Klantbeoordeling

Jerzens

221 Aantal beoordelingen:

99 % Aanbeveling:

Plaats 8,8
Skigebied 9,1
Informatie over het skigebied
Hochzeiger
Het hoogste punt: 2.450 m
Het laagste punt: 1.450 m
Hoogte skioord: 1.107 m
Liften in totaal: 11
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 4
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 40 km
Pistes:
10 km
Pistes:
22 km
Pistes:
8 km
Skiroutes: 8 km

Wintersport Jerzens - Een sneeuwrijke vakantie!

Jerzens

Het bergdorp Jerzens ligt op 1.107 m bij de ingang van het Pitztal in Tirool en telt ca. 1.000 inwoners. Het excentrieke wintersportplaatsje biedt naast gezelligheid en Tiroolse gastvrijheid ook een moderne infrastructuur. De oude houten huizen stralen gezelligheid uit en zijn typerend voor de regio. Naast het feel-well-aspect is er in en om Jerzens nog veel meer te beleven: de regio Pitztal beschikt over een veelzijdig en zeer gevarieerde recreatiemogelijkheden met onder meer langlaufen, sneeuwschoenwandelingen, ijsklimmen, rodelen, een ritje met de paardenslee, ijsstokschieten en paragliden.

Wie geïnteresseerd is in de flora en fauna van de regio zou eens een bezoekje aan het natuurpark Kaunergrat moeten brengen. Hier kunt u voor verschillende evenementen voor groot en klein boeken. In Imst, dat slechts 15 km verderop ligt, kunt u fijne stadswandelingen maken of op een terrasje van lekkere koffie en taart genieten. Het levendige en pitoreske stadje met de vele oude huisjes en het historische centrum is een bezoekje meer dan waard.

Pitztal

Het ooit van het Inntal gescheiden Pitztal heeft zich tot een van de belangrijkste skiregio's van Tirol ontwikkeld. Omringd door de machtige 3.000 m hoge bergen zoals de 'Luibiskogel', de 'Rofelewand' en de 'Hohen Geige', loopt vooral het Innerpitztal tot zeer hoog in de Alpen. Aan het einde van het dal wacht de Pitztaler Gletscher (3.440 m) op u, waar tegen de achtergrond alleen nog maar de hoogste top van Tirol, de Wildspitze (3.768 m), er boven uitsteekt. De plaatsen in het Pitztal lokken met hun overzichtelijke, familiaire sfeer en bieden toch een moderne infrastructuur met een groot sport- en vrijetijdsaanbod, talrijke hutten en restaurants, die tot genieten evenals een amusante après-ski uitnodigen!

Vervoer Jerzens

  • Trein: Imst (ca. 15 km), Landeck (ca. 30 km), Innsbruck (ca. 75 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 70 km), Memmingen (ca. 155 km), Friedrichshafen (ca. 180 km), München (ca. 205 km), Zürich (ca. 245 km)

Artikelen over Jerzens

alle artikelen

Accommodaties in Jerzens

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Jerzens

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter