Skiën in de herfst: waarheen op skivakantie in het najaar?

06-09-2022 - SnowTrex

Nat, koud en grijs – de herfst is bij velen niet erg populair. Maar de ogen van de wintersportliefhebbers stralen, want wie niet meer kan wachten, kan in de herfst al aan zijn skivakantie beginnen. Talrijke sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland openen hun deuren al in september en oktober en zelfs in de zomer kunt u af en toe skipistes in Europa bezoeken. Nu rijst de vraag: waar kunt u in de herfst op skivakantie gaan? SnowTrex heeft enkele tips voor uw volgende skivakantie in de herfst.

Skivakantie in de herfst: op de Hintertuxer gletsjer staan sommige liften nooit stil.

Waarom in de herfst op skivakantie?

Een skivakantie in de herfst is vooral geschikt voor wintersportliefhebbers en gezinnen met een vrij klein reisbudget, omdat de prijzen voor de skipas en de accommodatie in de skigebieden in het laagseizoen aanzienlijk lager zijn. Bovendien worden de skigebieden in het laagseizoen minder bezocht. Dit betekent dat beginners onder de sneeuwliefhebbers in deze tijd van het jaar hun eerste wintersportervaring optimaal kunnen opdoen op lege pistes. Gevorderde skiërs en snowboarders daarentegen kunnen hun carvingtechniek in brede bochten optimaliseren zonder elkaar in de weg te lopen. Korte wachttijden bij de liften maken uitstekende skidagen tijdens de herfstvakantie mogelijk. Natuurlijk is de opening van een skigebied altijd afhankelijk van de sneeuwcondities. Daarom zijn de liften en pistes in de gletsjerskigebieden meestal het langst open, soms zelfs 365 dagen per jaar.

Gletsjerskigebieden bieden de meeste sneeuwzekerheid

Het skigebied bij de Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk is waarschijnlijk het hele jaar door het skigebied nummer 1. Hier staan sommige liften nooit stil en maken zo een droomachtige skivakantie in de herfst mogelijk. Het snowpark Betterpark Hintertux laat ook de harten van freestylers sneller kloppen. Het Betterpark Hintertux is het eerste snowpark in Oostenrijk dat elke herfst zijn deuren opent en herbergt de eerste Snowpark-Opening in Europa. Talrijke freestylers uit de hele wereld trainen hier elk najaar voor het komende wedstrijdseizoen. Andere skigebieden die ideaal zijn voor een skivakantie in de herfst zijn het skigebied Sölden, het skigebied Mölltaler Gletscher in Karinthië en het gletsjerskigebied Stubaital, dat over het algemeen in september zijn liften opent. Ook in het skigebied Kaunertaler Gletscher-Fendels kunnen wintersporters vanaf eind september in het algemeen genieten van gevarieerde afdalingen.

Sneeuwliefhebbers die in de herfst aan een skivakantie denken, moeten ook het hoogste skigebied van Europa, Zermatt, in overweging nemen. Dit gletsjerskigebied is ook 365 dagen per jaar geopend en biedt in de herfst een breed scala aan skipistes. Skiën met uitzicht op de markante top van de Matterhorn – een fantastische skibelevenis, die niet alleen in de winter mogelijk is. De liften in het skigebied van Saas Fee zijn meestal ook in juni geopend en zijn daarom ideaal voor een herfstvakantie.

Skiën in de herfst met uitzicht op de Matterhorn is in Zermatt mogelijk.

Sneeuwliefhebbers kunnen ook genieten van de charme van de Franse Alpen tijdens een skivakantie in de herfst. Het gletsjerskigebied Tignes-Val d’Isère rond de Grande Motte (3.428 m) is over het algemeen geopend van september tot mei.

Het gletsjerskigebied in ‘Bella Italia’, de Schnalstaler gletsjer, opent ook zijn deuren in september en trekt teams van internationale professionals aan die in het begin van de herfst op de uitdagende Grawand-piste trainen. Verder is een skivakantie in het Italiaanse gletsjerskigebied Stilfserjoch in de herfst mogelijk. Het skigebied is alleen in de zomer en de herfst geopend en is dankzij de hoge sneeuwzekerheid perfect geschikt voor een herfstvakantie.

5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter