Lachen asljeblieft: fotopunten in skigebieden

25-09-2022 - SnowTrex

De herinneringsfoto uit het skigebied hoort gewoon bij een geslaagde skivakantie. Met speciale fotopunten bieden exploitanten van skigebieden een uitgelezen kans om gratis op de foto te gaan voor een speciaal geselecteerd panorama. Later kunnen de foto’s online worden bekeken en gedeeld via sociale netwerken. SnowTrex vertelt je over bijzonder mooie fotopunten.

Unieke fotomotieven wachten in de bergen.

De skipas is de trigger

De skipas is alleen voor het gebruiken van de liften? Niet overal. In sommige skigebieden dient hij ook als elektronische ontspanner voor camera’s. Op de zogenaamde fotopunten, meestal gelegen op uitkijkpunten met een prachtig panorama, kunnen gasten zich gratis laten fotograferen met hun skipas. Veel van deze fotodiensten zijn gekoppeld aan het onlineplatform skiline.cc, dat alleen al in Oostenrijk ongeveer 20 fotopunten en meer dan 80 skimovie-routes aanbiedt. De foto’s en skimovies die daar zijn gemaakt, kunnen online worden bekeken via uw eigen skipasnummer en worden gedownload. Sommige fotopunten bieden ook een speciaal motief. Hier zijn een paar aantrekkelijke voorbeelden:

Big 3 in Sölden

Waar de bergen het hoogst zijn, is het uitzichtbijzonder indrukwekkend. Zo is het skigebied van Sölden met zijn 3.000 meter hoge toppen voorbestemd voor unieke beelden. De bergstations op de gletsjers Tiefenbach, Gaislach en Schwarzkogel zijn niet alleen de drie hoogste skitoppen van het skigebied, maar ook de “Big 3”: het dakterras van het panoramarestaurant naast de Gaislachkogelbahn, de panoramische rotsvoetgangersbrug op de Tiefenbachkogl, die 20 m boven de afgrond uitsteekt, en het natuurplatform boven het bergstation Schwarzen Schneidbahn. Hier kun je genieten van geweldige uitkijkplatforms en formidabele fotopunten.

Fotolijst in de Schwarze Schneid in Sölden.

Foto in een rode leren stoel in Kitzbühel

Skigebiedexploitant KitzSki heeft een bijzonder fraaie decoratie voor de souvenirfoto bedacht: op de Steinbergkogel (1.971 m) in het skigebied Kitzbühel nemen wintersporters plaats in een 6-zits stoel met een groot rood Kitzgams logo, dat het fotomotief kracht bijzet. Bij het bergstation van de Brunnbahn (1.930 m) op Pengelstein staat zelfs een van de sportieve 8-zits stoelen met rood en zwart lederen bekleding. Op de achtergrond doemen de bergen van de Hohe Tauern op.

In Kitzbühel maak je jouw souvenirfoto in volledige skikleding, samen met de Kitzgams.

Souvenirs met mascottes

De mascottes van de skigebieden bieden een ongewoon motief met herkenningswaarde. De Katschberg, bijvoorbeeld, heeft de vrolijk lachende Katschi op zijn fotopunt geplaatst. Het blauwe hart begroet je vriendelijk met zijn gestreepte hoed naast het bergstation van de kabelbaan Tschaneck op de Katschberg.

Het Katschi Fotopoint ligt niet ver van het bergstation op Tschanek (2.030 m).

De gele olifant FUNty is de mascotte van de Zillertal Arena en daarom ook een welkome posepartner voor de groepsfoto op het fotopunt. Het grote slurfdier voor de gezamenlijke foto is te vinden in de Arena Stadl in Zell, in het Arena Center in Gerlos en in de Plattenkogel-X-Press in Hochkrimml.

De mascotte Funty verfraait het Fotopoint in Hochkrimml.

Op de houten troon

In het skigebied Hochkönig worden souvenirfoto’s gemaakt op de troon van de bergkoning. Houten stoelen, die zijn gebaseerd op het Hochkönig-logo in de vorm van een kroon, dienen als kijk- en fotopunten. De nobele zetels bevinden zich op de zes “box seats” van de “Königstour”, een 32 km lange rondtocht die de skiërs één keer over het skigebied stuurt. Het biedt een prachtig uitzicht op de Hochkönig en het Steinerne Meer.

In het skigebied Hochkönig kun je plaatsnemen op de koninklijke troon voor de foto.

Een houten hoge zitplaats als fotostellage is ook te vinden in Westendorf in de Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental. Hier vormt de Fotopoint een houten zitting die op zijn brede zitvlak plaats biedt aan twee personen.

In het spoor van de skiprofs

Als je jezelf in de houding van een skiracer wilt zien, kun je je laten fotograferen in het starthuis van beroemde racebanen. Bijvoorbeeld in het Zwitserse skioord Wengen, waar het fotopunt zich bevindt in het starthuis van de beroemde Lauberhorn afdaling. Op sommige Speedcheck-parcoursen wordt de foto genomen op het snelle moment van de finish, bijv. in Sölden, Saalbach, in de Zillertal Arena, in Nassfeld en in St. Johann-Alpendorf (bij Salzburg).

Het fotopunt in het starthuis van de Lauberhorn afdaling.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele fotomogelijkheden die zich in de skigebieden openen. Veel plezier met het ontdekken en maken van je eigen persoonlijke fotoshoot!

5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter