Zonneterrassen en uitkijkplatforms in skigebieden

05-03-2024 - SnowTrex

De ene na de andere besneeuwde bergtoppen, geen zijn hetzelfde – dit uitzicht doet het hart van elke winterliefhebber sneller kloppen. Daarom zijn in veel skigebieden uitkijkplatforms en zonneterrassen ontstaan. Hier genieten panoramafans van het uitzicht of ontspannen zij zich in de zon met een drankje of twee. SnowTrex kent de Alpen zeer goed en presenteert de beroemdste zonneterrassen en uitzichtplatforms in de skigebieden van de Alpen:

SnowTrex presenteert de beroemdste zonneterrassen en uitzichtplatforms van de skigebieden in de Alpen.


De zonneterrassen en uitkijkplatforms in één oogopslag:

Naam van het uitzichtplatformHoogteSkigebied/skiregioLand
Café 3.4403.440 mskigebied Pitztaler GletscherOostenrijk
BIG 33.340 - 3.058 mskigebied SöldenOostenrijk
Aiguille du Midi3.842 mskigebied ChamonixFrankrijk
Top of Tyrol3.210 mskigebied Stubaier GletscherOostenrijk
Jochdohle3.150 mskigebied Stubaier GletscherOostenrijk
Diable au Coeur-Hütte2.400 mskigebied Les 2 AlpesFrankrijk
Dreiländerblick3.108 mskigebied Kaunertaler Gletscher - FendelsOostenrijk
Top Mountain Star3.080 mskigebied Obergurgl-HochgurglOostenrijk
Uitkijkplatform in het gletsjerparadijs Matterhorn3.883 mskiregio Matterhorn ski paradiseZwitserland
Top of Salzburg3.029 mskiregio Super Ski CardOostenrijk
Ötzi Biwak3.013 mskigebied Schnalstaler GletscherItalië
Skywalk2.700 mskigebied Dachstein WestOostenrijk
Adler Lounge2.621 mskigebied Großglockner-HeiligenblutOostenrijk
Sphinx3.450 mskiregio Jungfrau RegioZwitserland
Z12.600 mskigebied Serfaus-Fiss-LadisOostenrijk
Spannagelhaus2.530 mskigebied Hintertuxer GletscherOostenrijk
Sonnklar uitkijktoren2.400 m-Italië
Glocknerblick2.200 mskigebied Großglockner-HeiligenblutOostenrijk
5fingers2.108 mskigebied Dachstein WestOostenrijk
AlpspiXca. 2.100 mskigebied Garmisch-Classic, ZugspitzeDuitsland
Geo-uitzichtplatformca. 1.970 mskigebied Ski Oberstdorf KleinwalsertalOostenrijk
Panoramarestaurant Bergkaiser1.520 mskiregio Super Ski CardOostenrijk

Café 3.440

Café 3.440 op de Hinteren Brunnenkogel in het skigebied op de Pitztaler gletsjer heeft verschillende superlatieven te bieden. Enerzijds is het café een van de hoogste uitkijkpunten van Europa en is het nog steeds comfortabel en snel bereikbaar met de Wildspitzbahn. Het is tevens het hoogste punt van het skigebied op de Pitztaler gletsjer en tevens het hoogste café van Oostenrijk. Zoals de naam al doet vermoeden, worden hier op 3.440 m hoogte koffiespecialiteiten en zelfgemaakt gebak geserveerd, dir ter plaatse gebakken is in de hoogstgelegen banketbakkerij van Oostenrijk. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt het futuristische gebouw met panoramavensters en een vrij zwevend terras uitzicht op de hoogste top van Tirol, de 3.774 m hoge Wildspitze.

Om de mooie momenten in Café 3.440 vast te leggen en meteen de wereld in te sturen, beschikt het huis zelfs over een gratis Wi-Fi hotspot, die wordt beschouwd als de hoogste hotspot van Europa.

Café 3.440 in het skigebied op de Pitztaler gletsjer heeft verschillende superlatieven te bieden.

BIG 3

In het skigebied Sölden kunnen winterliefhebbers rekenen op niet minder dan drie uitzichtplatforms op drie skibergen boven de 3.000 meter. Samen dragen ze de naam “BIG 3” en bieden ze uitzicht op het unieke bergpanorama dat Sölden omringt.

Het eerste van de drie uitzichtplatforms is de Geislachkogl op 3.058 meter. Het is het snelst bereikbare platform, heeft een UFO-achtig ontwerp en bevindt zich op het dak van een panoramarestaurant. Dankzij de goede ligging van het platform schittert het met een droomachtig uitzicht rondom op de Ötztaler Alpen.

Het uitzichtsplatform Panorama-Felssteg Tieferbachkogl biedt een uniek uitzicht op de winterwereld van Sölden.

Het uitzichtplatform Panorama-Felssteg Tieferbachkogl scoort punten op 3.250 m met een panoramische glazen loopbrug die maar liefst 20 m boven de gletsjer uitsteekt. Sneeuwliefhebbers bereiken het platform met de Tiefenbach kabelbaan en kunnen van bovenaf neerkijken op een witte winterwereld.

Het hoogste punt voor wintersporters is het natuurplatform bij Schwarzer Schneid. Met een hoogte van 3.340 meter verovert dit platform de titel van hoogste van de drie platforms. Het cirkelvormige plateau van larikshout is te voet bereikbaar vanaf het bergstation van de Tiefenbachbahn en biedt een uitzicht van 360 graden dat reikt van de Dolomieten tot aan de Zugspitze.

Aiguille du Midi

Een ander spectaculair uitzichtplatform troont op de Franse Aiguille du Midi in het Mont Blanc-massief. Het gelijknamige platform is een van de nieuwste en hoogste uitzichtpunten van Europa. Het ligt op een hoogte van 3.842 meter en is gemakkelijk per gondel te bereiken. Aan het einde van het uitkijkplatform bevindt zich een glazen box die ongeveer 1000 meter boven de diepte zweeft. Winterliefhebbers worden op het platform omringd door verschillende toppen van vierduizend meter, waaronder de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc (4.809 m).

Wie de glazen box van het spectaculaire uitkijkplatform durft te betreden, moet geen hoogtevrees hebben.

Onder het uitzichtplatform ligt het skigebied Chamonix-Mont Blanc. Het maakt indruk met bergen tussen 1.030 m en 3.842 m en een totale lengte van 870 km. Zelfs vanaf de Aiguille du Midi kunnen zeer ervaren ski- en snowboardliefhebbers via een legendarische skiroute afdalen naar het skigebied. De skiroute is voorbehouden aan professionals, begeleid door berggidsen, en biedt dappere skiërs 24 kilometer piste en 2.800 meter hoogte om te bedwingen.

Overal glas! Op het uitzichtplatform op de Aiguille du Midi hebben wintersporters een vrijwel onbelemmerd uitzicht op het omringende Mont Blanc-massief:

Chamonix-Mont-Blanc / Aiguille du Midi

Top of Tyrol

“Top of Tyrol” is de naam van het topplatform op de Schaufelspitze op de Stubaier gletsjer in het gelijknamige skigebied. Het biedt een panoramisch uitzicht op meer dan 100 bergtoppen van drieduizend meter rondom de Stubaier Alpen. Het platform zelf ligt op een hoogte van 3.210 m en steekt 9 m verticaal boven de berg uit. Het oogt dynamisch, gaat harmonieus op in het rotsachtige landschap en is een waar architectonisch meesterwerk met 20 ton weerbestendig cortenstaal dat op deze hoogte is geïnstalleerd. Het tijdschrift GEO riep het platform zelfs uit tot het mooiste ter wereld. Het bergplateau is bereikbaar via de gondellift Schaufeljoch of de Gaisskarferner sleeplift.

Het uitzicht vanaf het platform reikt van de Dolomieten tot aan het Ortlermassief. Om de bezoekers in staat te stellen het panorama optimaal te bewonderen, is er een moderne Viscope-telescoop beschikbaar, die de namen van de toppen weergeeft die daar te zien zijn.

Het skigebied Stubaier Gletscher, dat aan de voet van het bergplateau “Top of Tyrol” ligt, biedt veel pisteplezier.

Jochdohle

Ook op de Stubaier gletsjer ligt het zonneterras van de Jochdohle op 3.150 meter hoogte. Het futuristische gebouw herbergt het hoogste bergrestaurant van Tirol. Het maakt indruk met een groot zonneterras met 400 zitplaatsen en een uitzicht dat overweldigend is, aangezien in totaal meer dan 100 bergtoppen van drieduizend meter rondom te zien zijn. Bij helder weer reikt het uitzicht zelfs tot aan de Italiaanse Pala-groep in de Dolomieten.

Het zonneterras van het Jochdohle ligt in het skigebied Stubaier Gletscher dat skipistes biedt tot 3.212 m hoogte. Skiërs en snowboarders kunnen tijdens een dag skiën op de 42 kilometer aan pistes een speciale pauze inlassen en genieten van het uitzicht vanaf het zonneterras.

Het panorama rond de Jochdohle biedt uitzicht op meer dan 100 bergtoppen van drieduizend meter.

Hut Diable au Coeur

Sneeuwliefhebbers vinden een zonneterras op Franse bodem bij het bergstation van de liften Diable, Thuit en Grande Crêtes in het gletsjerskigebied Les 2 Alpes. Op 2.400 m ligt het gezellige zonneterras van de hut Diable au Coeur. Eenmaal gesetteld zullen sneeuwliefhebbers niet meer weg willen. Gelukkig komt de vriendelijke serveerster aan tafel en trakteert de gasten op heerlijk eten en drinken terwijl ze genieten van het uitzicht over de gletsjerhellingen.

Als de panoramafans zich dan weten los te rukken van het adembenemende uitzicht, wacht hen een waar ski- en snowboardparadijs. Het skigebied Les 2 Alpes biedt hen immers een hele 200 kilometer aan pistes tot 3.560 m, verschillende sneeuwparken, de mogelijkheid tot nachtskiën en natuurlijk veel pisteplezier.

Skiërs en snowboarders kunnen ook genieten van een sensationeel panorama op de pistes van het skigebied Les 2 Alpes.

Dreiländerblick

Spectaculairder dan dit wordt het niet: het uitkijkplatform Dreiländerblick biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op drie Alpenlanden tegelijk, maar bevindt zich ook in twee ervan. De unieke panorama-attractie ligt op de Karlesspitze op de Kaunertaler gletsjer op 3.108 m en midden op de landsgrens tussen Oostenrijk en Italië. Daardoor kunnen sneeuwliefhebbers met één voet in Oostenrijk en één in Italië staan en tegelijkertijd genieten van het uitzicht op de Oostenrijkse, Italiaanse en Zwitserse bergwereld. Bovendien overtuigt het platform door zijn toegankelijkheid en de onmiddellijke nabijheid van de Karlesjochbahn.

Deze video laat zien waarom de Dreiländerblick zijn naam meer dan verdient:

Karlesjochbahn - Dreiländerblick

Top Mountain Star

Op een smalle bergkam op de Wurmkogel in het skigebied Obergurgl-Hochgurgl zweeft op een hoogte van 3.080 meter een veelzijdig glazen architectonisch meesterwerk. De zogenaamde Top Mountain Star herbergt een design panoramabar met een omliggend buitenterras dat een onvergetelijk uitzicht biedt. Hier kun je je laten verwennen met eten en drinken door het vriendelijke barteam, terwijl je verloren gaat in het uitzicht van het skigebied Obergurgl-Hochgurgl en het omringende landschap. Als je het geluk hebt er op de juiste dag te zijn, kun je zelfs genieten van live muziek tijdens een ontspannende time-out.

Naast het unieke panorama waarmee het skigebied Obergurgl-Hochgurgl vanaf de Top Mountain Star indruk maakt, overtuigt het sneeuwparadijs met 107 pistekilometers en een hoge mate van sneeuwzekerheid.

Uitkijkplatform in het gletsjerparadijs Matterhorn

Het hoogste uitkijkplatform van de Alpen en zelfs van Europa is te vinden in het skigebied Matterhorn. Op de Kleine Matterhorn triomfeert het platform op een hoogte van 3.883 m en biedt panoramafans een uitzicht van 360 graden. Het hoogtepunt van de Alpen kan worden bereikt met de hoogste kabelbaan van Europa, de Matterhorn-gletsjerbaan. De unieke ligging van het uitzichtplatform biedt wintersporters een panorama met maar liefst 38 bergtoppen van vierduizend meter en 14 gletsjers.

Met dit uitzicht kunnen sneeuwliefhebbers snel weer verliefd worden op de adembenemende schoonheid van de Alpen. Maar om de liefde voor hun partner niet te verwaarlozen, kunnen romantici een liefdesslot aan de reling van het uitkijkplatform reserveren en zo hun liefde aan elkaar bewijzen in zowel mooie als stormachtige tijden. Voor de sleutel is er een brievenbus bij de liftingang van de Matterhorn-gletsjerbanen, waar de sleutels worden verzameld en vervolgens bevroren in een gletsjerpaleis in het teken van de eeuwige liefde.

Tot de 38 vierduizendertoppen en 14 gletsjers die vanaf het uitzichtplatform in het skigebied Matterhorn-gletsjerparadijs te zien zijn, behoort natuurlijk ook de wereldberoemde Matterhorn.

Top of Salzburg

“Top of Salzburg” is de naam van het panoramaplatform op het dak van het bergstation van de kabelbaan Kitzsteinhorn in het skigebied Zell am See-Kaprun. Het ligt op 3.029 meter hoogte en is daarmee het hoogste punt van de provincie Salzburg dat winterfans zonder veel moeite en ontspannen met de kabelbaan kunnen bereiken. Het panoramische uitzicht vanaf het platform biedt uitzicht op de vergletsjerde toppen van het Nationaal Park Hohe Tauern, de witte hellingen van de Kitzbüheler Alpen, de Watzmann, de Wilder Kaiser, de Dachstein en vele andere indrukwekkende bergen en rotsformaties.

Terwijl sneeuwfans genieten van het uitzicht vanaf de Top of Salzburg, ligt onder hen de sneeuwwitte gletsjer van de Kitzsteinhorn, de Zeller Becken met zijn diepblauwe meren en natuurlijk het skigebied Zell am See-Kaprun. Dit maakt deel uit van het enorme skigebied Super Ski Card dat met 2.750 kilometer pistes op een hoogte tot 3.122 meter garant staat voor pisteplezier voor elke ski- en snowboardliefhebber.

Het uitzicht vanaf de Kitzsteinhorn is een van de mooiste van Oostenrijk, bijna bij elk weer:

Nationalpark Gallery Plattform Kitzsteinhorn Kaprun

Ötzi Biwak

De skihut Ötzi Biwak ligt op 3.013 m hoogte in het skigebied Schnalsdal gletsjer. Het behoort tot het gletsjerhotel van de Schnalsvallei gletsjer en is een lust voor het oog met zijn nieuw ontworpen zonneterras, dat uitnodigt tot een uitgebreide pauze. Terwijl de sneeuwliefhebbers genieten van wat vrije tijd, kunnen ze zich hier laten verwennen door het vriendelijke serviceteam met heerlijke Zuid-Tiroolse home cooking en een verscheidenheid aan hartige en zoete gerechten. Het zonneterras biedt ook een adembenemend uitzicht op het Schnalsdal en de omliggende bergen van de Ötztaler Alpen.

De hut is het best bereikbaar per ski of snowboard tijdens het koude seizoen en is dus zeer geschikt om even op adem te komen na een lange dag skiën. Na en voor de pauze kunnen liefhebbers van skiën en snowboarden dan carven op de 30 kilometer pistes op een hoogte tot 3.212 m en de calorieën van de goede maaltijd verbranden.

In de skihut Ötzi Biwak kunnen winterliefhebbers genieten van de heerlijke Zuid-Tiroolse keuken en een verscheidenheid aan hartige en zoete gerechten.

Skywalk

De Skywalk in het skigebied Dachstein West is een van de spectaculairste uitzichtplatforms in de Alpen. Met een 15 meter lange loopbrug, waarvan enkele meters zelfs boven de rots uitsteken, overtuigt het platform zijn bezoekers en geeft hen het gevoel deel uit te maken van het omringende landschap. Het is de Dachstein-gletsjerkabelbaan die winterfans naar het 2.700 m hoge platform op de Hunerkogl brengt en hen in staat stelt te genieten van deze unieke ervaring. Op een heldere dag kun je vanaf de skywalk zelfs de Triglav in Slovenië en de graniet- en gneishooglanden van Tsjechië in het noorden zien, maar ook de Großglockner en de Großvenediger.

Als je langer op Hunerkogl wilt blijven, is er ook een rondwandeling rond het bergstation van de Dachstein Gletscherbahn. Dit biedt opnieuw een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de zuidkant van de Dachstein en biedt ook de mogelijkheid om te ontspannen in gezellige strandstoelen.

Het uitzicht vanaf het “Skywalk” observatiedek is spectaculair.

Adler Lounge

De edele Adler Lounge op de Cimaross in het skigebied Großglockner-Heiligenblut staat voor plezier, traditie en opgetogenheid. Op 2.621 m hoogte verwent de lounge winterliefhebbers met culinaire specialiteiten van topklasse en een adembenemend uitzicht. Een totaal van 60.000 pieken is zichtbaar vanuit de lounge en omringt de architectonisch indrukwekkende Adler Lounge.

Met het skigebied Großglockner-Heiligenblut heeft de lounge ook gekozen voor een optimale en piste-rijke locatie. Met 55 pistenkilometer en een maximale hoogte van 2.989 m is het skigebied bij talloze skiërs en snowboarders geliefd.

Het Alpenpanorama dat de Adler Lounge omringt, omvat ook de indrukwekkende Großglockner.

Sphinx

Het Sphinx uitkijkplatform is een van de vele hoogtepunten van de Jungfrau regio. Het platform ligt op het 3.450 m hoge Jungfraujoch en biedt uitzicht op adembenemende bergen. Onder andere de Eiger (3.970 m), de Mönch (4.107 m) en de Jungfrau (4.158 m) zijn daar te bewonderen. Winterliefhebbers kunnen het uitkijkplatform bereiken met de tandradbaan.

Bovendien zweeft het uitzicht over de prachtige Jungfrau-regio. Dit maakt niet alleen indruk met zijn uitzicht van bovenaf, maar ook met niet minder dan 206 kilometer afdaling, variërend van 796 m tot 2.970 m.

Op de Sphinx staan bezoekers letterlijk op de “top van Europa”:

Jungfraujoch - Top of Europe

Z1

Een ander Oostenrijks uitzichtplatform bevindt zich in het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Direct bij het bergstation van de Almbahn in Zwölferkopf ligt het ronde panoramaplatform Z1. Op 2.600 m hoogte biedt het uitzicht op de hoogste bergen van Tirol, Duitsland en Italië. Naast de Z1 zijn er op de Zwölferkopf ook enkele zwarte pistes vol actie. Op deze en de andere 198 gevarieerde pistekilometers op een hoogte tot 2.828 m kunnen wintersporters de stress van het dagelijks leven vergeten en heerlijke uren beleven. Vooral freestylers komen gegarandeerd aan hun trekken in het sneeuwparadijs en zijn sneeuwparken.

Spannagelhaus

Het voormalige “Spannagelhaus” ligt op 2.530 m hoogte in het skigebied van de Hintertuxer gletsjer. Het werd in 2013 uitgebreid gerenoveerd en schittert nu als restaurant met zonneterras. Met ongeveer 60 zitplaatsen en vriendelijke bediening is het een uitnodigende plek om een hapje te eten. Dus terwijl wintersporters zich laten verwennen en ontspannen, krijgen ze een uitstekend uitzicht op de bergen van het Zillertal en de Tux.

Na de korte pauze kunnen sneeuwfans het tot 3.250 m hoge skigebied met zijn 50 kilometer aan pistes verder verkennen of een kijkje nemen enkele meters achter het Spannagelhaus. Hier wacht hen nog een ander hoogtepunt: de ingang van de Spannagelgrot. Dit is een van de grootste en bekendste grotten in de Centrale Alpen met een grottenstelsel van ongeveer 10 km.

Sonnklar uitkijktoren

Op de Speikboden in het Tauferer Ahrntal kunnen sneeuwliefhebbers genieten van een prachtig uitzicht van 360 graden. De 2.400 m hoge uitkijktoren staat bij het bergstation van de Sonnenklar stoeltjeslift. De uitkijkpost biedt uitzicht op 150 toppen, waaronder meer dan 80 toppen van drieduizend meter. Er is ook een fotopunt op de uitkijktoren waar u de unieke ervaring kunt vastleggen.

Glocknerblick

De uitkijkberg Stubnerkogel in het skigebied van Gastein is een echte attractie in dit winterparadijs. Tegenover de hangbrug Dachstein, met een lengte van meer dan 140 meter de hoogste hangbrug van Oostenrijk, ligt het unieke uitzichtplatform Glocknerblick. Het maakt indruk op de 2.300 m hoge top van de Stubnerkogel met zijn constructie van staal en hout, een roosteropening in de vloer die een blik in de diepte mogelijk maakt en natuurlijk, zoals de naam al zegt, met het directe uitzicht op de Großglockner.

Bovendien is het skigebied van Gastein met zijn 177 kilometer aan afdalingen op een hoogte tot 2.686 m een waar skiparadijs dat geen enkele skiliefhebber mag missen. De diverse en gevarieerde pistes van de skigebieden Dorfgastein-Großarltal en Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel, evenals de skigebieden Sportgastein en Graukogel-Bad Gastein zijn optimaal met elkaar verbonden, sneeuwzeker en vormen zo een leuke speelplaats voor iedere skifanaat.

5fingers

Een van de meest futuristische uitkijkplatforms in de Alpen is de 5fingers op de Krippenstein in het Salzkammergut. Op een volle 2.108 m reiken de vijf ledematen van het platform als een hand over de 400 meter hoge afgrond en bieden uitzicht op het blauwe water van het Hallstattmeer bij Obertraun. Bovendien is het uitkijkplatform tot middernacht verlicht en doet het denken aan een indrukwekkend signaalvuur of een grote ster in de omliggende dorpen.

Het uitzichtplatform 5fingers is bereikbaar per lift, en winterliefhebbers kunnen kiezen of ze de lift weer terugnemen of de 11 km lange afdaling verkiezen. Dit maakt deel uit van het skigebied Dachstein-West, waar skiërs en snowboarders 131 kilometer aan pistes tot 2.100 meter hoogte tot hun beschikking hebben.

Het skigebied Dachstein-West, waar het uitzichtplatform 5fingers te vinden is, schittert met 131 pistekilometers.

AlpspiX

Op de hellingen van de Alpspitze (2.628 m) rijst het uitkijkplatform AlpspiX op ongeveer 2.100 m hoogte te vinden. Twee 25 meter lange stalen loopbruggen, elk gelegd in een X-vorm, vormen het futuristisch ontworpen platform boven een 1000 meter diepe afgrond. Het platform biedt wintersporters dus een uniek uitzicht boven het bergstation van de Alpspitzbahn. Naast de Waxensteinen, de massieve noordwand van de Alpspitz en het Höllental kunnen de gasten ook genieten van het uitzicht op de Zugspitze.

Het uitzichtplatform ligt midden in het skigebied Garmisch-Classic, Zugspitze. Wintersporters kunnen dus, nadat ze van het uitzicht van de AlpspiX hebben genoten, pure ski- en snowboardplezier beleven op een gevarieerde 60 kilometer piste en 2.720 m hoogte.

Geo-kijkplatform

Het geo-uitkijkplatform op de Walmendingerhorn is een bijzonder hoogtepunt van het skigebied Ski Oberstdorf Kleinwalsertal. Het is bereikbaar vanaf het bergstation van de Walmendingerhornbahn via een boardwalk langs de rand van de helling en biedt winterliefhebbers een uniek uitzicht dat bij goed weer reikt tot aan de drielandenhoek van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het uitkijkplatform is drempelvrij en kan dankzij de glazen panoramalift door werkelijk iedere sneeuwliefhebber worden bereikt.

Bovendien is er een zonneterras in de directe omgeving van het ca. 1.970 m hoge geo-uitkijkplatform, waar je heerlijk kunt ontspannen. Het is beschut tegen de wind en nodigt uit tot eten en drinken met een adembenemend uitzicht.

Panorama Restaurant Bergkaiser

Het panoramarestaurant Bergkaiser maakt gebruik van de schoonheid van de omliggende bergen en biedt winterliefhebbers naast culinaire hoogtepunten een uniek uitzicht. Het zonneterras van het restaurant is ideaal om je te vergapen aan de 2.344 m hoge Wilder Kaiser recht tegenover of de 1.996 m hoge Kitzbüheler Horn in het oosten.

Na een bezoek aan het panoramarestaurant nodigen de pistes van het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental uit tot wintersportplezier. In totaal 2.750 kilometer aan pistes op maximaal 3.122 meter hoogte staan de wintersporters hier ter beschikking.

De SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental wacht op skiërs en snowboarders met 2.750 kilometer aan afdalingen tot 3.122 m.

Zin om een van de vele uitzichtplatforms te bezoeken en mooie skidagen mee te maken? SnowTrex biedt een breed scala aan accommodaties in veel verschillende skigebieden.

FAQ over Zonneterrassen

Waar is het hoogste uitkijkplatform in de Alpen?

Het hoogste uitkijkplatform in de Alpen is het platform bij het gletsjerparadijs Matterhorn. Het ligt in het skigebied van Zermatt op een hoogte van 3.883 meter. Het uitzichtplatform kan gemakkelijk worden bereikt met de hoogste kabelbaan van Europa en biedt een adembenemend uitzicht op 38 bergtoppen van vierduizend meter en 14 gletsjers.

Welke uitkijkplatforms zijn er in Oostenrijk?

Oostenrijk leidt de race voor de meest spectaculaire en populaire uitkijkplatforms. Bijna elk groot skigebied heeft een indrukwekkend platform dat vaak op een architectonisch meesterwerk lijkt. Enkele voorbeelden van Oostenrijkse uitzichtpunten waar panoramafans aan hun trekken komen zijn de Top Mountain Star in het skigebied Obergurgl – Hochgurgl, de Top of Tyrol op de Stubaier gletsjer en de BIG 3 in het skigebied Sölden.

Wat is het hoogste uitkijkplatform in Frankrijk?

Het platform van de Aiguille du Midi is het hoogste uitkijkplatform van Frankrijk. Het ligt op de gelijknamige berg in het Mont Blanc-massief op een hoogte van 3.842 m. Het uitzichtplatform is gemakkelijk bereikbaar met de gondel en biedt een prachtig panoramisch uitzicht op verschillende vierduizenders en het skigebied Chamonix – Mont Blanc.

Op welk uitzichtplatform sta je in twee landen?

Op het uitkijkplatform Dreiländerblick in Oostenrijk hebben winterliefhebbers de mogelijkheid om met één voet in Oostenrijk en met de andere in Italië te staan. Ondertussen kunnen ze genieten van het uitzicht op Oostenrijkse, Italiaanse en zelfs Zwitserse bergen. Het platform troont op 3.108 m hoogte op de Karlesspitze op de Kaunertaler gletsjer en is bereikbaar met de Karlesjochbahn.

Wat zijn de “BIG 3” in Sölden?

De BIG 3 in het skigebied Sölden zijn 3 uitzichtplatforms op 3 skibergen boven de 3.000 meter. Ze bieden winterfans uitzicht op het prachtige bergpanorama rond Sölden. De platforms heten Geislachkogl, Panorama-Felssteg Tieferbachkogl en Naturplattform Schwarze Schneiden en maken indruk met hoogtes tussen 3.058 m en 3.340 m.

5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter