Klantbeoordeling

Eisenerz

77 Aantal beoordelingen:

88 % Aanbeveling:

Plaats 7,8
Skigebied 7,9
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Präbichl
Het hoogste punt: 1.608 m
Het laagste punt: 1.100 m
Hoogte skioord: 736 m
Liften in totaal: 7
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 3
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 20 km
Pistes:
6 km
Pistes:
11 km
Pistes:
3 km

Wintersport Eisenerz – Skiën in het belevingsvolle regio Erzberg!

Eisenerz

Daar waar het deelstaat Stiermarken met ongerepte natuur overtuigt ligt het beschouwlijke Eisenerz. Ingebed in het berglandschap van de Eisenerzer Alpen, ligt het stadje 30 km ten noordwesten van Leoben, de hoofdstad van de regio. Te bereiken is Eisenerz alleen via de bergpas aan de Präbichl (1.226 m). Rond 4.350 bewoners telt het dorpje, dat historisch gegroeid en van de voormalige ertswinning gevormd is. Erg van belang is daardoor de in de buurt gelegene Erzberg (1.466 m), die ook onder de naam „Steirischer Brotlaib“ bekend is. Het is een van de bekendste bergen van Oostenrijk en tegelijkertijd door zijn voormalige functie als mijnbouwwerk een van de grootste toeristenattracties van de regio.

Het stadje Eisenerz betoverd bezoekers door de romantische binnenstad en een aantal bezienswaardigheden, zoals de centraal gelegen mijnwerkerplaats met mijnwerker-bron, het oude gemeentehuis met arcardenhoven en sgraffito versiering en de parochiekerk St. Oswald, de grootste kerkenburcht van Stiermarken. Een prachtig uitkijk over de hele stad en de Erzberg krijgt men vanuit de Schichttoren, die vanuit de binnenstad over korte haarspeldbochten te bereiken is. Daarenboven maken het skigebied Präbichl, een aantal rodelbanen, winterwandelwegen en langlaufloipen, het stadje Eisenerz erg aantrekkelijk voor vakantiegangers.

Eisenerzer Alpen

De Eisenerzer Alpen zijn het zuidelijke deel van de Ennstaler Alpen in Opper Stiermarken. De romantische bergketen is gekenmerkt door gekloofde dalen, ruwe bergtoppen en wijde bergweides. De hoogste berg en een attractieve bestemming voor wandelaars op de 60 km lange scheidingskam is de Gößeck (2.214 m). Grotere attracties voor toeristen zijn de Erzberg (1.466 m) met begaanbare mijngang en de eveneens populaire Eisenerzer Reichenstein (2.165 m), die meteen naast de Erzberg ligt en veel wandel- en skiroutes met een prachtig uitzicht biedt. Door het grote hoogteverschil zijn de Eisenerzer Alpen tijdens de winter bijzonder sneeuwrijk zodat wintersporters in de skigebieden aan de Präbichl, in Wald am Schoberpass of in Kaiserau keurige pistes verwachten kunnen.

Vervoer Eisenerz

  • Trein: Eisenerz (ter plaatse)
  • Vliegtuig: Graz (ca. 95 km), Linz (ca. 135 km), Salzburg (ca. 200 km)

Artikelen over Eisenerz

alle artikelen

Accommodaties in Eisenerz

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Eisenerz

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter