5 bestemmingen voor de perfecte skivakantie in de zon

21-02-2023 - SnowTrex

Voordat de winter afscheid neemt, beleven de Alpenregio’s de heerlijke periode van skiën in de zon. Van maart tot begin mei genieten zonaanbidders en genieters van de seizoensfinale op de berg.

5 bestemmingen voor de perfecte skivakantie in de zon.

Genieten van skiën in de zon

Beneden in het dal is de lucht zacht en ruikt het naar de lente. Op de top van de berg is het kristalhelder en fris en de bergtoppen zijn nog steeds bedekt met sneeuw. Wat een geweldige combinatie! Op de hellingen ontdooit de sneeuw in de zon en bevriest ’s nachts weer, waardoor een korrelige, knisperende substantie ontstaat die je uitnodigt erdoorheen te skiën. In de volgende skigebieden wacht deze zonnige lenteskipiste op haar gasten.

Voor rustzoekers: Obergurgl-Hochgurgl

Aan het einde van het Ötztal liggen de gemeenten Obergurgl en Hochgurgl op een hoogte van 1.800 – 3.080 m, met sneeuwgarantie. Hochgurgl is eigenlijk geen echte plaats, maar een hoteldorp op 2.150 m direct in het skigebied. De hoogste lift brengt wintersporters tot iets meer dan 3.000 meter hoogte. Hier stap je vanuit je bed direct op de ski’s, waarna je later van de piste tot het hotel kunt afdalen. Obergurgl-Hochgurgl is door zijn hoge ligging een van de eerste skigebieden zonder gletsjers die het seizoen vroeg kan beginnen. Het seizoen duurt ook lang, meestal tot mei. Obergurgl is een klein dorpje waar rust en stilte heerst. De binnenstad is autovrij en de infrastructuur biedt alles wat je tijdens een skivakantie in de bergen nodig hebt – en nog meer. Of het nu gaat om rustieke souvenirs of mooie sieraden, hier kan je heerlijk shoppen. De stad is ook versierd met een architectonisch hoogtepunt: het Top Mountain Crosspoint op de Timmelsjoch Hochalpenstraße. Het is een gondeldalstation, skirestaurant, tolstation en motormuseum in één.

Obergurgl wacht met heerlijke pistes voor zonaanbidders.

Voor beginners en gevorderden: Alpe d’Huez

Het hoogteplateau van de Alpe d’Huez in Oisans, Frankrijk, doet zijn reputatie als ‘zonne-eiland’ eer aan. De Alpe strekt zich letterlijk uit naar de zon en biedt haar bezoekers de mogelijkheid om te skiën in de zon. Onder de Pic Blanc (3.330 m) bevinden zich in totaal 249 kilometer aan pistes voor alle smaken, van de voorzichtige beginner tot de snelle gevorderde skiër. Bijzonder aantrekkelijk zijn de diepsneeuwroutes rond de skibergen en de ‘Sarenne’-afdaling, die met 16 km de langste zwarte piste van de Alpen is. De route loopt van de top van de Pic Blanc op meer dan 1.800 meter boven de zeespiegel naar Alpe d’Huez en is eigenlijk slechts op een paar plaatsen verderop echt lastig, zodat deze toch door bijna elke skiër kan worden gebruikt.

Zon genoeg op de Alpe d’Huez.

Voor après-ski liefhebbers: St. Anton am Arlberg

De skicarrousel op de Arlberg wordt beschouwd als de bakermat van het alpineskiën en is bovendien zeer zonnig. De sneeuwcondities in het skigebied, dat tot boven 2.800 m ligt, zijn in het voorjaar nog steeds zeer goed. Het skigebied Arlberg heeft 306 km aan pistes, waarvan 122 km met elkaar verbonden zijn bij St. Anton. Met een totaal van 200 km aan skiroutes zijn ook de mogelijkheden in de diepsneeuw bijna eindeloos. Wat de plaats betreft, zijn er verschillende vrijetijdsmogelijkheden, van het moderne wellnesscentrum tot de verlichte natuurrodelbaan. ’s Avonds is de klassieke après-ski mogelijk in de bars, maar ook de rustige afsluiting van de dag met een stijlvol diner. De twee Arlbergmetropolen St. Anton en Lech behoren dankzij hun mondaine flair tussen traditie en moderniteit tot de populairste bestemmingen in Tirol.

Voor freerideliefhebbers: Les 2 Alpes

Slechts een paar heuveltoppen noordelijker dan Alpe d’Huez ligt het gletsjerskigebied Les 2 Alpes. Dit populaire gebied ligt op de prachtige gletsjer van La Meije (3.983 m), waar de hoogste lift tot 3.560 m en de meeste pistes boven de 2.500 m liggen. Dit gebied kan gerust omschreven worden als een absoluut sneeuwzeker gebied. In april schijnt de zon gemiddeld 7 uur per dag. Bovendien biedt de gastronomie op de berg een perfecte mix tussen rustiek en chic en is soms een beetje gek. In de hut Diable au Coeur kunt u bijvoorbeeld zwemmen in een kleine buitenjacuzzi naast de paraplubar. Beroemd onder freeriders is de wilde afdaling langs de noordzijde van de Meije naar La Grave. Deze is echter alleen voorbehouden aan professionals. Na het skiën biedt Les 2 Alpes een verscheidenheid aan après-ski bars en disco’s aan.

Het panorama boven Les 2 Alpes is uniek.

Voor shoppingliefhebbers: Livigno

Een echte klassieker voor skiën in de zon is het levendige Livigno in het Italiaanse Sondrio. Pistes tot boven 2.700 m en een leuke dorpskern met gezellige gastronomie en vele winkels bieden de gasten een gevarieerd verblijf. Als het om Livigno gaat, denkt iedereen direct en vooral aan belastingvrij winkelen. Eigenlijk is het winkelaanbod aantrekkelijk, maar het mooie dorp en het bijbehorende skigebied hebben nog veel meer te bieden: 115 kilometer aan pistes op de skibergen van Mottolino en Carosello, beginnerspistes en snowparks, verlichte pistes om ’s nachts te skiën en, niet in de laatste plaats, een geweldig nachtleven in het dorp. De après-ski begint in de vroege namiddag met een bombardino. Met de cult-warmtedrank kan jeje ontspannen voor de avond in de bars. Een extra pluspunt: als je altijd al een bezoek aan St. Moritz hebt willen brengen, kun je binnen een uur met de auto van Livigno naar Zwitserland rijden.

Bestemmingen voor skiën in de lente en tijdens Pasen

Veel sneeuw, zonneschijn, goed zicht, niet te koud: skiën in de lente of met Pasen is ...

Loipes en langlaufen: topbestemmingen voor langlaufers

Het is een iets rustigere vorm van wintersporten. In plaats van berghellingen te razen ...

$stickyFooter