Skigebieden met gratis skipas voor kinderen

20-02-2023 - SnowTrex

Alle ouders van skiënde kinderen kennen het probleem: hoe ouder de kinderen worden, hoe duurder de skipas wordt. Hoewel er vaak kortingen zijn, zodat de kinderen voor minder dan hun ouders van het pisteplezier kunnen genieten, is het in de meeste gevallen nog steeds niet helemaal gratis. SnowTrex heeft de uitzonderingen uitgezocht en presenteert skigebieden met gratis skipassen voor kinderen.

Skigebieden met gratis skipas voor kinderen.


Oostenrijk

Als je nog niet weet wat je volgende bestemming met het hele gezin moet zijn, moet je eens kijken naar DE bestemming voor skivakanties bij uitstek, Oostenrijk. De Oostenrijkse Alpen zijn perfect om te ontspannen tijdens een pauze van het stressvolle dagelijkse leven. Talloze skigebieden wachten op wintersporters, jong en oud, met pistes zover het oog reikt en skischolen die staan te popelen om de kunst van het skiën door te geven. Plus, gratis kinderopvang waar kinderen zich samen kunnen vermaken en nog veel meer activiteiten buiten de pistes.

In Oostenrijk skiën kinderen vanaf 15 jaar in sommige skigebieden nog gratis.

Bovendien heeft Oostenrijk het voordeel dat in geen enkel ander alpine wintersportland zoveel skigebieden speciale skipasacties voor kinderen aanbieden. Gratis skipassen voor kinderen zijn in Oostenrijk onder bepaalde voorwaarden verkrijgbaar, bijvoorbeeld in de skigebieden of skidorpen:

Frankrijk

De Franse wintersportgebieden zijn een perfecte bestemming, vooral voor gezinnen die op zoek zijn naar een goedkope skivakantie. De reden voor de betaalbare prijzen is dat de skiaccommodaties in Frankrijk meestal appartementen of studio’s zijn, waardoor iedereen ter plekke kan beslissen hoeveel geld hij aan de catering wil uitgeven.

Gezinnen kunnen een zeer betaalbare skivakantie doorbrengen in Frankrijk.

Bovendien ligt de accommodatie vaak direct aan de pistes van de diverse skigebieden, zodat de bekende skibusstress niet nodig is. Op de Franse pistes kunnen ski- en snowboardfans vele kilometers piste verwachten, talloze skischolen die cursussen voor kinderen en volwassenen aanbieden, en vaak leuke sneeuwparken en kinderlandjes.

Door dit gevarieerde en samen vrij betaalbare aanbod in Frankrijk zijn er in de Franse skigebieden minder extra aanbiedingen en slechts zelden acties die de individueel vastgestelde kindertarieven ondermijnen. Voor kinderen jonger dan 5 jaar is de skipas sowieso meestal gratis.

Italië

Ook de Italiaanse skigebieden bieden plezier op de piste voor jong en oud, gekwalificeerde skischolen en een verscheidenheid aan pistes. Gezinnen hebben de keuze uit grote en kleine skigebieden, veel gezinsvriendelijke accommodaties en een meestal gevarieerd programma buiten de witte sneeuwpistes.

Italiaanse skigebieden hebben ook vaak speciale aanbiedingen voor jonge skiërs.

Daarnaast skiën in Italië kinderen tot 5 jaar voornamelijk met een gratis skipas. Voor oudere kinderen wordt deze vaak gratis na een bepaalde verblijfsduur en bovendien hebben sommige skigebieden ook speciale aanbiedingen voor jonge skiërs bedacht. Gratis skipassen voor kinderen zijn in Italië onder bepaalde voorwaarden verkrijgbaar, bijvoorbeeld in de skigebieden of skidorpen:

Vooral voor skivakanties met veel kinderen zijn skigebieden met speciale aanbiedingen voor kinderen de moeite waard.

Zwitserland

De Zwitserse Alpen zijn een prachtige plek om met kinderen te skiën. Met skioorden als Grächen/Hannigalp, Arosa-Lenzerheide, Davos Klosters Mountains en nog veel meer heeft Zwitserland een grote verscheidenheid aan resorts, maar ze hebben veel gemeen wat betreft hun gezinsvriendelijkheid, sneeuwzekerheid en unieke accommodatie.

Op de pistes bieden de Zwitserse skioorden alles wat jonge en oude skiërs zich kunnen wensen, met skischolen, creatieve kinderlandschappen en sneeuwparken, en een ruime keuze aan gemakkelijke tot uitdagende afdalingen. Weg van de alpine sneeuwheuvels zijn er ook diverse mogelijkheden voor andere activiteiten, zoals rodelbanen of binnenspeeltuinen, familierestaurants en soms zelfs gratis kinderopvang die gezinnen met open armen ontvangen.

In veel Zwitserse skigebieden skiën kinderen onder de 6 jaar gratis.

Over het algemeen zijn skipassen voor kinderen tot 6 jaar gratis in Zwitserland, maar natuurlijk zijn er skigebieden die speciale aanbiedingen hebben bedacht met betrekking tot oudere kinderen. Gratis skipassen voor kinderen zijn in Zwitserland onder bepaalde voorwaarden verkrijgbaar, bijvoorbeeld in het skigebied van Zermatt.

Duitsland

In Duitsland zijn er talloze skigebieden die gezinnen met open armen ontvangen. Ze blinken vaak uit met skischolen en kindvriendelijke pistes, evenals gezinsactiviteiten buiten de witte pistes. Bovendien bieden veel skigebieden gratis skipassen aan voor kleine skiërs en soms zelfs voor grote skiërs, die gratis toegang geven tot de Duitse sneeuwwerelden.

Verschillende Duitse skigebieden bieden gratis skipassen voor kinderen aan.

In de meeste winterwerelden loopt dit via zogenaamde CARDS of PLUS CARDS, die bij een boeking zijn inbegrepen bij overschrijding van een minimumverblijf in bepaalde hotels. Deze PLUS CARDS geven gratis toegang tot een samengesteld aanbod van activiteiten, zoals skiën in het skigebied. In Duitsland zijn onder bepaalde voorwaarden gratis skipassen voor kinderen beschikbaar (in de vorm van PLUS CARDS), bijvoorbeeld in het skigebied van Oberstaufen.

Zin in een goedkope skivakantie met het hele gezin?

Zin in een goedkope skivakantie met het hele gezin? Dan zijn hier talloze goedkope SnowTrex aanbiedingen voor gezinnen, waarbij de skipas meestal inbegrepen is!

Veelgestelde vragen over gratis skipassen voor kinderen

Zijn skipassen voor kinderen altijd gratis?

Nee, helaas niet. Hoewel de skipas voor kinderen meestal gratis is tot een individueel vastgestelde leeftijdsgrens, gelden de kindertarieven van het skigebied voor kinderen die deze grens overschrijden.

Wat is het verschil tussen skipassen voor kinderen en voor volwassenen?

Het belangrijkste verschil is de prijs. Kinderskipassen zijn vaak een stuk goedkoper dan skipassen voor volwassenen. Bovendien is het soms zo dat de kinderskipassen ook speciale aanbiedingen bevatten, zoals een gratis bezoek aan de kinderbioscoop.

Wat zijn de voorwaarden voor gratis skipassen?

De voorwaarden voor gratis skipassen verschillen per skigebied. Het ontvangen van de gratis skipas kan bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan een minimum aantal dagen of de aankoop van een skipas voor één ouder. Informatie over de exacte voorwaarden is meestal te vinden op de websites van de skigebieden of bergspoorwegen.

5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter