Pure sensatie: 5 spectaculaire hangbruggen in de Alpen

01-08-2023 - SnowTrex

Adembenemende vergezichten op windrijke hoogtes, die vind je gegarandeerd op een hangbrug. Wie niet snel duizelig wordt, mag deze spectaculaire sensatie niet missen! Waarom zou u tijdens uw volgende skivakantie in de Alpen dan geen wandeling maken over een van deze zwevende wandelpaden? SnowTrex toont je 5 sensationele hangbruggen:

De Dachstein hangbrug bestaat uit 30.000 afzonderlijke onderdelen en weegt 63 ton.

Overzicht van 5 spectaculaire hangbruggen

HangbrugMaximale HoogteLengteLocatie
Titlis Cliff Walk500 m100 mEngelberg (Zwitserland)
Hangbrug Dachstein400 m100 mSchladming-Dachstein (Oostenrijk)
Hangbrug Längenfeld220 m83 mLängenfeld (Oostenrijk)
Charles Kuonen Hangbrug85 m494 mRanda (Zwitserland)
Peak Walkonbekend107 mGstaad (Zwitserland)

1. Hangbrug Titlis Cliff Walk (Engelberg, Zwitserland)

Wie zijn skivakantie in het Engelbergdal doorbrengt en daarvoor of daarna nog wat tijd heeft, moet in ieder geval een kleine omweg maken naar de Titlis Cliff Walk. Deze fascinerende touwconstructie is de hoogste hangende touwbrug van Europa. Op een hoogte van meer dan 3.000 m (de toegang  is afhankelijk van het weer), kijken de bergliefhebbers naar beneden over de zuidelijke flank van de Titlis in een adembenemende diepte van 500 m.

Tijdens de Titlis Klifwandeling bevinden bezoekers zich op een hoogte van meer dan 3.000 meter.

2. Hangbrug Dachstein (Schladming-Dachstein, Oostenrijk)

Het Vakantieland Schladming-Dachstein verwelkomt wintersporters met uitstekende pistes – en de hoogste hangbrug van Oostenrijk. Op het zwevende bouwwerk boven Schladming loop je 400 m boven de grond. Het uitzicht op de bijna verticale helling van de zuidelijke flank van de Dachstein die je onder je voeten ziet, is gewoonweg adembenemend. Adrenalinejunkies kunnen hier ten volle genieten. Een wandeling over de 1 m brede en 100 m lange brug is niet het enige wat bergliefhebbers op deze plek kunnen beleven. Als je het einde van de brug bereikt, zal de “trap naar nergens” je zenuwen opnieuw op de proef stellen. De trap telt 14 smalle treden naar beneden en komt uit op een glazen uitkijkplatform. Het gevoel 100 m vrij boven het Dachsteinmassief te zweven leidt voor veel bezoekers tot knikkende knieën. Een echte uitdaging voor durvers!

3. Hangbrug Längenfeld (Ötztal, Oostenrijk)

Het Ötztal in Tirol is een van de meest gevarieerde regio’s in de Alpen. Hier vindt elke wintersportliefhebber een geschikt skigebied, bijvoorbeeld in Sölden. En vanaf daar is het nog maar ongeveer 12 km naar Längenfeld. Daar bevindt zich de gelijknamige hangbrug, die 83 m lang is en de dorpen Brand en Burgstein met elkaar verbindt. Dit betekent dat hij relatief snel kan worden overgestoken, maar op 220 m hoogte biedt hij een fantastisch uitzicht, of beter gezegd: zicht in de diepte. Het zwevende wandelpad boven Längenfeld is een leuke attractie, vooral voor gezinnen. Een kinderwagen raakt er zonder problemen over en zelfs de viervoeter van de familie heeft een eigen hondenspoor. Zowel in Brand als in Burgstein kunnen bezoekers genieten van de gastronomie in een rustieke sfeer met zicht op een fantastische bergcoulisse.

4. Charles Kuonen Hangbrug (Randa, Zwitserland)

De Charles Kuonen hangbrug bij Randa in Zwitserland breekt alle records: met 494 m is het de langste hangbrug ter wereld. Wintersporters die naar Wallis, Saasdal of Zermatt reizen, mogen dit hoogtepunt niet missen. De hangbrug, genoemd naar zijn hoofdsponsor, zweeft op het hoogste punt 85 m boven de afgrond en verbindt de plaatsen Matterhorn-Dorp en Grächen. De brug is een onderdeel van het lange wandelpad tussen Grächen en Zermatt. Daarmee is het niet alleen een toeristische trekpleister, maar bespaart het de wandelaars op de Europaweg een lastige omweg van 500 hoogtemeter in het dal. In 2010 werd de vorige brug door een rotsval buiten werking gesteld. Zij die niet alleen gepassioneerd zijn door skiën, maar ook door wandelen, kunnen de wandeling dus uitbreiden met het uitzicht op de Matterhorn en de Alpen van Bern.

5. Peak Walk (Gstaad, Zwitserland)

In het skigebied van de Glacier 3000 kunnen bergliefhebbers hun durf tonen op de Peak Walk. De zwevende constructie, die de voorpiek met de hoofdpiek van de Scex Rouge verbindt, is 107 m lang. De Peak Walk is zo de enige hangbrug ter wereld die twee pieken met elkaar verbindt. Bij de oversteek hebben de bezoekers een fantastisch uitzicht over het skigebied en het Les Diablerets-massief. Eenmaal aangekomen op de hoofdtop op bijna 3.000 m onthult de omringende bergwereld zich in al zijn schoonheid: Matterhorn, Mont Blanc, Eiger en Mönch zijn slechts vier van de 24 omringende vierduizenders.

De schilderachtige top van Glacier 3000 in Zwitserland.
Bestemmingen voor skiën in de lente en tijdens Pasen

Veel sneeuw, zonneschijn, goed zicht, niet te koud: skiën in de lente of met Pasen is ...

Loipes en langlaufen: topbestemmingen voor langlaufers

Het is een iets rustigere vorm van wintersporten. In plaats van berghellingen te razen ...

$stickyFooter