Klantbeoordeling

Flattach

64 Aantal beoordelingen:

84 % Aanbeveling:

Plaats 8,0
Skigebied 8,2
Informatie over het skigebied
Mölltaler Gletscher
Het hoogste punt: 3.122 m
Het laagste punt: 2.108 m
Hoogte skioord: 696 m
Liften in totaal: 9
Sleepliften: 2
Stoeltjesliften: 5
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 17,4 km
Pistes:
5,2 km
Pistes:
7,2 km
Pistes:
5 km
Skiroutes: 6 km

Wintersport Flattach - Grenzeloos pisteplezier voor de hele familie!

Flattach

Flattach ligt aan de voet van de Mölltaler gletsjer op 696 m hoogte midden in het mooie landschap van het Opper-Karinthië. De Mölltaler gletsjer is het enige gletsjerskigebied van Karinthië en biedt daarom sneeuwzeker pisteplezier van oktober tot mei. Vroeger speelden in Flattach vooral land- en bosbouw een grote rol. Echter met de bouw van de Mölltal-Express, die u in slechts 8 minuten naar het Mölltaler gletsjerskigebied brengt, is het toerisme in de overzichtelijke wintersportplaats opgekomen. Ondanks deze ontwikkeling heeft het gezellige dorp haar intieme sfeer behouden. Talrijke traditionele restaurants, pubs en natuurlijk ook skihutten kenmerken het beeld van de plaats. Vooral geliefd is de hoogstgelegen serre van Karinthië, het panoramarestaurant "Eissee" op 2.800 m hoogte. De gigantische glas-staal-constructie torent als het ware boven het eeuwige ijs uit en reflecteert de bergwereld van de Schareck en de Sonnblick tot de Lienzer Dolomieten in haar glasvlaktes.

Mölltaler Gletscher

"100 procent zon, sneeuw en skiplezier." De succesformule van de Mölltalse gletsjer en de Ankogel is zowel simpel als begrijpelijk. De 3.122 meter hoge Mölltalse gletsjer telt tot een van de sneeuwzekerste gebieden van Oostenrijk. De zuidelijke kant van de Alpen is de zonnerijkste regio van Oostenrijk (statistisch bewezen). Het panorama-uitzicht op c.a. 30 drieduizend meter hoge bergen van de "Hohen Tauern" is uniek in Oostenrijk. Door zijn fans liefdevol "Mölli" genoemd, verleidt het enige gletsjerskigebied van Kärnten al vanaf september tot skiën of snowboarden.

Op de Mölltalse gletsjer en de nabije Ankogel zijn er rond 30 pistekilometers. De Ankogel is ook een uitdaging voor mensen met een zeer goede conditie en voor off-piste artiesten, maar ook genotscarver en boarders hebben de royaal aangelegde pistes al lang ontdekt. Het superplus op "Mölli" en Ankogel: wachttijden bij de liften en spitsuren op de pistes kent men niet. In beide skigebieden regeert de typische gezelligheid - een hart verfrissend mengsel tussen gemoedsrust en gastvriendelijkheid. Snel en met een grote portie plezier gaat het er ook tijdens het schaatsen of rodelen aan toe. Een absoluut genot na of in plaats van de sportieve activiteiten is een bezoek in het "Tauern-Bad".

Vervoer Flattach

  • Trein: Mallnitz (ca. 15 km), Spittal/Drau (ca. 35 km)
  • Vliegtuig: Klagenfurt (ca. 115 km), Salzburg (ca. 175 km), Innsbruck (ca. 220 km)

Accommodaties in Flattach

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Flattach

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter