Reisbestemmingen voor de jaarwisseling: skivakantie tijdens Oud en Nieuw

28-11-2023 - SnowTrex

Met sneeuw bedekte bergen, skiën, sfeervolle hutten en een grote vuurwerkshow. Oud en Nieuw in de bergen maakt iets unieks van de jaarwisseling – en kan perfect met een skivakantie worden gecombineerd. SnowTrex heeft reistips voor een skivakantie tijdens Oud en Nieuw.

Skivakantie op oudejaarsavond: Spectaculair vuurwerk zoals dit is te zien in veel skigebieden.

1. Drie keer vuurwerk in Kitzbühel

Aan het begin van het jaar vindt in Kitzbühel een ware explosie plaats. In de Gamstadt vinden de festiviteiten aan het begin van het jaar traditiegetrouw op nieuwjaarsdag plaats. Dan is er een groot evenement met geluidsvuurwerk, muziek en een skishow van de plaatselijke skischolen. Het openbare vuurwerkspektakel, samengesteld door pyroprofessional Armin Lukasser, begint om 17.30 uur en is gratis. Dit jaar is het de 65e keer. Het ondersteunende programma bevat onder meer een fakkeltocht van de skischolen. Al eerder, op 30-12 of 31-12 wordt er al vuurwerk afgestoken in de naburige plaatsen Reith en Jochberg. Zo staat in totaal drie keer vuurwerk in drie dagen op de gasten te wachten. Zin in de jaarwisseling in Kitzbühel?

2. Geluidsvuurwerk in Ischgl

Zoals het een feestelijke hotspot betaamt, laat ook Ischgl je niet in de steek en sluit je het jaar daar af met een groot geluidsvuurwerk. Het begint op 31-12 om 23.50 uur bij verschillende geluidspunten, die zorgen voor een alomvattend licht- en geluidsspektakel. Zin in de jaarwisseling in Ischgl?

3. Feestvieren in Saalbach-Hinterglemm

Met meer dan 100 evenementen per jaar kan Saalbach er prat op gaan een evenementencentrum te zijn. Het spreekt voor zich dat Oud en Nieuw ook een speciale gelegenheid is. De “unlimited Snow Show” omvat een Magic Pistenbully show, een skishow met een vlaggenparade en groot vuurwerk. Bovendien is Saalbach voorbestemd om te feesten tijdens Oud en Nieuw. Meer dan 40 hutten en après-ski bars wachten op de liefhebbers van party’s in deze periode. Zin in de jaarwisseling in Saalbach-Hinterglemm?

4. Popvuurwerk op de Arlberg

Als sneeuwberg is de Arlberg altijd een populaire skibestemming. Met Oud en Nieuw zullen vuurwerk en een feestje de pret nog verder vergroten. Het grote geluidsvuurwerk heeft al een lange traditie op 01-01 in Zürs. Zeer veel vuurwerk wordt afgevuurd op het ritme van bekende pop-rock muziek. Om 21 uur begint het met een DJ-set, het startsein voor het vuurwerk is gepland om 22 uur. Ook op andere plaatsen op de Arlberg is er veel te doen rond de jaarwisseling. De grootste oudejaarsfeesten vinden plaats in de hippe clubs in St. Anton. Om in de stemming te komen voor oudejaarsavond, vindt op 30 december vanaf 21.00 uur in St. Anton de skishow “Schneetreiben” met 150 skiërs, lichtprojecties, 3D-effecten en afsluitend vuurwerk plaats. Zin in de jaarwisseling in St. Anton.

5. Nobel Oud en Nieuw vieren in St. Moritz

In Engadin wordt de overgang van het oude naar het nieuwe jaar vooral in stijl gevierd. In St. Moritz bieden de hotels oudejaarsgalamenu’s, dansfeesten en livemuziek aan. Een speciaal evenement vindt plaats in het Suvretta House: Op het oudejaarsbal “Carnival in Rio” zijn mediterrane ritmes te horen en worden er Braziliaanse showoptredens aangeboden. Inclusief champagne en smoking dresscode. Zin in de jaarwisseling in St. Moritz?

Constante sneeuwval maakt het mondaine St. Moritz tot een echte droombestemming in de winter – vooral op oudejaarsavond.

6. Skiën bij maanlicht op de Matterhorn

In het skiparadijs Matterhorn, het bekendste skiparadijs van Zwitserland, wacht u een uniek decor. Tegenover de Matterhorn ziet het vuurwerk tijdens Oud en Nieuw er nog mooier uit. In Zermatt bieden 60 bars en nachtclubs de geschikte afwisseling voor een geslaagde feestavond. Uitgerust met hoofdlampen, ski je in de schemering van de piste. Na afloop wacht er een fonduediner op de deelnemers. Zin in de jaarwisseling in Zermatt?

Dit panorama wacht op gasten die oudejaarsavond doorbrengen in het skigebied van Zermatt.

7. Lichtfestival in Val d’Isère

In het Franse nobele skigebied Val d’Isère, dat verbonden is met Tignes, is er veel te beleven tijdens een skivakantie tijdens Oud en Nieuw. Zoals elk jaar in december is de voetgangerszone in het centrum van Val d’Isère het toneel van het “Airstar Night Light”. Tijdens het lichtevenement worden de straten speciaal verlicht en worden er live ijssculpturen gesneden en tentoongesteld. Het spektakel wordt begeleid door livemuziek, een vuurshow en een glühweinbar. Zin in de jaarwisseling in Val d’Isère?

Nadat de zon is ondergegaan op oudejaarsavond, viert Val d’Isère ook elk jaar sfeervol nieuwjaarsdag.

8. Oudejaarsavondoptocht in het Zillertal

Het Zillertal heeft iets origineels bedacht. De liefdevol versierde “Silvesterzug” rijdt rond de jaarwisseling op de rails van de beroemde Zillertaler Bahn. Tien stations van Jenbach tot Mayrhofen worden bediend door de nostalgische stoomlocomotief, die wordt aangedreven door een ere-locomotiefbestuurder. De Bundesmusikkapelle begint de tour met een glas mousserende wijn. Tijdens de rit wordt er in de trein gegeten en gefeest. Kaartjes voor de buitengewone rit zijn direct verkrijgbaar bij de Zillertalbahn. Zin in de jaarwisseling in het Zillertal?

9. Rustig of snel in het Ötztal

Het Ötztal staat garant voor een witte kerst en een besneeuwde jaarwisseling. Sölden is hier voor velen het eerste adres. Het aantrekkelijke skigebied met ongeveer 260 kilometer aan pistes en de stad met zijn vele uitgaansmogelijkheden is zonder twijfel een geweldige bestemming. In het après-ski bolwerk is een skivakantie op oudejaarsavond een absoluut hoogtepunt en vindt er op 01-01 en groot feest in het dorp plaats. Als rustigere, wildromantische en zeer besneeuwde skibestemming bevelen wij Obergurgl-Hochgurgl voor de jaarwisseling aan, gelegen op ongeveer 14 km van Sölden. De dorpen op 1.930 m en 2.150 m vormen het rustige einde van het Ötztal in een gewoonweg fantastisch berglandschap met weinig drukte en veel rust. Zin in de jaarwisseling in het Ötztal?

In Sölden, aan het einde van het Ötztal, is er met Nieuwjaar altijd een prachtig vuurwerk.

10. Nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen

Last but not least, en na alle vieringen, is er ook een sportief hoogtepunt aan het begin van het jaar. In Garmisch-Partenkirchen wordt het nieuwe jaar traditioneel verwelkomd met het nieuwjaarsspringen. Op 01-01-2020 strijden de sterren van de hemel bij de tweede halte van het Vierschansentoernooi op de grote Olympiaschanze in Garmisch-Partenkirchen. SnowTrex wenst ze veel plezier! Zin in de jaarwisseling in Garmisch-Partenkirchen?

Oudejaarsavond in Garmisch-Partenkirchen is altijd iets heel speciaals, vooral omdat het traditionele Nieuwjaarsspringen hier de volgende dag plaatsvindt.

Liever al met Kerst op skivakantie? SnowTrex kent de top reisbestemmingen voor een skivakantie tijdens Kerst.

  • dinsdag, 28. november 2023
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Top 10
  • trefwoord: Aschau
Reisbestemmingen voor de jaarwisseling: skivakantie tijdens Oud en Nieuw

Met sneeuw bedekte bergen, skiën, sfeervolle hutten en een grote vuurwerkshow. Oud en ...

Rodelen in de Alpen: de beste rodelbanen om te sleeën

Rodelen betekent snel naar buiten rennen met de slee op de schouder en van ...

$stickyFooter