Klantbeoordeling

Schwaz

21 Aantal beoordelingen:

95 % Aanbeveling:

Plaats 8,5
Skigebied 8,3
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Kellerjoch
Het hoogste punt: 1.887 m
Het laagste punt: 1.352 m
Hoogte skioord: 545 m
Liften in totaal: 5
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 1
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 14 km
Pistes:
9,5 km
Pistes:
2,4 km
Pistes:
2,1 km
Skiroutes: 1 km

Wintersport Schwaz - De zilverstad in hartje Tirol!

Schwaz

Schwaz ligt in het middelste Unterinntal op een hoogte van 545 m en telt ongeveer 14.000 inwoners. De stad is regionale hoofdstad van de gelijknamige regio in Tirol en ligt op slechts ca. 30 km van de provinciehoofdstad Innsbruck. De Kellerjoch (2.344 m) is de huisberg van Schwaz en maakt deel uit van de Tuxer Alpen.

Natuurliefhebbers kunnen zich verheugen op adembenemende uitzichten over het Hochinnental en de omliggende bergwereld. Juist als de bossen van de omliggende regio met sneeuw bedekt zijn, wordt een wintervakantie in Schwaz een hele bijzondere ervaring. Bij de Kellerjoch werd bovendien één van de eerste bergliften van Tirol gebouwd en het gezinsvriendelijke skigebied is ook vandaag nog populair onder zowel inwoners als toeristen.

Naast de pittoreske natuur is ook het historische centrum erg populair. Schwaz is één van de oudste steden van Europa en de gebouwen en straten met Middeleeuws charme en vele bezienswaardigheden laten de harten van cultuurliefhebbers sneller kloppen. De geschiedenis van de stad wordt gekenmerkt door mijnbouw en sinds de mijnbouwers in de 15e eeuw ook zilver tegenkwamen, staat Schwaz bekend als Zilverstad van Tirol.

Skiregio Innsbruck

De hoofdstad van Tirol ligt direct aan de Inn en is omgeven door prachtige bergen. Innsbruck biedt de unieke mogelijkheid de vakantie tegelijkertijd in een van de mooiste Europese steden en toch te midden van het skigebied door te brengen – een ideale bestemming voor allen, die graag hun skivakantie met cultuur willen combineren! Als plaats van de Olympische winterspelen anno 1964 en 1976, geniet het skigebied Olympia SkiWorld met in totaal 308 pistekilometers internationale bekendheid. Naast de vele bezienswaardigheden in Innsbruck heeft ook de omgeving het een en het ander te bieden. Zo vormen bijvoorbeeld de bedevaartskerken St. Peter en St. Paul in Götzens met hun architectuur en akoestiek een bijzondere attractie. Een alternatief is het slot Ambras, dat boven Innsbruck ligt en tot een van de bekendste bezienswaardigheden van de hoofdstad behoort.

Vervoer Schwaz

  • Trein: Schwaz (in de plaats), Jenbach (ca. 10 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 35 km), Salzburg (ca. 130 km), München (ca. 165 km)

Artikelen over Schwaz

alle artikelen

Accommodaties in Schwaz

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Schwaz

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter