrijd zal zijn, dan biedt het goede omstandigheden voor wintersport. In het zicht van de Nanga Parbat hebben skiërs rondom Gulmarg de mogelijkheid, van de 4124 m hoge Mt Apharat door de beste poedersneeuw te woelen en daarbij van het indrukwekkende landschap van het Himalaya-gebergte te genieten. De op een hoogte van 2730 meter gelegen plaats ligt in de Pir Panjals, een van in totaal 6 gebergtes van de Himalaya. Sneeuwval van 20 meter per winter komt hier niet zelden voor!

Sinds 1998 beschikt het skigebied over een gondellift, die op een hoogte van 2650 meter begint en via het middenstation tot op een hoogte van 3980 meter leidt. Bovendien staan in de buurt van het dalstation twee sleepliften voor wintersporters bereidt. De plaats zelf bestaat vooral uit kleine hotels, restaurants en berghutten, die over het gehele dal verdeeld zijn. Hoewel het skigebied nog niet uitgebreid ontsloten is, leeft Gulmarg toch vandaag de dag vooral van het toerisme.

In het skigebied staan momenteel 5 kilometer aan groene en blauwe pistes, 4 kilometer aan rode evenals 4 kilometer aan zwarte pistes ter beschikking. Instructors en guides kunnen door skiërs worden geboekt. Gulmarg biedt uitstekende offpiste-mogelijkheden, vooral het heli-skiing is erg geliefd. Hierbij laten zich powderfans op onberoerde hellingen afzetten om door de eenzame diepsneeuw naar het dal te geraken. Het skiseizoen in Gulmarg duurt van midden december tot midden mei. Voor liefhebbers van de klassieke vakantie, zonder die extra portie avontuur, raden wij daarentegen de wintersportlanden Oostenrijk, Italië of Zwisterland aan.

Bronnen:

www.skifuehrer.de www.freeskihimalaya.com www.wikipedia.org www.news.sky.com www.welt.de www.yestoskiing.de

  • woensdag, 19. december 2012
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Skigebieden
5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter