Nieuwsbrief

Nu aanmelden en van veel voordeel profiteren!

Meer reisinformatie

Reisannuleringsverzekeringen

Verzekering

"Mij gebeurt toch niks..." we hopen dat elke gast zijn reis inderdaad kan beginnen en tot een goed einde kan brengen. Toch maken wij keer op keer mee dat bespaard is op zaken die uiteindelijk toch nodig waren, waardoor er een flinke schadepost kan ontstaan. Dat komt vooral voor als er geen annuleringsverzekering is bijgeboekt. Daarom ons advies: neem geen risico!

Welke verzekering heb ik nodig?

Je hebt de keuze uit de annuleringsverzekering (inclusief reisonderbrekingsverzekering) en reisverzekering. De verzekeraar is HanseMerkur Reiseversicherung AG, een van de marktleidende Duitse reisverzekeraars met meer dan 46 jaar ervaring.

Hoe maak ik aanspraak op de annuleringsverzekering?

Als de hoofdboeker een persoon heeft geannuleerd, ontvang je van ons een nieuw document (annuleringsbevestiging), waarin de hoogte van de annuleringskosten wordt weergegeven. Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten en de reis om een verzekerde reden annuleert (zie de verzekeringsvoorwaarden), moet je rechtstreeks contact opnemen met HanseMerkur (dus niet met ons) voor vergoeding van de annuleringskosten. De adresgegevens kun je vinden op het verzekeringsbewijs. De verzekeringsmaatschappij zal je ook vertellen welke documenten je moet indienen (bijv. kopie van de verzekeringspolis, originele boekingsbevestiging en annuleringsfactuur, medisch certificaat).
Denk eraan dat een claim onmiddellijk moet worden gemeld.

  Annuleringsverzekering Comfort Totaalpakket Comfort
Reis-annuleringsverzekering
Vakantiegarantie (reisonderbrekingsverzekering)
Reis-ziektekostenverzekering
Noodgevallenverzekering
Reisbagageverzekering
Aanvullende 'reis- en kredietbrief' autoverzekering

Reisprijs Annuleringsverzekering Comfort Totaalpakket Comfort
Tot € 100,- per persoon € 6,-  € 11,-
Tot € 200,- per persoon € 11,- € 19,-
Tot € 300,- per persoon € 15,- € 24,-
Tot € 500,- per persoon € 18,- € 28,-
Tot € 700,- per persoon € 26,- € 39,-
Tot € 1.000,- per persoon € 35,- € 49,-
Tot € 1.500,- per persoon € 49,- € 63,-
Tot € 2.000,- per persoon € 59,- € 79,-

Services van de annuleringsverzekering:

  • Ben je net voor de reis ziek geworden? De annuleringsverzekering helpt daarbij! Ziekte is de meest voorkomende reden om een reis te annuleren. Je moet je in elk geval tegen dit en andere risico's verzekeren om te voorkomen dat je dure annuleringskosten moet betalen.
  • Heeft je moeder een ongeluk gehad? De reisverzekering (vakantiegarantie) vergoedt extra terugreiskosten en ongebruikte reisdiensten.

Extra services Totaalpakket Comfort:

  • Heb je om 00.00 uur 40 graden koorts? De reisverzekering vergoedt de kosten van behandeling of repatriëring.
  • Waar kun je de juiste arts vinden? De All-Round Verzekeringsservice helpt je 24 uur per dag.
  • Bagage verloren? De bagageverzekering vergoedt de huidige waarde!
  • Auto-ongelukken of autopech gebeuren vaak precies wanneer je het het minst verwacht en natuurlijk wanneer je de auto nodig hebt - zoals op vakantie. De autoreisverzekering helpt je 24 uur per dag.
Je kunt dus echt achterover leunen en ontspannen: voor, tijdens en na je reis.
Je kunt dus het beste meteen een reisverzekering afsluiten!

Belangrijke informatie (gelieve voor het afsluiten van de verzekering in acht te nemen):

Deze beschrijving van de dekking geeft slechts fragmenten van de volledige verzekering. Raadpleeg de Verzekeringspolis (PDF) voor de volledige verzekeringsvoorwaarden, inclusief de regels over het eigen risico en alle andere belangrijke informatie.

De verzekering kan alleen worden geboekt door personen die hun vaste woonplaats in Nederland hebben.

Voor meer informatie over de verzekering kun je direct contact opnemen met HanseMerkur via het telefoonnummer +49 (0)40 4119-2300.

Claims worden behandeld in het Duits of Engels.

Baby's

Er kan geen verzekering worden geboekt voor baby's die bij reisbegin jonger dan 24 maanden zijn. Als een verzekering gewenst is, kan deze separaat bij de verzekering zelf worden geboekt (niet mogelijk via ons).

Afsluittermijn

De verzekering moet direct bij boeking van de reis worden afgesloten, maar uiterlijk 30 dagen voor reisbegin. Als de boeking binnen 30 dagen voor aanvang van de reis wordt gemaakt, kan de verzekering alleen worden afgesloten op de dag van boeking, maar uiterlijk binnen de eerstvolgende drie werkdagen.