Klantbeoordeling

Steinach am Brenner

30 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 8,8
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Ski- & Freizeit-Arena Bergeralm
Het hoogste punt: 2.180 m
Het laagste punt: 1.048 m
Hoogte skioord: 1.048 m
Liften in totaal: 7
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 29 km
Pistes:
10 km
Pistes:
10 km
Pistes:
9 km
Skiroutes: 1 km

Wintersportvakantie Steinach am Brenner - Centraal skidorp in het Wipptal!

Steinach am Brenner

Circa 20 km ten zuiden van Innsbruck ligt het kleine plaatsje Steinach am Brenner in het Tiroolse Wipptal. Langs het dorpje meandert de beroemde Brennerstraat en bij het station van Steinach kunt u met de trein de Brennerbahn mee. Daardoor is het dorp zeer goed verbonden met de omgeving. Dankzij de gunstige ligging is Steinach ook het centrum van het Wipptal.

Een lust voor het oog is de barokke kerk St. Erasmus, die tevens een van de oudste gebouwen in het dorpscentrum is. De kerk is met haar twee grote torens en Neoromaans voorportaal niet alleen voor architectuurliefhebbers een highlight. Ook de villa's die gebouwd zijn rondom de eeuwwisseling en de rechtbank, die vroeger het jachtslot van keizer Maximilian was, zijn een bezoekje waard.

Naast de cultuurliefhebbers komen ook wintersporters in en om Steinach volledig aan hun trekken. Het skigebied Bergeralm ligt direct in het centrum en is met de vele verlichte piste en de 5 km lange rodelbaan een van de grootste nachtskigebieden van Europa.

Wipptal

Het Wipptal ligt in het hartje van Tirol tussen Innsbruck en de Brennerpass - en vormt dus een goede verbinding met Zuid-Tirol. Het dal met zijn vele idyllische zijdalen staat al langer bij de bewoners van Innsbruck bekend als prachtig recreatiegebied, maar ook in de zomer en de winter is het Wipptal een echte trekpleister voor toeristen. Het landschap dat uit de imposante bergtoppen van de hoofdgroep van de Alpen bestaat, is heus paradijs voor sporters - voor wandelaars, mountainbikers en natuurlijk ook skiërs, die de nabijheid van de skiregio van Innsbruck weten te waarderen.

Vervoer Steinach am Brenner

  • Trein: Steinach am Brenner (in de plaats)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 30 km), Salzburg (ca. 200 km), München (ca. 225 km)

Accommodaties in Steinach am Brenner

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Steinach am Brenner

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter