Klantbeoordeling

Maribor

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Mariborsko Pohorje
Informatie over het skigebied
Mariborsko Pohorje
Het hoogste punt: 1.327 m
Het laagste punt: 325 m
Hoogte skioord: 275 m
Liften in totaal: 22
Sleepliften: 16
Stoeltjesliften: 5
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 42 km
Pistes:
24 km
Pistes:
13 km
Pistes:
5 km

Wintersport Maribor - Vakantie in het grotste wintersportcentrum van Slovenië!

Maribor

Maribor is de twee na grootste stad in Slovenië en ligt dicht bij de zuidelijke grens van Oostenrijk in het heuvelige landschap van Pohorje. Tot Graz zijn het vanaf hier slechts 60 km afstand, zo dusdanig intensief zijn de grensoverschrijdende betrekkingen tussen de twee steden. Historisch gezien is Maribor nauw verbonden met Oostenrijk: De voormalige 'hoofdstad van Stiermarken " die ooit toebehoorde aan Stiermarken is gelegen aan de oevers van de Drau, waardoor de stad de oorsprokelijke naam Maribor aan de Drau kreeg. Pas in het begin van de 20e eeuw behoorde de stad is tot het Koninkrijk Joegoslavië na de onafhankelijkheidsverklaring in 1991.

De universiteitsstad beschikt over vele prachtige gebouwen uit verschillende stijlperiodes, zoals de stadburg, de basiliek, de watertoren en het stadhuis. Dankzij het culturele leven is de stad in 2012 tot cultuurhoofdstad van Europa gekroond. Maribor is een modern toeristisch centrum met vele winkels, musea, galerieën, het Sloveense National Theater, spa's en wijnkelders. In de wijk Lent groeit de oudste wijnrank ter wereld, die zelfs in het Guinness Book of Records is opgenomen. In Maribor zijn er ook een aantrekkelijk wijnmuseum.

Maribor werd in 2000 ook gekroond met Alpine stad van het jaar. Het skigebied Maribor Pohorje net boven Maribor, is met 42 km pistes het grootste skigebied in Slovenië en de wintersport mogelijkheden zijn vanzelfsprekend divers. Hier worden jaarlijks de Alpine World Cup wedstrijd van de vrouwen in de slalom en reuzenslalom gehouden en uitgezonden. In dit verband wordt de beroemde "Golden Fox" toegekend voor de snelste loper.

Podravska

De regio Podravska is gelegen in het noordoosten van het land aan de grens van Oostenrijk en is een van de twaalf statistische regio's van Slovenië. Unterstiermarken behoort bij deze regionale instantie. De grootste van de 41 gemeenten is Maribor met 112.000 inwoners.Het schilderachtige rivier landschap op de Drava is ongeveer 2170 vierkante kilometer en is voor elk seizoen een prachtige reisbestemming. De Podravska is het grootste wijnbouwgebied van Slovenië, veel heerlijke wijnen komen uit dit gebied. Het culturele centrum is Maribor, de universiteitsstad biedt culturele diversiteit en een vele mogelijkheden om te ontspannen. De Pohorje, het ongeveer 1.000 km² grote middelgebergte in de regio is ook waar het grootste skigebied van Slovenië ligt, de Mariborsko Pohorje.

Vervoer Maribor

  • Trein: Maribor (in de plaats)
  • Vlucht: Maribor (in de plaats), Graz (ca. 60 km), Klagenfurt (ca. 130 km)

Artikelen over Maribor

alle artikelen

Accommodaties in Maribor

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Maribor

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter