5 goede redenen om te skiën op Sicilië

09-06-2023 - SnowTrex

Skivakanties in Italië zijn niets bijzonders. Noord-Italië, met zijn bekende wintersportbestemmingen zoals Livigno of Bormio, is een populaire bestemming voor wintersporters. Maar wie zou er denken aan skiën op Sicilië? Maar in feite: het kleinste skigebied van Italië ligt op de hellingen van de Etna – met zijn 3.340 m de hoogste actieve vulkaan van Europa. SnowTrex laat zien waarom skiën op Sicilië de moeite waard is.

Iets anders: skiën op Sicilië.

1. Skiën met uitzicht op de Eolische eilanden

Aan de zuidkant van de Etna ligt het skigebied Etna South rond de gemeente Nicolosi. Het is het grootste skigebied van Sicilië. Het skigebied heeft in totaal vijf liften en tien kilometer aan pistes, waarvan het grootste deel rode pistes zijn. Hoewel er aan de noordkant van de Etna meer sneeuw ligt, kun je hier nog tot april skiën. De kabelbaan is het hele jaar door in bedrijf en brengt gasten in slechts 15 minuten naar een hoogte van 2.500 meter. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht op de Golf van Taormina en de Eolische eilanden.

2. Sneeuwzekere noordelijke helling

Het skigebied van Linguaglossa ligt op de noordelijke helling van de Etna, die in de wintermaanden vrij sneeuwzeker is. Het nabijgelegen skigebied “Etna North” heeft in totaal vier liften en ongeveer tien kilometer aan pistes. Skiërs kunnen kiezen uit drie rode en één blauwe piste. Naast speciale hotels en skileraren biedt het kleine dorpje Linguaglossa ook een verhuurstation voor skimateriaal. In 2007 is er zelfs een sneeuwpark aangelegd.

3. Skiën bij de ziedende vulkaan

De Etna is een actieve vulkaan en wordt daarom altijd in de gaten gehouden. Sinds de opening van de skigebieden op de Etna heeft het eiland verschillende heftige uitbarstingen meegemaakt. Misschien is het juist deze sensatie die extreme sporters en avonturiers steeds weer naar de ziedende vulkaan lokt. Toch hebben de bescherming en veiligheid van toeristen en wintersporters de hoogste prioriteit, natuurlijk ook voor de autoriteiten. Als er gevaar dreigt, wordt het skiën gestaakt.

De Etna (3.340 m) is de hoogste actieve vulkaan van Europa.

4. Fascinerende landschappen

De fascinerende landschappen zijn nog een reden waarom steeds meer wintersporters en natuurliefhebbers naar Sicilië komen om te skiën. Wie kan immers zeggen dat hij ooit heeft geskied in een spectaculair maanlandschap met de rook van de Etna boven zijn hoofd? En het beste van alles: met goed zicht kun je helemaal tot aan de sprankelende zee kijken. Met zo’n uitzicht is skiën dubbel zo leuk.

5. Gevarieerd Sicilië

Als je niet elke dag wilt skiën, is er ook genoeg afwisseling en plezier op Sicilië. Het Teatro Greco in Taormina trekt bijvoorbeeld elk jaar honderden toeristen die het spectaculaire uitzicht en het oude theater komen bewonderen. Wie wat meer tijd heeft, mag het kalkstenen eiland Ortygia zeker niet missen. De kleine haven, de kerken en de vele bars zijn niet alleen in de zomer een hotspot. De drie bruggen die de twee eilanden met elkaar verbinden maken het gemakkelijk om van Sicilië naar Ortygia te gaan. Voor natuurfanaten en wandelliefhebbers is een kustwandeling in het natuurreservaat Zingaro ideaal. Hier vind je prachtige baaien en veel verschillende soorten planten en dieren. Ga je liever naar een ander exotisch skigebied? Wat dacht je van Groenland?

  • vrijdag, 09. juni 2023
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Top 10
5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter