Klantbeoordeling

Naturns

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Schnalstaler Gletsjer
Informatie over het skigebied
Schnalstaler Gletsjer
Het hoogste punt: 3.212 m
Het laagste punt: 2.011 m
Hoogte skioord: 528 m
Liften in totaal: 13
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 5
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 42 km
Pistes:
10 km
Pistes:
18 km
Pistes:
14 km

Wintersport Naturns - zonovergoten bergdorp in Vinschgau!

Naturns

Naturns ligt op een hoogte van 528 m ongeveer 13 km ten westen van de kuurstad Meran in het mooie Vinschgau. Hier staat in de winter een zonnige vakantie met glinsterende sneeuw op de gasten te wachten, want de zon lacht hen maar liefst 315 dagen per jaar aan een blauwe hemel toe. De delen Tschirland, Tabland en Staben liggen verdeeld over de vriendelijke hellingen van de Sonnen- en Nörderberg. Het dorpsbeeld van het grootste dorp Naturns wordt gekenmerkt door historische gebouwen, waarvan vooral de kerk St. Prokulus noemenswaardig is. Hierin zijn de oudste, vroegmiddeleeuwse fresco's van het Duitstalige gebied te vinden. Het waarmerk van de stad is echter burcht Hochnaturns op de Sonnenberg. Het historische toneel onderstreept de christelijke en door tradities gekenmerkte cultuur van de regio op een indrukwekkende manier. In de kersttijd worden er in alle delen van het dorp ongeveer 40 kribbes langs de weg opgebouwd.

Omringd door de majestueze drieduizenders van de Texelgroep, is het levendige bergdorp een geweldig uitgangspunt voor diverse winterse activiteiten in natuurpark Texelgruppe. Niet ver bij Naturns vandaag ligt bijvoorbeeld de Schnalstaler gletsjer, waar ooit de beroemde Ötzi in het gletsjerijs werd ontdekt. Vanuit Naturns heeft u bij goed weer vrij zicht tot aan de vindplaats van de beroemde man van ijs.

Ontspanning op elk gebied wordt in Naturns met een hoofdletter geschreven. De algehele gezondheid door middel van bewuste voeding en fitness is een bepalend onderwerp en dankzij een bijpassend aanbod is Naturns het enige gecertificeerde alpine-wellness-dorp in Zuid-Tirol. In Naturns genieten gezinnen, rustzoekers en actieve wintersporters volop.

Schnalstal

Het 22 km lange Schnalstal is toeristisch gezien het best bereikbare zijdal van het Zuid-Tiroolse Vinschgau. Bijzonder opmerkelijk is de gevarieerdheid van het landschap, dat hier op klein terrein wordt geboden. Bijvoorbeeld de wijnbergen bij de zuidelijke dalingang of het glinsterende ijs bij de gletsjer. Door het dal loop bovendien de Schnalser beek. Bekend is de regio niet enkel door het gletsjerskigebied, dat met zijn 27,2 pistekilometer nog als geheime tip geldt. Bekend werd het dal vooral, doordat een Duits echtpaar in september 1991 boven het dal, bij de Tisenjoch, de mummie Ötzi vond. Het archeologische museum 'ArcheoParc Schnals' biedt hierdoor informatie over het leven en de levensomstandigheden van de 'man uit het ijs'.

Vervoer Naturns

  • Trein: Naturns (in het dorp), Meran (ca. 13 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 165 km), Verona (ca. 190 km)

Accommodaties in Naturns

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Naturns

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter