Klantbeoordeling

Davos

651 Aantal beoordelingen:

97 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 9,3
Informatie over het skigebied
Davos Klosters Mountains
Het hoogste punt: 2.844 m
Het laagste punt: 810 m
Hoogte skioord: 1.560 m
Liften in totaal: 47
Sleepliften: 20
Stoeltjesliften: 13
Gondelbaan: 14
Pistes in totaal: 214 km
Pistes:
65 km
Pistes:
107 km
Pistes:
42 km
Skiroutes: 61 km

Wintersportvakantie Davos - Alpenmetropool vol veelzijdigheid!

Davos

Davos geldt als de hoogstgelegen vakantie-, kuur- en congresstad van Europa en staat eveneens bekend als veelzijdig global village en Alpenmetropool. Het kleine, doch wereldbekende Zwitserse stadje ligt in het kanton Graubünden op een hoogte van 1.560 m. De levendige vakantieplaats biedt een heerlijke natuuridylle en een grandioos skigebied, dat vooral voor haar freeride-aanbod bekend is.

De geliefde luchtkuur- en wintersportplaats betovert haar gasten ook met het meer van Davos, bergliften tot 2.844 m en een modern sportcentrum. Ook het grote aantal sportevenementen trekt ieder jaar vele bezoekers. Zo worden hier onder andere de FIS Langlauf World Cup georganiseerd en de internationale ijshockey-Spengler Cups 2012 en de oudste skiwedstrijd van Zwitserland: de "Parsenn-Derby". Een groot aanbod voor families, een bonte après-ski sfeer, heerlijke ontspanningsmogelijkheden en een eersteklas culinair aanbod maken uw vakantie in Davos compleet!

Davos/Klosters

In Prättigau in het noordoosten van Zwitserland liggen deze twee populaire wintersportgebieden die ook ver buiten de landsgrenzen bekend zijn. Ze liggen in een smal dal en worden aan beide kanten door kolossale, bijna 3.000 meter hoge bergen omgeven. Hier kunt u niet enkel een internationale sfeer verwachten, maar ook lange tradities. Modern en heel erg typisch tegelijk - zo presenteert de regio Davos/Klosters zich. In het gebied rond de 2.844 m hoge Weissfluhgipfel kan het ook gemakkelijk gebeuren dat u de ene of andere beroemdheid op uw weg tegenkomt. Met rond 275 pistekilometers (incl. skiroutes) is dit een geschikte wintersportplaats voor skiërs en snowboarders. Nergens anders in Zwitserland kunt u de tegenstellingen tussen stad en platteland zo duidelijk zien als hier. Bijna geen enkele regio maakt het u mogelijk u in een paar minuten tijd in een andere prachtige ondergesneeuwde wereld te laten treden - ontdek het zelf!

Vervoer Davos

  • Trein: Davos (in de plaats)
  • Vliegtuig: Zürich (ca. 155 km), Friedrichshafen (ca. 155 km), Innsbruck (ca. 175 km), Bazel (ca. 240 km)

Accommodaties in Davos

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Davos

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter