Adults Only: vakantie in een volwassenenhotel

24-01-2023 - SnowTrex

De groeiende vraag kan niet meer worden ontkend: steeds meer volwassenen zoeken rust en ontspanning in zogenaamde volwassenenhotels. Hier zijn gasten pas vanaf 16 jaar, maar vaak ook pas vanaf 18 jaar, toegestaan. Houden deze vakantiegangers niet van kinderen? Zeker wel! SnowTrex laat zien wat er achter deze trend zit.

Zin in pure ontspanning? Dan op naar een Adults Only-hotel!

Ontspannen in een Adults Only-hotel

Volwassen hotels zijn gespecialiseerd in de behoeften van volwassenen (ook ouders) die zich een paar dagen nergens om willen bekommeren – hooguit hun wellnessplan. Het aanbod varieert van sauna’s, stoombaden, massages en andere SPA-behandelingen tot sport- en vrijetijdsactiviteiten, culinaire hotelrestaurants en romantische diners bij kaarslicht. Ook speciale cursussen zoals yoga, salsa of rumba zijn in de mode. Niet te vergeten de kamers en suites, die vaak uitzonderlijk zijn uitgerust, en de bijzondere sfeer van het hotel. Dit laatste is ook te danken aan het feit dat er geen kinderen rondrennen, soms op momenten als je eindelijk eens lekker wilt uitslapen. Het grote doel van een hotel voor volwassenen is: een oase van rust bieden aan volwassenen die behoefte hebben aan ontspanning en die soms zeer gestrest zijn, waar ze volledig kunnen ontspannen en genieten van een pauze van het dagelijks leven.

Adults Only-vakantiegangers zijn ook ouders

Deze of gene zou kunnen denken aan het woord ‘kindervijandig’ als het over ‘alleen voor volwassenen’ gaat. Maar dat heeft er absoluut niets mee te maken! Integendeel: reizigers zijn vaak liefhebbende ouders die slechts een paar dagen met z’n tweeën willen zijn en dus zonder kinderen. Het gaat hierbij vooral om hun eigen kinderen, maar ook om vreemden. En zelfs vakantiegangers zonder eigen kinderen zoeken meestal gewoonweg naar bijzondere rustmomenten voor hun stressvolle dagelijkse leven in een Adults Only-hotel. Dit kunnen kinderloze koppels zijn, maar ook bijvoorbeeld combinaties van moeder of vader en volwassen kind. Volwassenenhotels zijn ook erg populair bij aanstaande ouders die zichzelf kort voor de geboorte willen trakteren op de ultieme rust en stilte.

Wellness in het volwassenenhotel.

Ook de Duitse horecavereniging (DEHOGA) ziet in dat dit concept niet vijandig is tegenover kinderen of ouders. Voor hen is het concept een bijzondere vorm van specialisatie.

Ook bij SnowTrex vind je Adults Only-hotels

Ook SnowTrex voorziet in de behoeften van reizigers naar een skivakantie in een volwassenenhotel. Dat kan bijvoorbeeld in het Hotel & SPA Wulfenia in Nassfeld-Hermagor, in het Hotel Kaysers Tirolresort in Mieming, in het Wellnesshotel Schönruh, Hotel Stefanie of Alpenhotel fall in Love in Seefeld of in het Elisabeth Hotel in Mayrhofen of met zelfvoorziening in de Apartments Heidi & Peter in Kirchberg. Wie ’s morgens energie is kwijtgeraakt op de piste, kan zich in ieder geval verheugen op een nagenieten zonder kinderen. De accommodaties bieden grotendeels ook een omvangrijk wellnessaanbod en gerechten voor fijnproevers. Afhankelijk van de locatie van de accommodatie kan je ook genieten van ‘rust van de rust’, uitbundig feesten (zonder aan de kinderen te denken) en de volgende dag heerlijk uitslapen.

Ontspanning met uitzicht op de bergen, zonder kinderen.

Genoeg aanbod voor iedereen

Dat volwassenenhotels steeds meer een trend worden, is ook te zien aan de vraag en het groeiende aanbod. Maar toch: juist in Duitsland hebben steeds meer hotels bijzondere aanbiedingen voor gezinnen. Hier kunnen kinderen net als vroeger spelen, herrie maken en stoeien – dus alles doen wat bij een gezinsvakantie hoort. Alles blijft dus mooi in evenwicht en iedereen zal dan ook zijn geschikte vakantie kunnen vinden – met of zonder kinderen.

Fit voor de winter: yoga voor skiërs en snowboarders

Wie in de zomer fit blijft, zal in de winter nog meer plezier aan de wintersport ...

7 manieren om je angst voor skiën te overwinnen

Het risico op blessures bij het skiën is niet groter dan bij andere sporten zoals ...

$stickyFooter