5 goede redenen om te skiën in Marokko

23-06-2023 - SnowTrex

Uitgestrekte woestijnen, hitte en dorre steppen – dit zijn slechts enkele van de dingen die met Afrika worden geassocieerd. Maar wintersporters denken niet meteen dat skiën ook mogelijk is in het land van de leeuwen. Toch ligt een van de grootste bergen ter wereld in Marokko – het Atlasgebergte. Hier hebben wintersporters geweldige mogelijkheden om te gaan skiën. SnowTrex heeft 5 goede redenen waarom skigebieden in Marokko zeker een bezoek waard zijn.

Wintersportliefhebbers kunnen ook skiën in Marokko!

1. Skiën met uitzicht op de woestijn

Niet ver van Marrakech liggen de machtige bergen van de Hoge Atlas. Hier kunnen wintersporters tijdens het skiën de woestijn in kijken. In het hoogste en tevens grootste skigebied van het land, Jbel Oukaïmeden, zijn er zeven liften op hoogtes tussen 2.600 en 3.200 meter die skiërs naar de 3.265 meter hoge Jbel Oukaïmeden brengen. In totaal is er 10 kilometer aan pistes beschikbaar voor wintersporters. Het exotische skigebied heeft 5 km blauwe, 3 km rode en 2 km zwarte pistes. De beste tijd om hier te gaan skiën is tussen begin januari en half maart. Gasten van over de hele wereld komen hier al sinds de jaren 1930 skiën.

2. Onverslaanbare prijzen

Het skigebied Jbel Oukaïmeden heeft veel van de voorzieningen van een typisch Europees skigebied – ook al is de ski-uitrusting in de skiverhuur niet per se altijd up-to-date. Naast de genoemde skiverhuur vind je hier ook skischolen, restaurants en hotels – en dat allemaal tegen betaalbare prijzen!

Skigebied in Marokko: De zon schijnt, de sneeuw glinstert.

3. Afwisseling van de zon in kleine skigebieden

Als je denkt dat het daarbij blijft, heb je het mis. Een ander klein skigebied ligt in de regio Meknès-Tafilalet en heet Michlifen. Hier hebben wintersporters 1 km piste en twee liften tot hun beschikking. In dezelfde regio ligt ook het skigebied Jbel Hebri. Het skigebied bestaat uit in totaal 1 km rode piste en één lift. Zeker, een extra reis is niet de moeite waard voor zulke kleine skigebieden, maar voor wie zijn vakantie toch al in de buurt doorbrengt, zijn deze gebieden een leuke afwisseling en een welkome verkoeling.

Op de besneeuwde hellingen van het Atlasgebergte skiën de Marokkanen ook graag in de winter.

4. Langlaufen en heliskiën ook mogelijk

Voor wie alpineskiën niets is, is er het ontspannen langlaufen door de Midden-Atlas. En wie nog meer actie wil dan “gewoon” skiën, moet heliskiën in Marokko proberen. Hier worden wintersporters per helikopter naar de berg gebracht. Van daaruit skiën ze naar beneden door ongerept terrein in diepe sneeuw. Perfecte omstandigheden om te freeriden!

5. Sandboarden – skiën met een verschil

Je kunt Afrika niet bezoeken zonder in de woestijn te zijn geweest. Marokko is daar de perfecte plek voor. Maar wat doen skifans in een woestijn? Precies, sandboarden! – Dit is perfect voor alle wintersporters die het gewoon niet kunnen laten om van de pistes af te skiën! Het kleine verschil is dat je hier niet op koude sneeuw skiet, maar op het hete zand van de ontelbare duinen. Je kunt ter plekke talloze tochten boeken. De meeste zijn inclusief kameeltocht en overnachting.

Zin in een ander, exotisch skigebied? Wat dacht je bijvoorbeeld van IJsland?

  • vrijdag, 23. juni 2023
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Top 10
5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter