5 goede redenen om te skiën in Zuid-Korea

30-06-2023 - SnowTrex

Wintersportliefhebbers kunnen niet alleen in de Europese Alpen of de VS skiën, maar ook op het Aziatische continent, bijvoorbeeld in Zuid-Korea. De republiek is het zuidelijke deel van het Koreaanse schiereiland en ligt in Oost-Azië. Er zijn namelijk vijf bergketens. Jirisan is met 1.915 m de hoogste berg op het vasteland; alleen Hallasan, met 1.950 m, op het eiland Jejudo in het zuiden van het Koreaanse schiereiland is hoger. 70% van het land is bedekt met bergen. Er zijn maar liefst 12 skigebieden beschikbaar voor wintersporters. SnowTrex heeft 5 goede redenen waarom skiën in Zuid-Korea absoluut de moeite waard is.

Skiën in Zuid-Korea – het is de moeite waard!

1. Skiën op de pistes van de profs

In Gangwon-do ligt het grootste en oudste skigebied van Zuid-Korea, het Yongpyong Ski Area. Het heeft in totaal 15 liften en 24 kilometer aan pistes en is een van de populairste skigebieden in Zuid-Korea. Op de regenboogpiste kunnen skiërs en snowboarders bijna 5 km direct vanaf de top naar beneden skiën naar het dal. Deze helling wordt door professionals als bijzonder moeilijk en uitdagend beschouwd. De World Ski Cup is hier ook bezocht. Dit skigebied is minder geschikt voor beginners. Hier kunnen zowel professionals als experts genieten van sportief winterplezier. Skiërs en snowboarders kunnen kiezen uit 3 km blauwe, 11 km rode en 10 km zwarte pistes. Het skiseizoen loopt hier van half november tot begin april. Bovendien geldt het gebied als zeer sneeuwzeker.

Ook in Zuid-Korea brengt de gondel je naar de top.

2. Gevarieerde skigebieden

Een ander bekend skigebied in Zuid-Korea heet Muju Resort. Het ligt in Jeollabuk-do, in het hart van Zuid-Korea. Dit skigebied is een paradijs voor beginners, want gasten kunnen hier genieten van 12 km aan blauwe pistes. 10 km rode piste en 2 km zwarte piste en 13 liften maken het skigebied compleet. Perfect voor beginners en gezinnen! Het hoogste punt in het skigebied ligt op 1.614 m.

In de regio Gangwon-don biedt het skigebied High1 Resort 21 kilometer piste en 11 liften. Het skigebied is vooral gericht op gevorderde skiërs. Sneeuwliefhebbers kunnen genieten van 9,5 km zwarte pistes, 7,5 km rode pistes en 4 km blauwe pistes. Het ligt op een hoogte van 690 m tot 1.367 m en is grofweg geopend van begin december tot begin april.

3. Skilessen in het Engels

Er zijn een paar resorts in de provincie Gyeonggi-do die Engelstalige skilessen aanbieden. Wees echter voorzichtig bij het kiezen van de pistes, want ze zijn zelden gemarkeerd in de kleuren blauw-rood-zwart! Daarnaast is het Jisan Forest Ski Resort het mekka van freestylers.

4. Skiën in de buurt van Seoul

Een skigebied in de buurt van de hoofdstad Seoul is het Bears Town Resort in Pocheon. Het is perfect gelegen voor een dagtocht vanuit Seoul. Wintersportliefhebbers kunnen genieten van 10 pistes en een 400 meter lange rodelbaan met lift. Het perfecte skigebied voor gezinnen! In Namyangju daarentegen kunnen wintersporters zich verheugen op 6 pistes van alle moeilijkheidsgraden in Star Hill Resort. Het fascinerende en prachtige uitzicht op de Cheonmasan berg trekt steeds meer bezoekers. Juist vanwege de nabijheid van Seoul wordt dit resort steeds populairder, en niet alleen onder de plaatselijke bevolking.

5. Après-ski in het Koreaans

Omdat Zuid-Korea een heel klein land is, hebben toeristen de mogelijkheid om beide te ervaren: aan de ene kant de fascinerende bergen van Zuid-Korea en aan de andere kant de cultuur, mensen en stranden. Steeds meer mensen komen ook naar Zuid-Korea vanwege de gezonde keuken. Après-ski zoals wij dat kennen bestaat hier niet. In plaats van glühwein in de paraplubar zitten mensen gezellig bij elkaar en genieten ze van een van de vele heerlijke delicatessen waar Zuid-Korea zo beroemd om is, zoals rijstgerechten, soepen, vlees en allerlei soorten zeevruchten.

Zin in een ander, exotisch skigebied? Wat dacht je bijvoorbeeld van skiën in Georgië?

  • vrijdag, 30. juni 2023
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Top 10
5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter