10 goede redenen voor een skivakantie in de Jungfrau Regio

18-12-2019 - SnowTrex

De Zwitserse Jungfrau Regio in het hart van het Berner Oberland biedt wintersporters een indrukwekkend bergpanorama: opvallend zijn hierbij vooral de toppen van Eiger, Mönch en Jungfrau, de waarmerken van de regio. Geen wonder dat je in dit sneeuwparadijs geweldig kunt skiën of snowboarden! Grindelwald, Wengen, Mürren, Lauterbrunnen, Meiringen of Hasliberg – elk skidorp biedt de perfecte toegang tot de sneeuwrijke Jungfrau Ski Region. SnowTrex vertelt je 10 goede redenen waarom je als wintersporter hier zeker naartoe moet.

Skiën op de Schilthorn in de Jungfrau Region.

1. Pistes voor elk niveau

Beginner, gevorderde of expert – in de Jungfrau Regio vind je pistes voor elk niveau. Het skigebied Meiringen-Hasliberg is bijvoorbeeld zeer gezinsvriendelijk. Van de in totaal 60 km piste is het merendeel blauw, zodat hier perfect de eerste afdalingen in de sneeuw kunnen worden ondernomen. Vakantiegangers mogen het indrukwekkende uitzicht over de Thuner en Brienzersee absoluut niet missen.

Jungfrau Ski Region | Grindelwald • Wengen

Ook zeer gezinsvriendelijk is het skigebied Grindelwald-First met in totaal 53 km piste. Het gebied ligt aan de zonnige kant van Grindelwald, dus zonnebrand is hier (maar ook verder in de bergen) echt verplicht! Bovendien is er een groot funpark dat afwisseling ten opzichte van de geprepareerde pistes biedt en de met 15 km langste rodelafdaling van Europa!

In de Jungfrau Regio vind je de langste rodelafdaling van Europa!

Zeer veelzijdig is het skigebied Kleine Scheidegg-Männlichen. Met 102 km piste is dit het grootste skigebied van de regio. Het biedt niet alleen aansluiting op de Jungfraujoch, het hoogst gelegen treinstation van Europa, maar je vindt er ook de beroemde wereldcup-afdaling Lauberhorn.

Wie bij de experts en freeriders onder de skiërs hoort, mag het skigebied Mürren-Schilthorn zeker niet overslaan. Dit is het steilste en hoogste skigebied van de regio en dus perfect geschikt voor freeriden! Met 51 km geprepareerde pistes vinden ook pistefans er vele spannende afdalingen.

Freeriden op de Schilthorn in de Jungfrau Regio.

2. Sneeuw gegarandeerd

Met een hoogte van maximaal 2.970 m is het niet verrassend dat de Jungfrau Ski Regio een geweldige sneeuwzekerheid kent. Dat geldt vooral voor het gebied bij de Schilthorn in Mürren, waar letterlijk nog nooit sprake was van sneeuwgebrek! En mocht er toch eens te weinig sneeuw liggen, dan kan dankzij de kunstmatige besneeuwing ongeveer 70% van alle pistekilometers worden besneeuwd. Zo hoeft niets het sneeuwplezier meer in de weg te staan.

De beste sneeuwomstandigheden op de Schilthorn.

3. Veel aandacht voor gezinnen met kinderen

Dat is goed voor de portemonnee: in de hele Jungfrau Regio, dus van Grindelwald via Wengen tot Mürren, skiën kinderen elke zaterdag gratis! Zo kunnen de kleinsten zonder betaling op de sneeuwzekere pistes terecht.

Daarnaast is er in het skigebied Meiringen-Hasliberg een bijzonder aanbod voor kinderen. De ‘Swiss Familiy Destination’ heeft zich volledig gericht op gezinnen. De hoofdrol speelt hierbij, naast de kinderen zelf, dwerg ‘Muggestutz’. De kinderen komen hem in Meiringen-Hasliberg bij hun activiteiten in de sneeuw steeds weer tegen. In de plaatselijke skischool gaan de kinderen in de middag van de latten over op de slee. Vanaf het bergstation is er voor hen dan een snelle afdaling, waarbij ze langs een vreemd heksenhuisje komen. Kort daarna komen de kinderen erachter dat dwerg Muggestutz die dag in de buurt onderweg is. En kijk: nadat de kinderen hem hebben geroepen, komt hij uit het bos tevoorschijn en laat de kinderen zien wat hij voor hen heeft verzameld: heldere bergkristallen. De kinderen hebben dus veel plezier en vallen van de ene verbazing in de andere!

Geweldige uitzichten voor gezinnen in de Jungfrau Regio!

4. Autovrije skidorpen

Geen zin in lawaai en uitlaatgassen van auto’s? Geen probleem in de Jungfrau Regio! De beide skiplaatsen Wengen en Mürren zijn namelijk autovrij. Hier wordt de idylle niet verstoort door motorgeluiden. Vanzelfsprekend is de infrastructuur in de beide overzichtelijke dorpen desondanks optimaal, zodat vakantiegangers eenvoudig van A naar B komen.

Het autovrije Mürren.

5. Aankomst in het hoogstgelegen station van Europa

Wat betreft ‘autovrij’: een reis zonder auto naar de Jungfrau Regio is sowieso de moeite waard. Met de Jungfraujoch, de ‘Top of Europe’ ligt hier namelijk het hoogstgelegen station van Europa. Op maar liefst 3.454 m hoogte hebben skiërs al bij aankomst een adembenemend uitzicht op de vele 4.000 m hoge toppen – gletsjers, sneeuw en ijs zo ver je kunt kijken!

Jungfraujoch - Top of Europe

6. Skiën met James Bond

Voor de Bond-klassieker ‘On Her Majesty’s Secret Service’ (1969) was het plateau van de 2.970 m hoge Schilthorn het decor voor het hoofdkwartier en het onderzoeksinstituut van Blofeld. Elke fan van James Bond moet dit eens hebben bezocht! Vandaag de dag vind je er een kleine, interactieve tentoonstelling van de filmopnames – inclusief het bezoek aan een helikoptersimulator. Direct bij het museum ligt trouwens nog een andere prachtlocatie: het moderne draaiende restaurant.

On Her Majesty`s Secret Service (1969) - Ski chase

7. Pauzeren met een 360 graden uitzicht

Het draaiende panoramarestaurant op de Schilthorn is absoluut geen gewoon restaurant. Hoeveel mensen kunnen beweren tijdens de lunch het hele bergpanorama van de Jungfrau Regio te hebben gezien? Naast het indrukwekkende panorama biedt het restaurant eten en drinken aan met namen als ‘Cappuccino 007’, ‘Spaghetti James Bond’, ijscoupe ‘Coupe 007’ en natuurlijk het drankje ‘Martini 007’.

Het panoramarestaurant op de Schilthorn.

8. Spannende wedstrijden

Als je wilt genieten van wereldkampioenschappen, ben je in de Jungfrau Regio ook aan het juiste adres. Elk jaar vindt hier de legendarische wedstrijd op de Lauberhorn-afdaling plaats. Het tempo van de experts is adembenemend! Natuurlijk kan je ook zelf terecht op de beroemde afdaling.

Wintersporters die niet alleen willen kijken, maar ook aan een wedstrijd willen deelnemen, raden wij de zogenaamde Inferno-race aan. Bij deze jaarlijkse amateurwedstrijd kunnen ook amateurs hun professionele kunstjes bewijzen – of gewoon voor de fun meedoen.

Deelnemers aan de Inferno-race.

9. Adrenalinekick op de Cliff Walk

De dag is voorbij, maar je hebt nog zin in een adrenalinekick? Wat te denken van bijvoorbeeld de Cliff Walk – een smal pad rondom de berg hoog boven de afgrond? Deze walk is alleen aan te raden als je geen last hebt van hoogtevrees. Je kunt genieten van een spectaculair uitzicht.

De Cliff Walk loopt niet alleen rondom de berg, maar biedt ook een uitkijkplatform recht boven de afgrond.

10. Een laatste geheime tip: Tino’s Waldhütte

Tenslotte heeft SnowTrex van de plaatselijke VVV nog een exclusieve geheime tip voor alle wintersporters die hun volgende vakantie in de Jungfrau Ski Region willen doorbrengen: midden in het bos boven Wengen ligt Tino’s Waldhütte, klein maar heel authentiek. De unieke sfeer bereik je alleen na een wandeling van 20 minuten door de sneeuw, maar de beloning mag er absoluut zijn: fondue en raclette onder het genot van een glaasje glühwein – wie wil dat nou niet?

Zin gekregen in een skivakantie in de Jungfrau Regio?

5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter