Google Maps telt nu pistekilometers tijdens het skiën

16-04-2023 - SnowTrex

Veel wintersporters vragen zich na een geslaagde skidag af: Hoeveel kilometer piste heb ik vandaag eigenlijk afgelegd? Dankzij nieuwe skiherkenning kan Google Maps nu helpen. De nieuwe functie van Google houdt tijdens het skiën de kilometers op de piste bij zonder dat je de app hoeft te gebruiken. SnowTrex laat zien hoe de nieuwe Google Maps tijdlijn werkt.

Pistekilometers bijhouden is eenvoudig met de Google Maps tijdlijn.

Google Maps is al lang meer dan alleen een routeplanner. In de Google Maps Tijdlijn kunnen gebruikers precies bijhouden hoeveel kilometer ze hebben afgelegd met de auto, fiets, openbaar vervoer of te voet. Veel wintersporters zullen blij zijn met deze nieuwe functie, want het is bijna onmogelijk om je eigen kilometers correct in te schatten zonder een app. En welke pisteliefhebber heeft zich na een lange, succesvolle dag skiën niet afgevraagd hoeveel kilometer hij of zij heeft afgelegd?

Hoe de Google Maps Tijdlijn werkt

De bediening is super eenvoudig. Als je Google Maps op je smartphone hebt geïnstalleerd en akkoord gaat met de locatiediensten in je instellingen, hoef je niets anders te doen dan te gaan skiën. Je hoeft dus geen extra app te installeren en de pistenliefhebber hoeft ook niet steeds de smartphone uit zijn zak te halen. Of het nu gaat om een korte rit, een wijde bocht of een shot – Google Maps herkent automatisch dat je op ski’s of een snowboard staat op basis van je locatie, snelheid en pauzes. Dus als je in een skigebied bent en met een hogere snelheid van de helling af raast dan wanneer je bijvoorbeeld wandelt, weet Google dat je je ski’s of snowboard hebt omgebonden. Op de tijdlijn van Google Maps kun je dan op elk moment de afgelegde kilometers bekijken, inclusief de duur van de reis. De tijdlijn is te vinden als een menuonderdeel van Google Maps.

Kilometers zijn niet alles bij skiën

De skiherkenning van Google is een welkome nieuwe functie voor elke skiër, die de locatiediensten maar één keer hoeft in te schakelen en de smartphone verder in zijn zak kan laten zitten. Bovendien kan het bijzonder ambitieuze wintersporters aanzetten tot het vestigen van steeds weer nieuwe kilometerrecords. Toch zijn kilometers niet alles bij het skiën. Fantastische uitzichten over het landschap, snelle bochten in diepe sneeuw, zacht glijden in verse sneeuw of een ontspannen stop bij de volgende alm – dit alles maakt ook deel uit van een succesvolle en veilige skidag. Daarnaast is de app extreem belastend voor de batterij en wil je toch foto’s naar de thuisblijvers sturen of ze live vanaf de piste op je social media kanalen plaatsen. Dus zoals zo vaak zit het allemaal in de mix!

Hoeveel kilometer piste kun je afleggen op een dag?

Meer apps voor skivakantiegangers

Als je een fan bent van de pistes en jezelf en je smartphone klaar wilt stomen voor de komende wintersportvakantie, dan zijn er nog een aantal andere apps voor uitgebreid plezier op de piste. SnowTrex heeft nog drie apps samengesteld die de Google Maps tijdlijn aanvullen:

SnowSafe

SnowSafe is een must voor alle wintersporters die graag buiten de geprepareerde pistes vertoeven. De lawine-app geeft altijd actuele informatie over lawinegevaar in tal van skigebieden in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Tsjechië, Slovenië en Slowakije. En dat zelfs zonder netwerk!

Piekzoeker Aarde

Op de alm zitten, genieten van het bergpanorama en jezelf afvragen: naar welke bergen kijk ik nu eigenlijk? Dat zal niet gebeuren met PeakFinder Earth! De app kent meer dan 300.000 bergen en verlicht elke bergliefhebber met een 360° panorama van de bergnamen – wereldwijd en offline.

Skigymnastiek

Je kunt alleen veel kilometers op de piste maken als je in goede conditie bent en genoeg spierkracht hebt. Om fit te worden voor de piste kunnen wintersporters trainen met de app Skigymnastik van Next Healthlab. De geselecteerde oefeningen versterken alle lichaamsdelen die nodig zijn tijdens het skiën of boarden.We hebben hier nog meer praktische apps voor je volgende skivakantie voor je.

5 goede redenen om te skiën in Hawaï

Hawaï is zeker een paradijs voor surfers. Het vakantieparadijs staat bekend om ...

Skiën met de sterren

Ze zijn te zien in series, op het grote scherm of op enorme podia. Maar zelfs in de ...

$stickyFooter