Klantbeoordeling

Traunkirchen

10 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,2
Skigebied 7,4
Informatie over het skigebied
Feuerkogel
Het hoogste punt: 1.625 m
Het laagste punt: 443 m
Hoogte skioord: 422 m
Liften in totaal: 9
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 1
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 10 km
Pistes:
4 km
Pistes:
5 km
Pistes:
1 km
Skiroutes: 6 km

Wintersport Traunkirchen - Sneeuwplezier met een prachtig uitzicht!

Traunkirchen

Het kleine pittoreske dorp Traunkirchen ligt op een hoogte van 442 m aan de mooie Traunsee in Salzkammergut. Naast de gastvriendelijkheid en de interessante tradities spreekt vooral ook het adembenemende landschap van Salzkammerguts bezoekers aan. Van het uitzicht op het wonderschone bergpanorama en het idyllische meer wordt iedereen warm. Het centrum van Traunkirchen bevindt zich op een schiereiland aan de westoever van het meer en wordt getypeerd door de indrukwekkende coulisse van de Traunstein (1.691 m). Door de speciale ligging biedt de plaats afwisseling voor iedereen. Voor de actieve vakantiegangers zijn er ca. 8 km winterwandelwegen, een natuurrodelbaan en ca. 5 km langlaufloipen. Voor de ontspanning zoekenden biedt een romantische paardensleetocht uitkomst.

Traunsee

De vakantieregio Salzkammergut is aan de noordkant van de Alpen gelegen en bevindt zich in de deelstaat Oberösterreich, aan de grens van Steiermark en in de buurt van de deelstaat Salzburg. Het strekt zich van de Wolfgangsee over het Almtal en de Dachsteiner Gletsjer naar de oostelijke rand van de stad Salzburg. De regio ligt in het voorland van de Alpen en aan de rand van de noordelijke Kalkalpen en herbergt vele meren zoals de Wolfgangsee, Mondsee, Attersee en de Traunsee. Talrijke bergen, waaronder Dachstein, Traunstein en het Höllengebergte, maken een prachtig panorama. Daarnaast zijn er ook nog talrijke grotten, waaronder de Hirlatzgrot, de langste grot van Oostenrijk die men bij de Dachsteiner gletsjer kan bezichtigen.

Naast natuurliefhebbers en mensen die ontspanning zoeken komen in de regio ook wintersporters volledig aan hun trekken. De meeste niet al te hoge bergen hebben tot aan de top bossen en hebben een veelzijdig pistenaanbod. Vooral families zijn hier in de twintig verschillende skigebieden op hun plaats. Door de rijkdom aan zout ontwikkelde de regio zich door de jaren welvarend en zo pralen mooie villa's en burchten de steden en plaatsen. Ontspanning, een cultureel aanbod en een veelzijdig sportaanbod maken deze regio echt uniek!

Vervoer Traunkirchen

  • Trein: Traunkirchen (in de plaats)
  • Vliegtuig: Linz (ca. 80 km), Salzburg (ca. 90 km), München (ca. 265 km), Innsbruck (ca. 270 km)

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter