Ski gadgets: “Carv” en andere ski wearables

14-11-2022 - SnowTrex

Voor beginnende skiërs is een bezoek aan een skischool waarschijnlijk de beste keuze om elegante bochten op twee planken te leren. Maar als je al een beetje weet hoe je moet skiën en je techniek wilt aanscherpen, kun je in plaats van een skischool verschillende wearables gebruiken. “Carv”, bijvoorbeeld, is de naam van een vrij nieuwe technologie die belooft het skigedrag van elke skiër te analyseren en vervolgens suggesties voor verbetering te doen. Er zijn tal van andere ski- en snowboardgadgets en wearables die de skivakantie nog relaxter, comfortabeler of mooier maken. SnowTrex presenteert “Carv” en andere wintersport gadgets die het allemaal hebben.

Verbeter je skitechniek nu – met innovatieve skigadgets!


“Carv” – de digitale skileraar

“Carv” is de naam van een digitale skileraar. Deze digitale skileraar is gebaseerd op een technologie die met behulp van enkele gadgets het gedrag van de skiër tijdens het skiën analyseert en tips voor verbetering geeft. De belangrijkste onderdelen van de gadget zijn een inlegzool en een kleine tracker. De binnenzool is minder dan 1 mm dik, zodat hij de pasvorm van de skischoen niet verandert. Het skigadget is zo klein dat het zonder problemen aan de schacht van de skischoen kan worden bevestigd. Het is verbonden met de binnenzool. Om de opgenomen gegevens te kunnen doorgeven, hebben skiërs ook de Carv-app op hun smartphone nodig en idealiter een koptelefoon om de tips uit de app te kunnen volgen en toepassen terwijl ze nog skiën.

De volgende video laat zien hoe een digitale skileraar het leven op de piste zou kunnen revolutioneren:

SKIING HAS CHANGED | Are you ready?

Hoe werkt Carv?

De binnenzool van de skigadget, die niet meer dan 1 mm dik is, bestaat uit 36 drukgevoelige sensoren. In principe meten ze de positie en de kracht die de voet uitoefent. Als je de sensoren nader bekijkt, meet één sensor bijvoorbeeld de snelheid, en twee andere sensoren meten de rotatie en de oriëntatie van de ski. Alle 36 sensoren analyseren de houding, krachtoverbrenging en gewichtsverdeling van de skiër en geven deze informatie via de tracker-app door aan de aangesloten smartphone. Volgens de geanalyseerde zwakke punten stuurt de skigadget vervolgens tips om de skitechniek te verbeteren. De skiër kan deze tips live beluisteren door tijdens het skiën een koptelefoon te dragen.

De “Carv” skigadget is bijzonder geschikt voor gevorderde skiërs.

Voor wie is Carv gemaakt?

Als je voor het eerst gaat skiën, kun je waarschijnlijk beter vertrouwen op de expertise van een echte skileraar om te leren skiën. Met een beetje oefening op de planken is het echter zeker de moeite waard om je toevlucht te nemen tot de wintersportkleding. Zelfs (ver) gevorderde skiërs kunnen profiteren van de nieuwe technologie. Je ziet jezelf immers nooit skiën en kunt volledig analyseren waar houding, carving, kantdruk enzovoort nog geoptimaliseerd kunnen worden. Naast klassieke skiërs is de app ook gericht op freestylers. De Carv ski gadget kan ook de tijd in de lucht en de belasting tijdens de sprong en de landing meten. Met de tips uit de app kunnen ook sprongen worden geoptimaliseerd.

Freestylers kunnen hun techniek ook aanscherpen met gadgets als “Carv”.

Meer functies van Carv

De skigadget Carv “begeleidt” skiërs ook op langere termijn bij het optimaliseren van hun skistijl en niet alleen op het moment van skiën. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende doelen worden gesteld en taken worden gedefinieerd waarvoor de skiër punten kan verzamelen. Bovendien verwijdert de app de resultaten van de individuele runs niet, maar verzamelt ze en maakt zo een algemene analyse van de vooruitgang aan het einde van het seizoen mogelijk. Het is ook mogelijk om via de Carv-app verbinding te maken met vrienden – dus de competitie om wie de technisch betere skiër is, barst los.

De Carv-app slaat alle gegevens op die tijdens het skiën worden verzameld.

Waxing Kit voor optimaal geprepareerde ski’s en snowboards

Elke wintersporter kent het belang van goed gewaxte ski’s en snowboards. Maar bij regelmatige reizen naar de bergen kan goed onderhoud van de uitrusting behoorlijk duur zijn. Dit skigadget helpt ski- en snowboardliefhebbers tijd en geld te besparen. De “Waxing Kit” bevat alle benodigdheden om ski’s of snowboards te slijpen, waxen en optimaal af te stellen. Het is licht en gemakkelijk te vervoeren en past daarom gemakkelijk in elke skibagage. De basisgereedschappen zoals een metalen schraper, witte en zwarte P-Tex-sticks, polijstpads en een messing borstel zorgen voor snelle waxklussen en elementaire reparaties aan de basis. Daarom is deze skikleding een absolute must voor de volgende skivakantie in de bergen.

Met de waxing kit hebben wintersporters altijd top gewaxte ski’s op de piste zonder veel moeite.

Rally Handschoenen – Multifunctionele Handschoenen

Skihandschoenen dienen als warmtereservoir voor de hand en de vingertoppen tijdens het skiën of snowboarden. Maar zodra de handschoenen worden uitgetrokken, begint het koud te worden en beginnen de vingertoppen langzaam te bevriezen. Uiterlijk na de derde panoramafoto moet de mobiele telefoon snel terug in de zak en worden de handschoenen snel weer aangetrokken. Maar ook al waren de handen slechts korte tijd in de frisse berglucht, een groot deel van de warmte is verdwenen en komt voorlopig niet meer terug. De Rally Gloves lossen precies dit probleem op. Ze zijn soepel genoeg om zonder problemen mobiele telefoons te bedienen, en op de vingertoppen wordt een speciaal materiaal gebruikt waarmee het touchscreen zelfs door de handschoen heen kan worden bediend. Maar naast deze praktische functie hebben de Rally Gloves nog andere fantastische eigenschappen. Ze zijn waterdicht, hebben een rits voor handwarmers en een uitneembare binnenvoering die ook compatibel is met het touchscreen. Met deze handschoenen hebben wintersporters geen koude vingers meer, ook al wordt de smartphone om de 5 minuten tevoorschijn gehaald voor de volgende foto.

Zodat je vingers niet zo snel afkoelen als je je smartphone bedient, is er de skigadget Rally Gloves.

Skin wax voor soepele skitochten

Wintersporters die graag skitochten maken, kennen ongetwijfeld het fenomeen “opstapelen”: bij hoge temperaturen in het dal kan de sneeuw op de eerste meters van de tocht smeltend en nat zijn. Dit vermindert niet alleen de ski-ervaring, maar zorgt er ook voor dat de huid doorweekt raakt met water. In de loop van de beklimming zorgen de dalende temperaturen in de hoger gelegen gebieden ervoor dat de verse sneeuw op de natte huid bevriest. Deze gebeurtenis heet “opstapelen” en maakt de laatste meters voor de finish moeilijk voor elke skitoerist, omdat de latten niet meer de gewenste functie vervullen. Als skiërs niet op tijd een oplossing vinden, kan het snel gevaarlijk worden, omdat de grip van de huid aanzienlijk afneemt. Deze skigadget is ideaal voor een dergelijk scenario. En ook de toepassing is heel eenvoudig: gewoon voor het begin van de tocht de skin wax over de lat smeren en de sneeuw plakt niet meer. Toeristen die geen enkel risico willen nemen, moeten deze gadget altijd bij zich hebben.

Skin wax voorkomt niet alleen het opstapelen tijdens het skiën, maar zorgt er ook voor dat de de sneeuw niet blijft plakken.

Hydra Pack Stow Bottle – de praktische watercontainer

Tijdens een lange skidag is het bijzonder belangrijk om het lichaam gehydrateerd te houden. Wintersporters die als eerste denken aan een heupfles zitten er niet ver naast. Want de “Hydra Pack Stow Bottle” verschilt niet veel van een grote heupfles, al is de fles niet van metaal maar van een speciale kunststof. De ski gadget is echter uniek in zijn samenstelling, omdat het zachte materiaal van de drinkfles het mogelijk maakt de watercontainer te vervormen of te buigen en naar wens in een zak op te bergen. Dit betekent dat je niet per se een enorme rugzak hoeft mee te nemen op de piste, want zelfs in je ski-jas is er genoeg ruimte voor de ski-gadget.

De compacte oplossing voor het vervoeren van drank op de piste gaat als volgt:

HydraPak Stow Bottle

Als er geen plaats meer is voor de conventionele heupfles, kunnen te allen tijde “andere” vloeistoffen in de watercontainer worden gevuld. Maar alles met mate, want veiligheid op de piste komt ongetwijfeld op de eerste plaats. Zeker is wel dat de Hydra Pack Stow Bottle een onmisbare metgezel is voor lange dagen op de piste. De fles is trouwens een bijzonder populair snowboardgadget. Voor de meeste snowboarders is een rugzak uiterst vervelend tijdens het rijden, omdat hij de mobiliteit beperkt. Dankzij het flexibele materiaal past de Hydra Pack Stow Bottle in uw jaszak en is er geen gevaar dat je je bezeert, aangezien de fles niet hard is zoals conventionele flessen van hard plastic of metaal.

LAZY’s – De skischoen wordt een hardloopschoen

Skischoenen zijn ongetwijfeld onmisbaar bij het skiën, maar ze zijn zelden comfortabel. Vooral bij het lopen in de lompe en stijve skischoenen. Terwijl snowboarders comfortabel in hun schoenen naar de lift kunnen lopen, moeten skiërs zich tergend lang in hun skischoenen naar de gondel slepen. Zowel de bil- als de beenspieren worden voortdurend belast door het vooroverbuigen van de skischoenen. Het stijve scharnier van de laars en de platte zool maken het bewegen nog moeilijker. De skischoenen uittrekken en in de hand dragen lost het probleem slechts tijdelijk op, omdat het extra gewicht van de skischoenen het draagcomfort op lange termijn belast. Bovendien moet je straatschoenen bij je hebben en helaas is het aan- en uittrekken van skischoenen ook niet altijd een pretje. Je kunt dus beter de laarzen aanlaten en de praktische “LAZY’s” skikleding gebruiken. Het skigadget wordt buiten de piste onder de teen van de schoen bevestigd en met een rubberen band aan de hiel van de skischoen vastgemaakt. Door de verhoging aan de voorkant van de laars hoeven wintersporters hun knieën niet meer voortdurend minimaal te buigen en is ook een ergonomische afrolbeweging mogelijk. De zool van het gadget zorgt er ook voor dat er geen risico op uitglijden is. Het skigadget van de LAZY zorgt dus voor een rechte houding bij het staan en een comfortabelere en veiligere loop.

Het skigadget is bijzonder praktisch, onder meer omdat het kan worden opgevouwen. Dankzij het handzame formaat kan hij gemakkelijk worden opgeborgen of aan de skistok worden bevestigd. Met LAZY’s wordt zelfs het dragen van skischoenen onderdeel van het skiplezier.

Opblaasbare dakdragers – de ongecompliceerde transporthulp

De skivakantie komt eraan, alle koffers zijn gepakt, nu alleen nog de lompe dakdrager op de auto bevestigen. Dit kost soms tijd, energie en zenuwen. Opblaasbare dakdragers moeten het probleem oplossen en de logge en zware dakdragers uit het verleden vervangen. De moderne gadget bestaat meestal uit twee dragende, opblaasbare elementen die van links naar rechts op het dak worden geplaatst. De elementen worden vastgezet met spanbanden die door de ramen van de auto worden gehaald en van binnenuit onder het dak worden vastgesjord. Uiteraard kunnen de ramen ook zonder problemen worden gesloten wanneer de dakdragers zijn geïnstalleerd. Dankzij een klein en licht productconcept kunnen de dakdragers gemakkelijk in het handschoenenkastje worden opgeborgen. De skigadget wordt gemonteerd met behulp van een handpomp of een reeds geïntegreerd pompmechanisme. De bevestiging van de dakdrager is ongecompliceerd en neemt slechts enkele minuten in beslag. De dakdragers kunnen snelheden tot 120 km/u aan en beloven zelfs in ijskoude omstandigheden stand te houden. Zelfs zwaar remmen is geen probleem voor de opblaasbare dakkoffers en maakt het gadget tot een praktische transportinnovatie.

De opblaasbare dakdrager klinkt een beetje als science fiction, maar hij bestaat echt:

How to use the ShredRack Air on a 3-Door Car - step by step video instruction

“PHOOZY Thermal Phone Case” – De ultieme thermische bescherming voor je mobiele telefoon

Veel wintervakantiegangers willen in hun vrije tijd genieten van de natuur en zetten hun mobiele telefoon aan de kant. De social media detox moet op allerlei manieren bijdragen aan optimale ontspanning en afzondering. Maar minstens evenveel wintersporters willen niet zonder hun smartphone, zelfs niet op een hoogte van meer dan 2.000 meter. De reden is enerzijds de communicatie op de berg met medereizigers, en anderzijds de unieke bergpanorama’s die met de mobiele telefooncamera kunnen worden vastgelegd. Het tijdperk van digitale camera’s is allang voorbij, want smartphones kunnen allang foto’s van hoge kwaliteit maken. Helaas verliezen smartphones bij lage temperaturen zeer snel hun batterijen en geven ze na korte tijd de geest. De “PHOOZY Thermal Phone Case” biedt een oplossing voor dit probleem en is precies de juiste skydrager voor elke amateurfotograaf of mobiele telefoonmaniak.

De video laat zien hoe wintersporters hun mobiele telefoon op de piste kunnen beschermen:

PHOOZY Thermal iPhone Case // Protect Your Devices from Heat/Cold + MORE! (As Seen On Shark Tank!)

NASA-ruimtepaktechnologie isoleert het toestel bij lage temperaturen, waardoor het warm blijft en de batterij langer meegaat. Bovendien heeft het telefoonhoesje bescherming van militaire kwaliteit die de telefoon beschermt tegen vallen tot drie meter. Mobiele telefoon, Wi-Fi of Bluetooth signalen worden niet beïnvloed door de waterdichte PHOOZY Thermal Phone Case. Dit betekent dat er zonder problemen gebeld kan worden en dat er veel foto’s gemaakt kunnen worden zonder het risico te lopen dat de batterij van de telefoon eerder leeg raakt dan normaal.

“Tile Essentials Bundle” – De vinder van je kostbaarheden

Sommige mensen overkomt het voortdurend, anderen minder vaak: het verlies van waardevolle voorwerpen maakt voor veel mensen deel uit van het dagelijks leven en veroorzaakt steevast ergernis en frustratie. Hoewel er op veel plaatsen vaste plekken zijn voor je portemonnee, mobiele telefoon of skipas, verdwijnen die spullen soms spoorloos, zelfs tijdens een skivakantie. De ski-gadget “Tile Essentials Bundle” is uitgevonden om vergeetachtigheid tegen te gaan. Met behulp van deze gadget kunnen speciale stickers worden bevestigd aan of bewaard worden in de respectieve waardevolle voorwerpen. Via een gratis mobiele telefoon app worden de stickers en daarmee de objecten binnen een straal van 60 m via Bluetooth opgeroepen en teruggevonden. Als de straal wordt overschreden, lokaliseert de app de laatste positie van het object. Als de mobiele telefoon zelf verloren gaat, zorgen de zogenaamde “tegels” ervoor dat de telefoon wordt gelokaliseerd. Kostbaarheden kunnen met behulp van dit skigadget worden gevonden, zelfs bij zware sneeuwval of mist.

Dit filmpje laat zien hoe de Bluetooth tracker voor de smartphone werkt:

Which Tile Bluetooth Tracker is best? | Pro vs Mate vs Slim vs Sticker

Overigens zijn de hier beschreven ski- en snowboardgadgets uitstekende cadeaus voor fervente wintersporters. Nog steeds niet de juiste gadget gevonden? Dan vind je hier nog meer creatieve cadeautips voor skiërs en snowboarders.

FAQ over Skigadgets

Wat zijn skigadgets?

Skigadgets zijn technologieën die het leven van wintersporters gemakkelijker maken. Zo helpt de digitale skileraar “Carv” bij het optimaliseren van het skigedrag door middel van een speciale inlegzool, een kleine tracker en een app. Een andere gadget voor ski’s is bijvoorbeeld een neoprene lat die beschermt tegen contact met smeltwater bij het omkleden op de parkeerplaats.

Welke skigadgets zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten skigadgets: Met de digitale skileraar “Carv” kunnen wintersporters hun skigedrag verbeteren. Een neoprene skilat voorkomt contact met smeltwater bij het omkleden op de parkeerplaats. Met een Bluetooth-handschoen kunnen wintersporters zelfs tijdens het skiën telefoneren. Perfecte sneeuwballen zijn mogelijk met een sneeuwbalvormer.

Wat is “Carv”?

“Carv” is de naam van een technologie die min of meer een digitale skileraar is. Het bestaat uit een binnenzool en een kleine tracker. Je hebt ook de “Carv” app en een koptelefoon nodig. Tijdens het skiën analyseert “Carv” het skigedrag en geeft tips voor optimalisatie.

Hoeveel kost “Carv”?

De kosten van twee inlegzolen en twee trackers bedragen ongeveer 225 euro.

Wat analyseert “Carv” tijdens het skiën?

48 sensoren, geplaatst op een binnenzool van minder dan 1 mm dik, meten onder meer de lichaamshouding, de gewichtsverdeling in de schoen en de druk op de rand. Op die manier wordt de techniek van de skiër achteraf geanalyseerd en geëvalueerd, zodat suggesties voor verbetering kunnen worden gedaan.

Hoe kan ik mijn ski’s zelf prepareren?

Met de “Waxing Kit” kunnen skiërs en snowboarders hun uitrusting zelfstandig voorbereiden en onderhouden. Het pakket bevat basisgereedschap voor materiaalonderhoud, zoals metalen schrapers, witte en zwarte P-Tex-sticks, polijstpads en messingborstels voor het snel in de was zetten en elementaire reparaties aan de ondergrond.

Met welke skihandschoenen kan een smartphone worden gebruikt?

Er zijn tal van handschoenen met speciale materialen op de vingertoppen genaaid, zodat de smartphone ook via de handschoenen kan worden bediend. De “Rally Gloves”, bijvoorbeeld, zijn geschikt voor een touchscreen en soepel genoeg om probleemloos mobiele telefoons te bedienen. Naast deze functie zijn ze ook waterdicht, hebben ze een rits voor handwarmers en een uitneembare binnenvoering.

Welke container wordt gebruikt om water te dragen op de hellingen?

De “Hydra Pack Stow Bottle” is een unieke fles qua samenstelling. Door het materiaal van de drinkfles kan de watercontainer naar wens worden opgevouwen en opgeborgen. Dit betekent dat er geen extra rugzak nodig is, omdat de container ook gemakkelijk in een jaszak kan worden opgeborgen.

Hoe kan lopen met skischoenen comfortabeler worden?

Met de hulp van LAZY’s wordt de weg naar de lift weer een gemak. Het gadget wordt buiten de piste onder de teen van de laars bevestigd en maakt een ergonomische rolbeweging mogelijk. De zool van het gadget zorgt er ook voor dat er geen risico op uitglijden is.

Wat is het voordeel van opblaasbare dakdragers?

Dankzij een klein en licht productconcept kunnen opblaasbare dakdragers gemakkelijk in het handschoenenkastje worden opgeborgen en zijn ze eenvoudig en zonder veel tijd op te zetten.

Hoe voorkom ik dat mijn mobiele telefoon zijn batterij verliest bij lage temperaturen?

Met behulp van de “PHOOZY Thermal Phone Case” kan worden voorkomen dat de batterij van de telefoon bij lage temperaturen snel leegloopt. De NASA-ruimtepaktechnologie van de behuizing isoleert het toestel bij lage temperaturen en verlengt de levensduur van de batterij. Bovendien heeft het telefoonhoesje schokbescherming van militaire kwaliteit die de telefoon beschermt tegen vallen tot drie meter.

Wat kan voorkomen dat voorwerpen verloren gaan?

Met de Tile Essentials Bundle kunnen stickers worden bevestigd aan of bewaard worden in waardevolle spullen. Met behulp van een app voor de mobiele telefoon worden de voorwerpen binnen een straal van 60 meter via Bluetooth aangeslagen en kunnen dan worden gevonden. Als de straal te groot is, zoekt de app de laatste locatie van het voorwerp.

  • maandag, 14. november 2022
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Uitrusting
5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter