5 goede redenen om te skiën in Georgië

25-09-2022 - SnowTrex

Een prachtig alternatief voor skiën in de Alpen is een skivakantie in Georgië. De uitgestrekte en ongerepte bergen van de Kaukasus bieden skiërs een land met geweldige wintersportmogelijkheden, waar ze tegelijkertijd de cultuur en de fantastische natuur kunnen verkennen. Geen wonder dat steeds meer skivakantiegangers naar Georgië trekken! SnowTrex weet 5 goede redenen waarom skiën in Georgië absoluut de moeite waard is.

De witte vlakte in Georgië bij het Gudauri skigebied.

1. Sneeuwgarantie

De beste tijd voor een skireis naar Georgië is tussen december en april. Door het hooggebergte en de nabijheid van de zee is winterpret in deze maanden gegarandeerd. De zon, die zeer regelmatig schijnt, helpt daar natuurlijk goed aan mee. De sneeuw is meer vergelijkbaar met de witte poedersneeuw van Nieuw-Zeeland, dat anders is dan de sneeuw in de Alpen.

Dream Trip Georgia with Stan Rey & Josh Daiek | Salomon TV

2. Paradijs voor freeriders

Als je aan skiën denkt, denk je waarschijnlijk niet aan Georgië. Toch bestaat een vijfde van dit land uit bergen! Georgië heeft niet de grootste skigebieden ter wereld, noch een enorm aantal grote skioorden, maar het staat wel bekend om zijn ontelbare freeride-pistes buiten de pistes. In de winter zorgt de 4 meter sneeuwval voor optimale omstandigheden op het ongerepte gebied!

3. Voel je vrij met heliskiën

Talrijke aanbieders in Georgië bieden hun gasten de mogelijkheid om het skiën op een heel andere manier te beleven – door middel van heliskiën. Hier worden skiërs per helikopter naar een van de meer dan 5.000 meter hoge toppen van de Kleine en de Grote Kaukasus gebracht, vanwaar zij het ongerepte gebied op ski’s of snowboard kunnen verkennen. Het is een geweldige ervaring! Lokale heliskibedrijven brengen enthousiaste wintersporters naar de beste routes in dit freerideparadijs: Kazbek, de op twee na hoogste berg van Georgië (5.047 m), de Trusso-kloof, de Liakhvi- en Kazani-kloof, het Mepiskalo Plateau en de Gudamakari-kloof behoren tot de populairste gebieden van Georgië.

Gudauri Heliskiing - Austrian Quality Heliskiing in Georgia

4. Witte vlakte in het Gudauri skigebied

Gudauri is het grootste skigebied van Georgië met bijna 50 kilometer piste en 7 liften. Het ligt op ongeveer 120 km van de hoofdstad van Georgië op de bergen Kudebi en Sazele, die tot 3.006 meter hoog reiken. Er is hier voor elke wintersporter wat wils, want meer dan de helft van de pistes zijn gemarkeerd als gemiddelde moeilijkheidsgraad. Ook freeriders komen hier aan hun trekken en is er een zone voor beginners. Een sneeuwpark rondt het skigebied af.

Adembenemend uitzicht over de bergen van de Kaukasus.

5. Het tweede Canada, alleen goedkoper

Wintersporters voelen zich hier bijna alsof ze in Canada zijn, behalve dan dat de reis veel korter is en de prijzen duidelijk lager liggen dan in Canada – zelfs in het hoogseizoen. En zelfs dan is het nog lang niet zo druk op de pistes als in andere skigebieden. Er zijn hier nauwelijks rijen bij de liften en tijdens de werkdagen zijn de pistes met haar moderne voorzieningen bijna leeg. Je kunt beter niet te lang wachten met de skivakantie naar Georgië. Steeds meer wintersporters krijgen stilletjes lucht van de adembenemende bergen van Georgië en haar ongerepte pistes!

Skiën in Georgië: Extreem hoge sneeuwzekerheid tegen een betaalbare prijs.
  • zondag, 25. september 2022
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Top 10
Dakkoffers & dakdragers – besparen ruimte wanneer je in de winter reist met ski’s en dergelijke

Of het nu gaat om kleding, uitrusting of skischoenen. Elke wintersporter weet dat je ...

Strooiers zorgen voor perfect geprepareerde pistes in het skigebied

Zachte carvingbochten op perfect geprepareerde pistes: dit of iets vergelijkbaars is ...

$stickyFooter