Klantbeoordeling

Telfes

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Schlick 2000
Het hoogste punt: 2.240 m
Het laagste punt: 1.000 m
Hoogte skioord: 987 m
Liften in totaal: 13
Sleepliften: 7
Stoeltjesliften: 3
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 22 km
Pistes:
12 km
Pistes:
6,8 km
Pistes:
3,2 km
Skiroutes: 1 km

Wintersport Telfes - Beschouwelijk dorp in het Stubaital

Telfes

In het voorste Stubaital ligt op een hoogte van bijna 1.000 m het dorp Telfes. De naam 'Telfes' is afkomstig van het woord 'tellevoÄ, dat 'vruchtbare bodem' betekent. Waarschijnlijk was dit de reden dat het gebied al vanaf het vroege bronzen tijdperk bewoond was.

Telfers geldt als zonnigste dorp in het Stubaital! Met rond 1.500 inwoners is het een eerder rustig dorp, maar wel met een perfecte verbinding naar het populaire en dichtbijgelegen wandel- en skigebied Schlick 200 alsmede naar de Stubaier gletsjer. Ook de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, ligt met 18 km redelijk dichtbij. Het centrum wordt onder andere door enkele oude boerderijen gekenmerkt, waarbij op de gevels nog tekenen van oude beroepen zichtbaar zijn - onder andere smid en ijzerbewerking vormden enkele eeuwen geleden bronnen van inkomsten in het dorp.

Stubaital

Vakantie in Stubaital staat voor sneeuwzekerheid en fun. Stubaital behoort tot een van de mooiste Tiroler hooggebergtedalen en is zowel modern als authentiek. Als het grootste Oostenrijkse gletsjergebied biedt het dal sneeuwzekerheid en grenzeloos plezier op 65 km pistes die zich tot op een hoogte van 3.210 m uitstrekken. Buiten de pistes zijn op de gletsjer een meer dan 4,5 km lange hoogteloipe voor langlaufers, een te beklimmen ijstoren, wandelpaden en tours te vinden. Ook in het kader van après-ski vindt u in de plaatsen in het Stubaital veel afwisseling, zodat u naar gelieven feesten kan.

Vervoer Telfes

  • Trein: Telfes (in het dorp), Innsbruck (ca. 20 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 20 km), Salzburg (ca. 190 km), München (ca. 215 km)

Accommodaties in Telfes

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Telfes

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter