Hotels met oplaadpunt voor elektrische auto's - met de e-auto op skivakantie

Milieubewust en duurzaam, zo handelen veel skivakantiegangers tegenwoordig. Naast klimaatvriendelijke accommodaties in de skigebieden kiezen ze ook steeds vaker voor een "groene" reis van en naar het skigebied. Het aantal geregistreerde milieuvriendelijke e-auto's neemt immers al jaren gestaag toe, vooral in Europa. Dus degenen die voor hun reis naar de sneeuw vertrouwen op elektrische energie in plaats van benzine of diesel willen natuurlijk de juiste oplaadinfrastructuur ter plaatse hebben. En dit is precies waar veel skihotels zich vandaag de dag op hebben aangepast en niet alleen comfortabele kamers en een geweldige service bieden, maar ook talloze oplaadmogelijkheden voor de elektrische auto's van wintersporters. Je vindt deze accommodaties met oplaadpunten voor elektrische auto's ook hier in het SnowTrex-aanbod.

Hotels met oplaadpunt voor elektrische auto's - met de e-auto op skivakantie
Hotels met oplaadpunt voor elektrische auto's - met de e-auto op skivakantie

Welke voordelen bieden skihotels met oplaadpunten voor elektrische auto's?

Skihotels met oplaadpunten voor elektrische auto's bieden tal van voordelen voor gasten, hotels en het milieu. Zo kunnen wintersporters hun elektrische auto hier gemakkelijk opladen tijdens hun verblijf, zonder dat ze op zoek hoeven naar een apart oplaadstation. Dit bespaart tijd en moeite. Sommige hotels bieden het opladen zelfs gratis aan, terwijl andere een kleinere vergoeding vragen als hun oplaadstations bijvoorbeeld ook toegankelijk zijn voor het publiek. Dit maakt deze accommodaties steeds aantrekkelijker voor vakantiegasten die duurzaamheid belangrijk vinden en daarom zelf overstappen op een elektrische auto. Daarnaast is het milieu op de lange termijn ook gebaat bij skihotels met oplaadpunten. Elektrische auto's stoten immers geen uitlaatgassen uit, wat bijdraagt aan minder luchtvervuiling. Bovendien zijn de moderne voertuigen stiller dan conventionele auto's met verbrandingsmotoren, wat de levenskwaliteit in de schilderachtige maar vaak krappe skigebieden verhoogt. Skihotels met oplaadstations bieden gasten dus enerzijds comfort, kostenbesparingen en aantrekkelijkheid, en leveren tegelijkertijd een positieve bijdrage aan het milieu door de uitstoot en het lawaai te verminderen.

Hoe vind je skihotels met oplaadpunten voor elektrische auto's in de Alpen?

Als je voor de volgende skivakantie een geweldig skihotel met oplaadpunt voor elektrische auto's wilt boeken bij SnowTrex, dan kan dat heel eenvoudig via onze website. Bij het zoeken naar accommodatie hebben we namelijk de filter "laadpaal voor elektrische auto" voor je ingesteld bij het selecteren van de faciliteiten. Als je dit aanvinkt, krijg je alleen hotels of appartementen te zien die hun gasten kunnen voorzien van een eigen oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen tijdens de gewenste reisperiode. In onze accommodatiezoeker op SnowTrex kun je vervolgens kiezen naar welk land je wilt reizen voor de volgende skivakantie en welke van onze vele hotels en pensions daar in de bergen het beste bij je passen. Na het boeken kun je dan ontspannen achterover leunen en uitkijken naar een skivakantie waar je na een geweldige dag op de piste 's avonds kunt ontspannen tijdens het diner of in de wellnessruimte, terwijl je elektrische auto wordt opgeladen met elektriciteit in het oplaadstation van het skihotel!

Met welke tips moet je rekening houden als je verblijft in een skihotel met oplaadpunten voor elektrische auto's?

Als wintersporters in de bergen in een skihotel met oplaadpunten voor elektrische auto's verblijven, moeten ze rekening houden met een aantal belangrijke punten. Natuurlijk is het eerste wat je moet doen voordat je boekt, uitzoeken of het hotel laadstations heeft en of ze geschikt zijn voor je eigen elektrische auto. Het is ook belangrijk om te weten waar het oplaadstation zich bevindt, bijvoorbeeld op het beveiligde hotelterrein of in een parkeergarage. Daarnaast moeten wintersporters die met een elektrische auto arriveren, zich informeren over eventuele kosten die van toepassing kunnen zijn en of een mogelijke reservering vooraf voor een tijdslot bij het oplaadstation nodig is. Anders is het altijd een goed idee om een eigen oplaadkabel voor de elektrische auto mee te nemen en te controleren of de oplaadstations van het skihotel qua oplaadsnelheid voldoen aan de eisen van je eigen elektrische auto. In het geval dat het oplaadstation niet werkt, op korte termijn uitvalt of de auto 's nachts niet goed is opgeladen, moeten bestuurders van een elektrische auto op skivakantie ook meteen een plan B hebben. Dit betekent dat je moet weten waar het dichtstbijzijnde openbare oplaadstation voor elektrische auto's zich in het skigebied zelf bevindt.