De 10 grootste skigebieden in Zwitserland

02-01-2024 - SnowTrex

Eindeloze pistes en bergpanorama’s, zo ver je kan kijken – daar heeft Zwitserland er genoeg van. Geen wonder dat het land zo populair is onder wintersporters uit de hele wereld. SnowTrex kent de 10 grootste skigebieden en skiregio’s in Zwitserland.

SnowTrex geeft een voorproefje van de 10 grootste skigebieden in Zwitserland.

1. Skiregio Les Portes du Soleil

650 km piste

Hoogte: tot 2.254 m

Les Portes du Soleil is waarschijnlijk het grootste skigebied ter wereld. Niet alleen heeft het 650 kilometer aan pistes en 12 skigebieden. Het ligt ook nog eens in twee landen. In dit gebied, dat waarschijnlijk een skiregio moet worden genoemd, skiet u niet alleen in Zwitserland maar ook in Frankrijk. Vertaald betekent de naam ‘de poorten naar de zon’. Gelegen ten zuiden van het meer van Genève en zowel in het Franse Savoye als in het Zwitserse Wallis, doet de regio ook zijn naam eer aan. Iedere wintersporter moet eens in deze regio hebben geskied!

2. Skigebied Les 4 Vallées

412 km piste

Hoogte: tot 3.330 m

Vier valleien, verbonden in een groot skigebied – dit zijn de 4 Vallées in Zwitserland. Het is het grootste skigebied van de Zwitserse Bondsstaat, alleen gelegen op Zwitserse bodem, en biedt talrijke lange en gevarieerde pistes voor skiërs en snowboarders. Het gebied rond Verbier, La Tzoumaz, Nendaz, Veysonnaz en Thyon ligt ook op de Mont Fort gletsjer. Wintersportliefhebbers hoeven zich dus geen zorgen te maken over de sneeuwzekerheid.

Met 412 kilometer aan pistes is Les 4 Vallées het grootste skigebied dat alleen op Zwitserse bodem ligt.

3. Skiregio Matterhorn ski paradise

360 km pistes

Hoogte: tot 3.883 m

Skiën op de wereldberoemde Matterhorn en de overige 37 vierduizend meter hoge toppen – dit is mogelijk in de skiregio Matterhorn ski paradise rondom de wereldberoemde stad Zermatt. 360 kilometer pistes liggen klaar om door skiërs te worden ontdekt. Ook hier kan je over de nationale grenzen heen skiën of snowboarden. Het skigebied van het Italiaanse Breuil-Cervinia behoort namelijk ook tot het skigebied. Niet te missen is de 17 km lange afdaling van het Matterhorn gletsjerparadijs.

Zermatt ligt dicht bij de Matterhorn en straalt een heel speciale flair uit.

4. Skigebied Silvretta Arena

238 km piste

Hoogte: tot 2.872 m

De Silvretta Arena is ook een eersteklas langlaufgebied. Er zijn 238 kilometer aan pistes op zowel Zwitserse als Oostenrijkse bodem. De toegang tot het skigebied aan de Zwitserse kant is mogelijk in Samnaun. Aan Oostenrijkse zijde wacht het wereldberoemde skigebied Ischgl op wintersportliefhebbers.

5. Skigebied Arosa-Lenzerheide

225 km piste

Hoogte: tot 2.865 m

Het skigebied Arosa-Lenzerheide is het grootste aaneengesloten skigebied van Graubünden. De skiregio tussen de twee steden Arosa en Lenzerheide biedt 225 kilometer aan pistes voor wintersporters. De Runda Lai-route is absoluut een bijzonder hoogtepunt. Hier ski je met de loop van de zon ongeveer 4 tot 5 uur door een fantastisch bergpanorama. Tussendoor kan je pauzeren in een van de gezellige hutten.

6. Skigebied Laax

187 km piste

Hoogte: tot 3.018 m

Of het nu in Laax, Flims of Falera is – de toegang tot het skigebied Laax is mogelijk vanaf alle drie de locaties. Daar kunnen wintersporters rekenen op 187 kilometer aan pistes en maar liefst vier snowparks. Een bijzonder hoogtepunt voor diepsneeuwfans is de helling bij Cassons: de pistes worden hier niet geprepareerd, zodat de eerste sporen door skiërs of snowboarders kunnen worden achtergelaten, nadat er nieuwe sneeuw gevallen is.

Prachtige uitzichten in het skigebied Laax.

7. Skigebied Corviglia

155 km piste

Hoogte: tot 3.057 m

Het skigebied Corviglia is het thuisskigebied van het wereldberoemde Zwitserse skioord St. Moritz. Veel beroemdheden hebben al van deze pistes gebruikgemaakt. In totaal 155 kilometer gevarieerde pistes wachten op wintersportliefhebbers, waaronder de 2 km lange Olympische afdaling. Een ander hoogtepunt is de verlichte piste, die wordt beschouwd als de langste nachtelijke skipiste van Zwitserland!

8. Skigebied Crans-Montana

140 km piste

Hoogte: tot 2.927 m

In het skigebied Crans-Montana in de Zwitserse Rhônevallei kan je skiën of snowboarden met uitzicht op de toppen van Wallis, waaronder de Matterhorn en de Mont Blanc. De 140 kilometer aan pistes liggen onder de Plaine-Morte gletsjer en bieden afdalingen voor zowel beginners als gevorderden. Hier is ook nachtskiën mogelijk. – Een heel bijzondere ervaring voor wintersporters die er overdag niet genoeg van konden krijgen.

9. Skigebied Piz Corvatsch

120 km piste

Hoogte: tot 3.303 m.

In de Zwitserse stad Sils Maria hebben wintersportliefhebbers direct toegang tot het skigebied Piz Corvatsch via de huisberg van Sils Maria: de Furtschellas. Het skigebied Piz Corvatsch met 120 km pistes is bijzonder geschikt voor gevorderde skiërs, omdat het hen een aantal uitdagingen biedt. Maar ook de brede gletsjerhellingen bij Piz Corvatsch bieden gewoon adembenemend plezier!

De bergwereld in Zwitserland is gewoon adembenemend.

10. Skigebied Obersaxen Mundaun

120 km piste

Hoogte: tot 2.310 m.

In het skigebied Obersaxen Mundaun bedraagt het hoogteverschil tussen het dal en de bergstations 1.101 m, ver boven het gemiddelde in de Zwitserse skigebieden, dat namelijk slechts 886 m bedraagt. Het skigebied in Graubünden heeft 120 km aan pistes, wat er evenveel zijn als die van het skigebied Piz Corvatsch.

Zin in de 10 grootste skigebieden van Oostenrijk?

  • dinsdag, 02. januari 2024
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Top 10
  • trefwoord: Arosa
5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter