5 goede redenen om te skiën in Portugal

30-06-2023 - SnowTrex

Als je tijdens je vakantie een mix van skiën, wandelen en cultuur wilt meemaken, moet je zeker Portugal overwegen. Welk ander land biedt dit immers allemaal op één plek? SnowTrex weet: Vooral voor ski- en snowboardbeginners en gezinnen met kinderen is Portugal precies het juiste, ietwat andere skigebied.

Portugal staat gelijk aan strand? Helemaal niet! Want er zijn ook skigebieden op het Iberisch schiereiland.

1. Grote verscheidenheid aan activiteiten

Het is inmiddels algemeen bekend dat je in Spanje kunt skiën. Maar slechts weinig mensen weten dat skiën ook mogelijk is in Portugal. Nou is een reis daarheen uitsluitend om te skiën niet de moeite waard vanwege de geringe omvang van het skigebied Serra da Estrela met ongeveer 6 kilometer aan pistes, maar enthousiaste skiërs kunnen hun vakantie in Portugal wat afwisselender maken met een korte omweg naar het skigebied. Het snowpark en het kindergebied voor de kleintjes zorgen ook voor veel afwisseling en plezier voor iedereen in dit vrij kleine skigebied. Al met al biedt het Serra da Estrela gebied veel toeristische attracties. Of je nu gaat wandelen, klimmen, mountainbiken of paragliden – saai wordt het hier zeker niet!

Speciaal licht in de Serra da Estrela in Portugal.

2. Exclusief skiën in Portugal

Het skigebied Serra da Estrela is het enige skigebied in Portugal. Nergens anders in het land kan deze wintersport worden beoefend! Het skigebied ligt ongeveer 100 km ten oosten van Coimbra en maakt deel uit van het zogenaamde Iberische Scheidingsgebergte. Het centrum van het skigebied ligt op het hoogste punt van de berg Torres (1.993 m) en biedt in totaal negen pistes met een lengte van 6 km. Er is in totaal 2,4 kilometer aan blauwe pistes, 2,5 kilometer aan rode pistes en 1 kilometer aan zwarte pistes. De vier sleepliften en een stoeltjeslift ronden het skigebied af.

3. Onverslaanbare prijzen

Het Serra da Estrela skigebied is bijzonder geschikt voor beginners. Wie heeft er immers veel pistes nodig die vaak overvol zijn en relatief hoge prijzen hebben als ze voor het eerst op planken staan? Dit is allemaal nogal vervelend. In Serra da Estrela zijn de prijzen voor de skipas onverslaanbaar, hebben wintersporters hun rust en kunnen ze ongestoord hun eerste bochten oefenen zonder bang te hoeven zijn voor de piste.

4. Unieke natuurervaringen in het natuurpark Serra da Estrela

Wie even wil bijkomen van het skiën is in het natuurpark Serra da Estrela in goede handen. Het park strekt zich met 101.000 hectare uit over in totaal zes gemeenten en is daarmee het grootste beschermde natuurpark van Portugal. Maar het natuurpark heeft niet alleen landschappelijk veel te bieden met zijn twee belangrijke rivieren, talloze ijstijdsporen en de ruige bergen. Vooral voor kinderen is het interessant om te kijken naar en te leren over het met de hand maken van kaas en het houden van bijen. Daarnaast nodigt het bos Covão D’Ametade je uit voor een ontspannen wandeling. Het staat bekend om zijn fantastische geografische vormen.

Besneeuwde heuvels ontmoeten de zee in Portugal.

5. De ietwat verschillende ervaringen op grote hoogte

Maar niet alleen het nationale park is een bezoek waard. Bezoekers mogen ook de ongeveer 2.000 m hoge berg “Torre” niet missen, het herkenningspunt van Serra da Estrela. Als je liever wordt rondgeleid door de gigantische bergen van Serra da Estrela en alle geheime tips krijgt, moet je zeker contact opnemen met Sentir Serra da Estrela, een bedrijf dat professioneel begeleide tochten door de bergen leidt.

Zin in meer skigebieden buiten de Alpen?

  • vrijdag, 30. juni 2023
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Top 10
5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter