Liefde op de piste – flirten op skivakantie

14-07-2023 - SnowTrex

Voor velen is een vakantieflirt of zelfs een zoete romance de kers op de taart van een perfect gegarneerde skivakantie. Besneeuwde bergen en een romantische alpenglans vormen gewoon de ideale achtergrond. En als het buiten sneeuwt en onwerkelijk is, wordt het des te gezelliger om bij de open haard in de hotelbar of flat te zitten. SnowTrex laat zien hoe de flirtfactor niet beter kan zijn.

Flirten in de bergen: gewoon romantisch.

Tijdens de reis

Als je met het openbaar vervoer naar de bergen reist, heb je een duidelijk voordeel als het gaat om flirten tijdens een skivakantie. De bus zit vaak vol met singles en kleine groepjes die dezelfde interesses en vooral dezelfde bestemming hebben. Je kunt snel een gesprek beginnen. Als je met de trein reist, verraadt de langwerpige skibagage onder je arm meteen je passie en waar je naartoe gaat. Als je volgepakt uit of in de trein stapt, vind je vast snel een leuke draaghulp die zich van zijn beste kant kan laten zien.

Contact via app

Voor wintersporters die niet graag alleen de pistes verkennen, is contact leggen via apps zoals “Spontacts” heel gemakkelijk. Via dergelijke diensten kunnen skiërs gemakkelijk via hun smartphone afspreken om samen te skiën, te lunchen op de piste of te après-skiën. Of het uiteindelijk de grote liefde wordt, valt nog te bezien. Eén ding is echter zeker: de bergen op en af skiën doe je niet alleen, en het is altijd de moeite waard.

Samen op de piste is gewoon leuker.

In de skilift

De tijd die je doorbrengt in de rij voor de lift kun je gebruiken om rond te kijken naar je favoriete kandidaat. Dichte mensenmassa’s kunnen soms een welkome gelegenheid zijn om “per ongeluk” iemand tegen het lijf te lopen – en een gesprek aan te knopen. Als het je lukt om een plekje in de gondel of lift te bemachtigen naast de persoon van je keuze, biedt de rit naar boven genoeg tijd voor een leuk gesprek. Tegenwoordig lijkt flirten in de lift meer op speeddaten – moderne stoelen gaan immers in een paar minuten op topsnelheid de berg op. Voordeel: als het ongemakkelijk wordt, is het snelle einde van de gezamenlijke beklimming te voorzien. Toch is de stoeltjeslift DE manier om ongestoord de eerste paar zinnen uit te wisselen. En als je geïnteresseerd bent, kun je de afdaling en de liftrit samen herhalen.

De stoeltjeslift nodigt uit tot kletsen en flirten.

Ook goed om te flirten is de 2-persoons sleeplift. Er wordt wel gezegd dat de ankerlift sowieso alleen is uitgevonden om mee te flirten op skivakantie. Een goed voorbeeld van zo’n “sleeplift” is die op de Elsigenalp in Frutigen, Zwitserland. Daar staan op een bord bij de liftingang verschillende flirtsuggesties voor de 10 minuten durende klim.

Bij de skischool

De skileraar wordt beschouwd als een sekssymbool bij uitstek – en ze zijn vaak erg knap in hun stijlvolle pakken en perfecte parallelle bochten. Maar de andere deelnemers aan een skiles kunnen ook heel interessant zijn – en zijn ook toegankelijker dan de instructeur. Je kunt samen lachen om je eigen onvermogen en de cursus doornemen tijdens een lunch of diner voor twee.

Mensen leren kennen met wie je kunt lachen om ongelukjes en blij kunt zijn met vooruitgang.

Eten en ontmoeten in de hut

Rond lunchtijd stoppen alle hongerige wintersporters meestal bij de hut. Het is de moeite waard om hier een knus plekje in de zon te bemachtigen van waaruit je een blik naar rechts en links kunt wagen. Om actief te flirten en intens oogcontact te maken tijdens je skivakantie, is het aan te raden om je zonnebril af te zetten.

Piste-outfit

Het maakt niet uit of je in de rij voor de lift of op de piste staat: Om je op een positieve manier te onderscheiden van de massa, is het aan te raden om een paar accenten te leggen in je winteroutfit. Je hoeft niet de nieuwste ski-jas te kopen, het is genoeg om een opvallend accessoire zoals een sjaal of muts uit je koffer te halen of een ongebruikelijk motief op je snowboard. En andersom: als je iemand ziet met een extravagant kledingstuk dat ook nog eens aantrekkelijk is, heb je het ideale haakje om die persoon aan te spreken.

Op de piste

Zelfs een kleine misstap op de piste kan een aanleiding zijn om te flirten. Als je je vergist bij het remmen en zachtjes tegen je flirtende slachtoffer opbotst, kun je het goedmaken met een Jagertee, een warme chocolademelk of een skiwatertje. Iedereen die zich op de zwarte piste waagt, brengt zichzelf in een gevaarlijke situatie. Er komt adrenaline vrij, wat soms leidt tot moedig gedrag. Bovenal leidt de behoefte aan hulp tot de mogelijkheid om benaderd te worden, als helper of als iemand die hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld, na een val of wanneer je aarzelend naar de afdaling kijkt, breken zinnen als “De piste is verdomd moeilijk, zal ik met je mee naar beneden skiën?” of “Ik heb vast te veel hooi op mijn vork genomen, kun je met me mee naar beneden skiën?” snel het ijs. Beneden in het dal heb je samen een moeilijke situatie “doorstaan”, wat jullie al een beetje aan elkaar heeft gelast. Dit is een goed moment om mensen uit te nodigen om samen te après-skiën.

Moeilijke situaties op de piste kun je het beste samen overwinnen.

Bij de après-ski

De ontspannen sfeer tijdens de après-ski aan de paraplubar maakt een eerste toenadering veel gemakkelijker. Een drankje, samen zwieren – en je praat al. Op hete après-ski feesten stroomt de alcohol zelfs in stromen. Dat laat wat remmingen vallen, je voelt je bevrijd en dapper. Après-ski hits worden gedraaid en soms uit volle borst meegezongen – de songteksten of het gedrag van andere gasten zijn goede aanknopingspunten om te flirten tijdens een skivakantie. Naast het gebruikelijke après-skiprogramma bieden veel skigebieden ook alternatieve activiteiten aan, zoals nachtrodelen of schaatsen. Vooral omdat je af en toe van de rodelbaan afgaat, is de funfactor extreem hoog.

Het avondprogramma is een geweldige manier om samen te proosten en elkaar diep in de ogen te kijken.
5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter