De langste dalafdalingen in de Alpen

01-11-2022 - SnowTrex

Het is de kers op de taart: de laatste afdaling van de skidag, die tot in het dal loopt. Op de ski’s of het snowboard het beste tot aan het zonneterras, waar je tijdens een drankje kan nagenieten. SnowTrex laat zien waar het genot van een dalafdaling bijzonder lang duurt.

De langste dalafdalingen in de Alpen.

1. Davos

Een klassieker: de Parsenn afdaling van de Weissfluh-top (2.844 m) naar Küblis is een van de langste dalafdalingen in de regio rond Davos. De afdaling is 12 km lang. De Parsenn is dus een van de legendes in het Alpengebied. De afdaling werd in 1895 ontdekt toen 4 Engelse toeristen de weg naar de top verloren en zich aan het eind van hun afdaling in Küblis bevonden.

2. Schruns/Montafon

De Hochjoch-Totale op de Grasjoch is met 12 km de langste afdaling van Vorarlberg. Ze loopt vanaf het hoogste punt van de Silvretta Montafon, de Alpinagrat (2.430 m), naar beneden naar Schruns. De VVV organiseert ook zonsopkomsttochten op de Hochjoch-Totale: rond 7 uur ’s morgens bent u dan al op de net geprepareerde hellingen.

3. Chamonix

Het is zeker geen klassieke afdaling, maar de route in de Vallée Blanche moet hier toch vermeld worden. De 20 km lange afdaling van de Aiguille du Midi naar Chamonix is een van de populairste poederafdalingen ter wereld – en een van de langste in de Alpen, ook al is ze niet geprepareerd.

4. Sölden

Vanaf het “BIG 3 Platform Schwarze Schneid” leidt de langste afdaling van het hele skigebied Sölden naar het dal: De afdaling is 15 km lang. Wintersportliefhebbers overwinnen in totaal 1.900 meter hoogteverschil. Uithoudingsvermogen is zeker vereist!

Het plateau van de Schwarze Schneid in Sölden.

5. Reit im Winkl

In het huisskigebied Reit im Winkl, het skigebied Winklmoosalm-Steinplatte, gaat u over 12 km van de Steinplatte naar de Seegatterl. Een absoluut hoogtepunt tijdens uw skivakantie in Opper-Beieren.

6. Crans-Montana

De afdaling in de vallei van het skigebied Crans-Montana leidt over de beroemde ‘Nationale’ naar Barzettes-Violettes. Met een lengte van 12 km is de afdaling een van de langste in de regio.

7. Aschau

Volgens de liftexploitanten is het de langste besneeuwde dalafdaling van het Zillertal: van de Öfelerjoch of de edele Kristallhütte leidt deze naar Aschau in het skigebied Hochfügen-Hochzillertal. Het laatste gedeelte is gemarkeerd als een skiroute.

8. Matrei

De langste dalafdaling in Oost-Tirol leidt naar Matrei en is 11,3 km lang. Het is ook de langste van de drie afdalingen in het grootste skigebied van Oost-Tirol, het Großglockner Resort.

9. Klösterle

Het is een echte uitdaging: de afdaling Vermalen van de Glattingrat naar het dalstation bij Klösterle is 11 km lang. De afdaling bevindt zich in het skigebied Sonnenkopf, dat deel uitmaakt van de regio Ski Arlberg.

10. Ischgl

‘Elf’ – de naam is in Ischgl een begrip. De goed bewegwijzerde route meet 11 km vanaf het hoogste punt van het skigebied, de Greitspitz, tot aan het centrum van Ischgl. Zwarte en rode pistes vormen hier een van de langste pistes van Oostenrijk.

De langste dalafdaling van Oostenrijk: de Eleven in Ischgl.

11. Neustift

De dalafdaling is 10 km lang en loopt vanaf het bergstation van de stoeltjeslift Wildspitz naar beneden naar het dalstation Mutterberg bij de Stubaier gletsjer. De afdaling in Neustift gaat gedeeltelijk over een geprepareerde piste. Het onderste deel is echter de Wilde Grub’n-skiroute.

12. Bramberg

De dalafdaling naar Bramberg is 9,7 km lang. De volledig besneeuwde route in het skigebied van de Wildkogel Arena leidt naar het dalstation van de Smaragdbahn.

13. Brixen

De Trametsch am Plose in Brixen is niet alleen de langste afdaling in het dal, maar ook de langste in Zuid-Tirol – 9 km lang. De Trametsch begint bij de schuilplaats Plose op een hoogte van 2.466 meter. Niet alleen de lengte van de piste is charmant, maar ook het uitzicht in het bovenste gedeelte. Voordat de route het bos ingaat, hebben wintersportliefhebbers uitzicht op de mooiste Dolomieten, de Geislertoppen.

14. Spittal an der Drau

De 8,5 km lange afdaling bij Goldeck wordt beschouwd als de langste zwarte afdaling van de Alpen. De afdaling bij Sportberg is 8,5 km lang en overbrugt ongeveer 1.600 hoogtemeters. Alleen gevorderde wintersporters moeten zich hier wagen!

15. Oberstdorf

In het hoogste skigebied van de Allgäu, het Ski Oberstdorf Klein Walsertal, ligt volgens de liftexploitanten de langste besneeuwde afdaling van Duitsland: vanaf de Nebelhorn over een 7,5 km lange, volledig besneeuwde route. De start is het Höfatsblick-station op 1.932 m hoogte.

Bestemmingen voor skiën in de lente en tijdens Pasen

Veel sneeuw, zonneschijn, goed zicht, niet te koud: skiën in de lente of met Pasen is ...

Loipes en langlaufen: topbestemmingen voor langlaufers

Het is een iets rustigere vorm van wintersporten. In plaats van berghellingen te razen ...

$stickyFooter