Wintersport in de voorjaarsvakantie 2024

Voorjaarsvakantie of skivakantie: wat is het eigenlijk en wanneer is de vakantie? Enkele skiliefhebbers zullen zich dit afvragen, want de periode van de voorjaarsvakantie is afhankelijk van waar je woont. Maar als je eenmaal vrij hebt, vind je bij ons zeker weten het geschikte aanbod skivakanties. Met het hele gezin, met vrienden of alleen - op naar de Alpen, op naar de skivakantie is het motto. Zoek gewoon eens in ons aanbod en verzeker je van een skivakantie voor de voorjaarsvakantie 2024.

Wintersport in de voorjaarsvakantie 2024
Wintersport in de voorjaarsvakantie 2024

De voorjaarsvakantie is het beste moment voor de skivakantie

Een skireis is vanwege de vakantie natuurlijk erg praktisch: maak gebruik van de vrije dagen en ga op reis naar de bergen. Ouders kunnen de schoolvakantie met hun kinderen in de sneeuw met veel plezier en frisse lucht doorbrengen. Scholieren die hun kerstrapport al hebben gehad, kunnen de voorjaarsvakantie eveneens ontspannen voor hun vrije tijd in de Alpen gebruiken. Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Duitsland: bij ons vind je veel geweldige bestemmingen. De voorjaarsvakantie staat bekend als heel sneeuwzeker en biedt bovendien veel zonnige dagen.Het skigebied Chamrousse is dankzij de ligging bekend als zeer sneeuwzekere locatie, vooral in de voorjaarsvakantie. Hier komen niet alleen de kleine, maar ook de grote skifans in het kids-funpark of het snowpark volledig aan hun trekken. Ga je liever op skivakantie naar Italië? Bekijk dan eens ons aanbod in Livigno of in één van de vele andere wintersportgebieden in de Italiaanse Alpen. Ook in het skigebied Zillertal Arena of in de Duitse skigebieden, zoals bijvoorbeeld op de Zugspitze, vinden gezinnen of groepen maar ook individuele reizigers absoluut de perfecte skireis.

Ontspannen voorjaarsvakantie met de familie

Wordt dit voor je kinderen hun eerste skivakantie? Dan is een skigebied met veel mogelijkheden voor beginners of voor kleine kinderen precies wat je zoekt. In de skiregio Zillertal vind je niet alleen veel blauwe pistes die geschikt zijn voor beginners, maar ook veel door families geleide accommodaties die je hartelijk welkom heten. Ook het skigebied Kitzbühel is zeer geschikt voor families. Hier vind je de legendarische Streif, maar ook veel pistes die perfect geschikt zijn voor beginners. Met de 3S-Bahn kun je dankzij een gondel met glazen bodem eens op een andere manier van je wintersportvakantie genieten: spanning voor jong en oud. Ook Frankrijk heeft met Val d'Isère het één en ander voor de voorjaarsvakantie te bieden. Naast absolute sneeuwzekerheid heeft het skigebied heel bijzondere flair: het dorp met het historische centrum uit de 16e eeuw heeft je familie naast de pistes veel te bieden.

Voorjaarsvakantie voor actievelingen en feestbeesten

Wil je de voorjaarsvakantie met veel actie en après-ski doorbrengen? Dan ben je in het Ötztal in Tirol aan het juiste adres! In Sölden vind je niet alleen pistes van alle moeilijkheidsniveaus, winterwandelroutes of een vrijetijdsarena, maar ook rodelmogelijkheden en nachtskiën. De legendarische après-skilocatie biedt in de namiddag en avond altijd "Highlife" en veel feestjes tijdens de voorjaarsvakantie. In het grootste samenhangende skigebied van de wereld, Les 3 Vallées in Frankrijk, valt eveneens veel te beleven: veel après-ski in het dorp, een nachtrodelbaan, een bowlingbaan of een ritje met de sneeuwscooter. In deze skigebieden wordt jouw voorjaarsvakantie absoluut niet saai.