Klantbeoordeling

Schierke

18 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 8,4
Skigebied 7,1
Pistekaart
Braunlage Wurmberg
Informatie over het skigebied
Braunlage Wurmberg
Het hoogste punt: 970 m
Het laagste punt: 565 m
Hoogte skioord: 617 m
Liften in totaal: 7
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 1
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 11,8 km
Pistes:
10 km
Pistes:
1,3 km
Pistes:
0,5 km
Skiroutes: 1 km

Wintersport Schierke – winter sproojkesland bij de Brocken!

Schierke

Het luchtkuuroord Schierke ligt midden in het natuurpark Hochharz, direct aan de voet van de Brocken (1.141 m). Het pittoreske dorp met zijn kuurpark is in de winter een wintersportparadijs. Vanuit het centrum kunt u op winterwandelwegen de Brocken verkennen. Langs het rivier "Kalte Bode" kunt u interessante hellingen bewonderen. Bijzonder spectaculair en tegelijk kenmerk van Schierke is de "Feuersteinklippe".

Er zijn ook talrijke sportieve activiteiten mogelijk in Schierke. In totaal beschikt de oord over 3 rodelbanen, te vinden bij het jeugdherberg en de plaatselijke VVV.

Ook cultureel biedt Schierke veel. Tijdens de "Schierker Wintersportwochen", een familiefeest, kunt u een afwisselend programma met talrijke activiteiten verwachten, waaronder het bouwen van een iglo of het maken van ijssculpturen.

Harz

De Harz is het meest noordelijke wintersportgebied van Duitsland en biedt rond 2.200 km² ongerepte natuur. De Brocken (1.141 m) is de hoogste berg in het noorden van Duitsland en met de eerste sneeuw komen talrijke wintersporters. Bijzonder de plaatsen rond het natuurpark Harz zijn sinds 1995 leuke ski- en langlaufgebieden ontstaan. Loipes en pistes op verschillende niveau's, rodelbanen en schaatsbanen bieden plezier voor het hele gezin. Ook is het mogelijk de natuur op een van de talrijke wandelwegen te verkennen. Veel restaurants en bars bieden gezellige avonden met regionale en internationale gerechten.

Vervoer Schierke

  • Trein: Schierke (ca. 1 km), Darlingerode (ca. 15 km)
  • Vliegtuig: Braunschweig-Wolfsburg (ca. 90 km), Hannover (ca. 150 km)

Accommodaties in Schierke

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Schierke

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter