Award
Klantbeoordeling

Livigno

1.925 Aantal beoordelingen:

95 % Aanbeveling:

Plaats 9,3
Skigebied 9,2

Skigebied Livigno

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.798 m Gondelbaan: 6
Het laagste punt: 1.816 m Pistes in totaal: 115 km
Hoogte skioord: 1.816 m
Pistes:
30 km
Liften in totaal: 31
Pistes:
65 km
Sleepliften: 12
Pistes:
20 km
Stoeltjesliften: 13

Skigebied Livigno

115 pistekilometers, 31 liftvoorzieningen en prachtige ruime pistes – dat heeft de skipas Livigno te bieden! Door de hoge ligging tussen 1.816 en 2.798 m evenals talrijke sneeuwinstallaties is het gebied zeer sneeuwzeker.

De pistes strekken zich uit over beide zijden van het dal, waardoor je altijd in de zon kunt skiën. Voor de freeriders zijn er talrijke diepsneeuwmogelijkheden op de Carosello-zijde en een snowpark aan de Mottolino en aan de Carosello met een half- en quarterpipe, talrijke kickers, rails, en een boardercross. Livigno is dankzij deze top-funparken ook steeds weer geschikt voor kampioenschappen! Één van de weinige zwarte pistes is de Monte Neve-Valfin, de rest van het gebied bestaat uit eerder gemakkelijke tot gemiddeld moeilijke pistes. In de buurt van het stadje bevinden zich ook oefenterreinen voor beginners. Voor kinderen is er een skikindertuin alsmede meerdere kinderlanden, die verdeeld zijn aan de rand van Livigno. Ook in het skigebied is er voor de kleintjes veel te ontdekken, onder andere dankzij golvenbanen en wedstrijdroutes.

Een jaarlijks hoogtepunt is het telemark-festival "La Skieda", dat begin april met themafeesten, proeflessen en clinics voor veel plezier zorgt. De perfecte verbinding tussen de plaats en het skigebied maken het hoogdal zeer geliefd.

In het skigebied zijn er 3 plaatsen met gratis Wi-Fi hotspots.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Livigno

Als het donker wordt in Italië, betekent dat in de meeste gevallen de ski's of het snowboard opbergen en nagenieten van de dag. Maar op de pistes in het nachtskigebied rondom Livigno kan je langer dan gebruikelijk skiën: op bepaalde dagen wordt hier het nachtskiën aangeboden. Alle wintersporters die er maar niet genoeg van kunnen krijgen, kunnen dan tot in de late avonduren de afdalingen gebruiken. Nachtskiën is een hoogtepunt dat jong en oud niet aan zich voorbij mogen laten gaan. Het afdalen in de nacht laat de harten van alle wintersporters namelijk sneller kloppen. Als op het skiplezier dan nog een warme kop glühwein, punch of thee volgt, gaan tijdens het nachtskiën alle wensen in vervulling.

Après-ski Livigno

In het skigebied en bij de dalstations bevinden zich veel gezellige hutten, die bekend staan om hun après-ski. Livigno doet niet onder voor de Oostenrijkse skioorden! Wat je absoluut moet proberen is het warme drankje "Bombardino", dat 40 jaar geleden in de Tea del Vidal werd uitgevonden - de nummer 1 après-skibar in Livigno! Dit is de regionale specialiteit, die tijdens après-ski veelvuldig wordt gedronken. Een groot aantal gezellige restaurants, cafés, bars, pubs evenals een wijnkelder en een discotheek zorgen ervoor dat je je ’s avonds niet zult vervelen.

Andere activiteiten zijn rodelen, schaatsen, ijsklimmen, 20 km winterwandelwegen, snowmobiel, paardrijden, bowlen, biljart, sauna, zwembad en een fitnesscentrum. Voor iedereen die de traditierijke en culturele kant van Livigno wil leren kennen, is er een bezichtigingstour van de vele bezienswaardige kerken. Enkele van deze kerken stammen uit de 17e eeuw en herbergen interessante kunstschatten.

Dankzij de bijzondere geografische ligging werd Livigno overigens verklaard tot tolvrije zone - een droom voor alle shopfans!

Snowpark: Mottolino en Park 3000 Livigno

Het skigebied Livigno is vooral onder ambitierijke wintersporters erg populair, want hier kan met tot wel 2.900 m hoogte absolute sneeuwzekerheid gegarandeerd worden. Natuurlijk komen hier ook de freerides en freestylers aan hun trekken en kunnen heerlijk 'powderen' en 'shredden'. In totaal bieden hier twee verschillende snowparken hoogteplezier met de nieuwste technieken.

Beginnend met het 'Snowpark Mottolino', waar vier lines en een jib-area tot creativiteit uitnodigen en elk risicolevel aanbieden. Terwijl de beginners op de 'S-Line' kunnen oefenen, kunnen de gevorderden op de 'M-Line' nieuwe rails, boxen en sprongen uitproberen. Als je al een echte prof bent, is de 'L-/XL-Line' voor je precies het juiste. Hier kun je zowel spectaculaire jumps maken alsook aan photoshootings en events deelnemen. De jib-area en een boardercross-route bieden bovendien voldoende ruimte voor kleine wedstrijden. Daarnaast beschikt het park over eigen sneeuwkanonnen, zodat niets de freestylers meer in de weg staat.

Soortgelijk opgebouwd is het 'Livigno Park 3000' in het deelgebied Carosello. Dit beschikt over een air bag in het centrum van het park om het blessurerisico te verminderen en biedt bovendien uitstekende sounds. Alle riders hebben daarnaast gratis Wi-Fi en toegang tot de chillzone.

Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied Livigno niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Livigno

Het testrapport Livigno is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Livigno

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Livigno

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter