Klantbeoordeling

Engelberg

255 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 8,9
Skigebied 8,4
Informatie over het skigebied
Engelberg-Titlis
Het hoogste punt: 3.020 m
Het laagste punt: 1.003 m
Hoogte skioord: 1.015 m
Liften in totaal: 29
Sleepliften: 13
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 9
Pistes in totaal: 82 km
Pistes:
23 km
Pistes:
47 km
Pistes:
12 km
Skiroutes: 3 km

Wintersportvakantie Engelberg - Paradijselijke pistes!

Engelberg

Engelberg ligt in de Zwitserse hoogalpen op een hoogte van ca. 1.015 m. Het voormalige kloosterdorp heeft zich intussen tot een geliefde wintersportplaats ontwikkeld, waar u paradijselijke pistes zult vindt. In het bijzonder is de Titlis, welke ook de naam “skiberg der superlatieven” draagt, met zijn hoogte van ongeveer 3020 m onder de skiërs evenals de snowboarders geliefd. Het dorpsbeeld wordt voornamelijk door de kloostergebouwen evenals de in jugendstil gebouwde hotels bepaald. Na een onvergetelijke dag op de piste kunt u zich door de lokale keuken en delicatessen laten verwennen.

Engelberg werd door Schweiz Tourismus met het keurmerk "Family Destination" voor zeer gezinsvriendelijke accommodaties bekroond. Voor de sportliefhebbers wordt buiten de piste een afwisselend sportprogramma aangeboden. Op de Titlis ligt eveneens de hoogste touwhangbrug van Europa. Beleef bij het bergstation de 100 m lange en spectaculaire touwconstructie op meer dan 3000 m hoogte (toegang is afhankelijk van het weer). Vanaf de 1 m brede, schommelende brug hebt u een avontuurlijk uitzicht in de 500 m diepe afgrond van de Titlis-Südwand.

Engelberger Tal

In het kanton Obwalden bevindt zich het Engelberger Tal, dat van de Engelberg tot de Stanse Boden loopt. De regio is toeristisch gezien zeer goed ingericht en trekt vooral gedurende het winterseizoen vele wintersporters aan, onder wie vooral het skigebied Titlis zeer geliefd is. Tal van kleine en grote kabelbanen brengen vanaf de vele startplaatsen op een mooie dag de parapente- en zeilvliegers naar de andere kant van het dal. Dankzij de zeer centrale ligging en de interessante topografie, is het dal zowel voor vliegers als voor enthousiaste wintersporters geschikt.

Vervoer Engelberg

  • Trein: Engelberg (in de plaats), Luzern (ca. 35 km)
  • Vliegtuig: Zürich (ca. 105 km), Bern (ca. 140 km), Basel (ca. 140 km), Friedrichshafen (ca. 230 km)

Accommodaties in Engelberg

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Engelberg

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter