Skivakantie op een boerderij

Niets is idyllischer en traditioneler dan een vakantie op het platteland. U verblijft in een prachtige boerderij, omgeven door dieren, prachtige weilanden en een ongerepte natuur. Het wordt natuurlijk nog mooier als de boerderij in de Alpen ligt en u een prachtig uitzicht heeft. Skiërs en snowboarders kunnen het verblijf op een landelijke locatie combineren met plezier op de piste.

Wie zijn vakantie wil combineren met het landelijke leven, vindt op deze pagina de perfecte aanbiedingen voor de gehele familie.

Skivakantie op een boerderij
Skivakantie op een boerderij

Waarom een skivakantie op de boerderij

De mogelijkheden op een boerderij zijn veelzijdig en dicht bij de natuur. Juist voor kinderen is het een geweldige ervaring om de verschillende dieren van dichtbij te leren kennen. Op veel boerderijen is er de halve of de hele dag oppas, zodat de ouders gerust naar het nabije skigebied kunnen terwijl hun kroost varkens en kippen voert, koeien melkt, in de speelschuur stoeit of een sneeuwbalgevecht houdt. Als er ook paarden op de boerderij zijn, worden meestal avontuurlijke ritjes door de diepe sneeuw of romantische koetstochten aangeboden. Een belevenis niet alleen voor de kinderen. 's Avonds is er tenslotte niets romantischer dan samen bij dampende punch binnen voor de knetterende open haard te zitten en van de sneeuwval buiten te genieten.

Waarheen op skivakantie in een boerderij?

Steeds meer vakantiegangers hebben interesse in een wintervakantie op de boerderij en daardoor wordt ook het aanbod steeds groter. Zo biedt bijvoorbeeld Bauernhof-Pension Wassererhof in Gerlos deze ervaring aan. De gezellige accommodatie is rustig gelegen in de wijk Gmünd, op ca. 3 km van Gerlos en de Isskogelbahn van de Zillertal Arena. Daar kunt u genieten van een idyllische skivakantie met koeien, paarden, varkens, kippen en katten.

Waarop letten bij een skivakantie op de boerderij

Bij een skivakantie op de boerderij denkt vrijwel iedereen aan gelukkige, vrijlopende dieren. Maar dat is helaas niet overal het geval. Omdat een skivakantie op de boerderij meestal als 'duurzaam toerisme' wordt betiteld, moet u er ook echt op letten dat u milieubewust reist en de dieren niet massaal gehouden worden. Dat is ook voor uw kinderen geen mooie aanblik en hoeft niet 'normaal' te zijn. Bovendien moet rekening worden gehouden met allergieën. Vooral als iemand een allergie voor dierenharen heeft, kan dat op een boerderij een probleem zijn. Neem extra kleding mee die vies mag worden, zodat u en uw kinderen onbekommerd de stal met de dieren in kunnen. Als u deze tips in acht neemt, wordt de wintervakantie op de boerderij zeker onvergetelijk!