Klantbeoordeling

Maria Luggau

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Obertilliach/Golzentipp
Informatie over het skigebied
Obertilliach/Golzentipp
Het hoogste punt: 2.248 m
Het laagste punt: 1.430 m
Hoogte skioord: 1.179 m
Liften in totaal: 5
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 13 km
Pistes:
4 km
Pistes:
8 km
Pistes:
1 km
Skiroutes: 3 km

Wintersport Maria Luggau – Idylle in het Lesachtal!

Maria Luggau

Het kleine Maria Luggau liegt in de ongerepte natuur van het Lesachtal. Het hostorische dorp staat bekend voor 3 dingen: oude watermolens, een prachtige basiliek, en voornamelijk voor een sprookjesachtige wintervakantie. Sinds de 16e eeuw is Maria Luggau een bekend bedevaartsoord, met zijn klooster en de kerk Maria Schnee in het centrum. 5 oude watermolens zijn, dankzij een vereniging, nog in inwerking. Rond 60 boeren uit de omgeving verkopen hun brood en andere lekkernijen in een boerenwinkel.

De inwoners van Maria Luggau doen liever rustig aan, dat merken ook de toeristen in het dorpje. Voor wintersporters is een skigebied op rond 10 km afstand richting westen te vinden.

Lesachtal

Van Oost-Tirol tot Karinthië, tussen Tilliach en Villach ligt het Gailtal. Het dal heeft haar charme te danken aan de ongerepte natuur en het contrast tussen het vlakke dal en de ruwe hellingen. Uitgestrekt over 20 km, parallel met de grens van Oostenrijk en Italië, verloopt het Lesachtal, het Oostenrijkse gedeelte van het Gailtal met zuidelijk ervan de Alpen en de uitlopende Dolomieten in het noorden. Het Lesachtal geldt als “het meest ongerepte dal in Europa“ en is een paradijs voor wandelaars en wintersporters. Binnen 55 minuten bereik je de meest aantrekkelijke skigebieden zuidelijk van de Alpen. De regio biedt met zijn talrijke routes in gebieden met weinig kans op lawines perfecte omstandigheden voor tour-skiërs en sneeuwschoenwandelaars. Bovendien is het dal cultureel beïnvloed door zijn rustieke traditie.

Vervoer Maria Luggau

  • Trein: Kötschach (ca. 25 km), Sillian (ca. 30 km)
  • Vliegtuig: Klagenfurt (ca. 145 km), Ljubljana (ca. 175 km), Innsbruck (ca. 175 km)

Accommodaties in Maria Luggau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Maria Luggau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter