Klantbeoordeling

Zermatt

92 Aantal beoordelingen:

98 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 9,5
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Zermatt
Het hoogste punt: 3.883 m
Het laagste punt: 1.562 m
Hoogte skioord: 1.608 m
Liften in totaal: 32
Sleepliften: 9
Stoeltjesliften: 8
Gondelbaan: 15
Pistes in totaal: 200 km
Pistes:
32 km
Pistes:
117 km
Pistes:
51 km

Wintersport Zermatt - Veelzijdigheid en charme!

Zermatt

Zermatt is het toeristische centrum van de regio Wallis en ligt op 1.608 m. Vanaf hier heeft u toegang tot de reusachtige skiregio, die zich van de Matterhorn tot aan de Italiaanse grens uitstrekt. Het levendige en exclusieve kuuroord Zermatt biedt een gevarieerd recreatieaanbod met talrijke winkelmogelijkheden en leuke evenementen. Verder zorgen sportieve activiteiten zoals schaatsen, ijsstokschieten of rodelen ook ver van de piste voor veel plezier. Hoewel Zermatt een populaire vakantiebestemming is, beschikt de plaats nog steeds over een originele en traditionele charme. Hier zult u bijvoorbeeld geen moderne flatgebouwen of iets dergelijks vinden, alleen bouwwerken in de typische stijl van de regio Wallis. Bovendien is Zermatt autovrij. De bezoekers laten de auto staan en gaan lekker met de trein, de elektrische bus of met de paardenkoets. Rond om Zermatt, Täsch en Randa kunt u tevens van talrijke winterwandelwegen genieten. Het gebied bij de Rifflberg is trouwens prima om te sneeuwwandelen. Met de Gornergratbahn rijdt u naar de "Gornergratplattform", waar u van een heerlijk panorama kunt genieten.

Niet op maar in de berg is er een bijzonder hoogtepunt voor groot en klein: het gletsjerpaleis. Deze ijsgrot bevindt zich in het skigebied Matterhorn glacier paradise en ligt binnen de gletsjer, 15 m onder de aarde. Een lift brengt u naar beneden. In het "paleis" van gletsjerijs wacht een blauwe sprookjeswereld met ijskristallen en ijssculpturen op u. U loopt door een gletsjertunnel of gebruikt de ijsglijbaan en als u wilt ontspannen zijn er ijsbanken met warme dekens. Het gletsjerpaleis is een hoogtepunt voor het hele gezin.

Matterhorn

De bestemming 'Zermatt-Matterhorn' bestaat uit de drie plaatsen Zermatt, Täsch en Randa. De regio bevindt zich in het hartje van de Walliser Alpen en is omgeven door enkele vierduizend meter hoge bergen. Zermatt ligt aan de voet van de welbekende berg - de Matterhorn (4.478 m). Het prachtige landschap heeft een sneeuwzeker skiterrein en vele bergrestaurants, die garant staan voor een onvergetelijk panorama-uitzicht. Naast het skiën of snowboarden heeft men o.a. de mogelijkheid om te ijsklimmen, paragliden en sneeuwschoenwandelen. Wie eenmaal daar is, moet in ieder geval een blik werpen op de wereldberoemde Zwitserse horloges en zakmessen.

Vervoer Zermatt

  • Trein: Zermatt (in de plaats)
  • Vliegtuig: Sion (ca. 76 km), Bern (ca. 125 km), Milaan-Malpensa (ca. 190 km), Genève (ca. 229 km)

Artikelen over Zermatt

alle artikelen

Accommodaties in Zermatt

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Zermatt

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter