Skivakantie met hond - Hondvriendelijke hotels en vakantiewoningen

Wie kent het niet, de welverdiende vakantie staat voor de deur, de voorpret is groot, maar wat moet u met uw huisdier? Wanneer u uw hond in de vakantie graag aan uw zijde heeft, dan kunt u met onze aanbiedingen een paar fantastische dagen samen met uw vierbenige vriend doorbrengen. Boek een van onze hondenvriendelijke accommodaties, waar uw trouwe begeleider zich ontspannen zal voelen - zelfs terwijl u op de pistes een hoop plezier beleeft! Aansluitend kunt u samen wandelingen ondernemen en kan de hond van de sneeuw genieten. Bij ons vindt u gegarandeerd niet „de hond in de pot“!

Skivakantie met hond - Hondvriendelijke hotels en vakantiewoningen
Skivakantie met hond - Hondvriendelijke hotels en vakantiewoningen

Hondvriendelijke accommodatie

Hondenbezitters moeten iets specifieker naar een accommodatie zoeken dan reizigers zonder huisdier. Het is duidelijk dat bij een skivakantie met hond de desbetreffende accommodatie het meenemen van huisdieren moet toestaan. Bovendien moeten hondenbezitters controleren of bij de prijs van de hondvriendelijke accommodatie het meenemen van de hond reeds is inbegrepen of dat er eventueel extra kosten bij een winterreis met hond zijn. Vaak is bij de prijs enkel het pure verblijf van de hond inbegrepen en geen extra services, zoals bijvoorbeeld het voer. Ook dit moeten wintersporters die van plan zijn hun hond naar de bergen mee te nemen, vooraf met de accommodatie afstemmen. Een belangrijke vraag die ook van tevoren moet zijn beantwoord: mag de hond overdag alleen op de kamer blijven of is dit niet toegestaan? Bij de planning moet u ook de mogelijkheid niet buiten beschouwing laten de skivakantie met hond direct op de piste door te brengen. Vooral voor gezinnen die hun skivakantie met kind en hond doorbrengen, zijn de korte afstanden absoluut een voordeel.

Hieraan moeten hondenbezitters denken

Als je met je hond op skivakantie gaat, moet je enkele documenten kunnen tonen. Daarbij hoort vooral een dieridentificatie, die de hond identificeert en waarmee hij eenduidig zijn baasje kan worden toegewezen. Deze markering is normaal gesproken het merkje op de halsband of een elektronische geïmplanteerde chip. Daar komt het verplichte EU-dierenpaspoort bij, waarin bijvoorbeeld de inentingen van de hond zijn vermeld. Dit paspoort is tegen geringe kosten bij de dierenarts verkrijgbaar. Naast deze documenten is in sommige landen ook het meenemen van een riem en een muilkorf vereist. Als u met de auto reist, moet de hond goed genoeg vastzitten. Hiervoor zijn vooral een hondenriem of een transportbox aan te raden.

De juiste hondenoppas op skivakantie

Wie met zijn hond op skivakantie gaat en daadwerkelijk ook van het pisteplezier wil genieten, moet van tevoren precies bedenken hoe hij de oppas voor de hond tijdens de skireis regelt. Sommige honden vinden het geen probleem om ook eens alleen op de kamer achter te blijven. Echter moet dit wel van tevoren met de accommodatie worden besproken. Sommige hondvriendelijke hotels staan dit om veiligheidsredenen niet toe. Als je je hond niet mee de berg op wilt nemen, is het alternatief een hondenoppas. Deze kan eventueel direct in de accommodatie komen, maar brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee. In het ideale geval - en zeker ook het mooiste voor de hond - neem je de viervoeter mee de berg op. Als je met een grote groep onderweg bent, is er zeker ook een niet-skiër bij, die dan graag op de hond past en met hem in de sneeuw dolt.

Wintervakantie is een waar genot voor honden

Juist als je eens niet op de piste bent, is een wintervakantie voor u en uw hond echt een waar genot. Welke hond vindt het nou niet leuk om met zijn baasje door de sneeuw te wandelen en te stoeien? Geniet van de natuur met uw liefste viervoeter tegen de achtergrond van de machtige bergen! Onze hondvriendelijke hotels en appartementen, in Oostenrijk, Duitsland of Frankrijk, kijken uit naar u en uw viervoeter.