Klantbeoordeling

Morillon

36 Aantal beoordelingen:

86 % Aanbeveling:

Plaats 8,1
Skigebied 8,4
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Grand Massif
Het hoogste punt: 2.480 m
Het laagste punt: 697 m
Hoogte skioord: 1.100 m
Liften in totaal: 67
Sleepliften: 34
Stoeltjesliften: 25
Gondelbaan: 8
Pistes in totaal: 265 km
Pistes:
135 km
Pistes:
95 km
Pistes:
35 km

Wintersport Morillon - Rust te midden van alle pistes!

Morillon

Wie een wintervakantie buiten alle toeristische drukte wil vieren, maar daarbij niet naar een klein skigebied wil, is in Morillon precies aan het juiste adres. Het is de ideale plaats voor een rustig verblijf in een eersteklas skigebied van het Grand Massif. Het dorpje strekt zich uit over de zuidelijke rand van het brede Giffredal, een zijtak van de Arve. Vanuit het dorpsgedeelte Morillon 1100 heb je direct toegang tot de pistes van de plaats. Hier op 1.100 m bevindt zich een typisch ski-in-en-ski-out-dorp.

Het oorspronkelijke dorpje op 700 m hoogte heeft nog steeds de charme van een traditioneel Frans bergdorp. De typische houten huizen zijn rondom de zestiende-eeuwse kerk Saint-Christophe gebouwd. De pistes boven Morillon hebben een totale lengte van 30 km, waaronder talrijke adembenemende afdalingen door naaldbossen. Het dorp is het thuis van de alpineskiër Antoine Dénériaz, de olympisch kampioen van 2006.

Grand Massif

De skiregio Grand Massif in het midden van de Hoogsavoyen gelegen, wordt gekenmerkt door de veelvoud en de afwisseling. Geschiedenis en moderniteit komen hier samen in een bergdecor dat vooral opvalt door het Mont Blancgebergte in het zuidoosten. Of het nu gaat om stille dorpjes die al enkele eeuwen bestaan of om kunstmatige skistations: de contrastrijke regio zoekt zijn gelijk. Beginners en profs voelen zich hier even goed. Het aanbod van de vooral gemakkelijke tot middelmatig moeilijke pistes is daarbij groot en maakt indruk. Ook naast de pistes worden alle wensen vervuld. Zo kan de bergwereld verkend worden op talrijke loipenkilometers of door panoramawandelwegen terwijl gezellige hutten of restaurants u uitnodigen om culinair te genieten.

Vervoer Morillon

  • Trein: Cluses (ca. 15 km)
  • Vliegtuig: Genève (ca. 70 km), Lyon (ca. 195 km)

Artikelen over Morillon

alle artikelen

Accommodaties in Morillon

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Morillon

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter