Klantbeoordeling

Ritten

8 Aantal beoordelingen:

87 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 7,0
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Rittner Horn
Het hoogste punt: 2.270 m
Het laagste punt: 1.538 m
Hoogte skioord: 1.154 m
Liften in totaal: 3
Sleepliften: 2
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 14 km
Pistes:
9 km
Pistes:
3 km
Pistes:
2 km

Wintersport Ritten – Uniek panorama op het zonnige plateau!

Ritten

De Ritten is een uitgestrekt hoogteplateau ten noorden van de stad Bozen. De benaming slaat tegelijkertijd om de gemeente met 17 dorpsdelen. De dorpen liggen op het plateau in de heerlijke berglucht op een hoogte van 1.500 m en bieden een droomachtig uitzicht op de Sarntaler Alpen en veel andere toppen van de Dolomieten. Het 360 graden uitzicht staat bekend als één van de mooiste in heel Zuid-Tirol.

De huisberg is de Rittner Horn, waar wintersporters alle mogelijke vrijetijdsactiviteiten vinden. Het skigebied biedt vriendelijke en mooi brede pistes, op verschillende ijsbanen kunt u schaatsen en het idyllische winterlandschap nodigt bovendien uit tot rodelen, sneeuwschoenwandelingen en langlaufen.

De natuur op de Ritten heeft ook enkele verrassingen in petto, bijvoorbeeld de Rittner piramides. De aarden torens uit de ijstijd torenen tussen Lengmoos en Maria Saal omhoog en zijn een aardige bestemming. Op de Ritten ligt bovendien de eerste winter-premiumroute van Italië, een wandelgenot inclusief een droomachtig 360 graden uitzicht. Andere hoogtepunten op het zonneplateau zijn bijvoorbeeld de Rittner kerstmarkt tijdens advent of een ritje met de historische Rittner Bahn, het laatste smalspoor van Zuid-Tirol.

Provincie Bozen

In het zuiden van de Alpen, tussen de mooie Dolomieten en het Sarntal is de provincie Bozen gelegen. De regio geldt als smeltkroes van Oostenrijkse, Duitse en Italiaanse cultuur en biedt een breed aanbod aan vrijetijdsactiviteiten. Door de nabijheid van de skigebieden en perfecte infrastructuur is het een populaire vakantieregio. Op winterwandelwegen bereikt u een plateau, zodat u ook af van de piste van de frisse lucht en de sneeuw kunt genieten. Talrijke gezellige hutjes bieden bovendien zonneterrassen.

Vervoer Ritten

  • Trein: Bozen (ca. 20 km), Brixen (ca. 35 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 115 km), München (ca. 310 km)

Accommodaties in Ritten

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Ritten

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter