Klantbeoordeling

Dienten

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Informatie over het skigebied
Hochkönig
Het hoogste punt: 1.900 m
Het laagste punt: 800 m
Hoogte skioord: 1.071 m
Liften in totaal: 34
Sleepliften: 19
Stoeltjesliften: 8
Gondelbaan: 7
Pistes in totaal: 120 km
Pistes:
52 km
Pistes:
41 km
Pistes:
27 km
Skiroutes: 8 km

Wintersport Dienten - Beschouwelijk sprookjesdorp aan de voet van de Hochkönig!

Dienten

Het vakantiedorp Dienten ligt op 1.071 m in het centrum van de skiregio Hochkönig. In de volksmond wordt de kleine gemeente met 761 inwoners ook wel "sDörfl am Hochkönig" genoemd. Dit onderstreept de oorsprongen van dit mooie dorp met de historische dorpskern en de gotische kerk St. Nikolaus.

Dienten is niet alleen een gezellig skidorp, maar ook een dorp dat staat in het teken van sagen. Tot op de dag van vandaag worden hier de meest uiteenlopende sagen verteld, die gaan over gebruiken en zowel historische als geografische feiten. Beroemd is bijvoorbeeld de sage van de "overgoten alm": dit verhaal gaat over melkveehouders die een zeer verkwistend leven leiden en een arme bedelaar geen onderdak geven. Op een dag worden ze door een machtige zondvloed bestraft, die direct bevroor en waaruit de Hochkönig is ontstaan. Ook het ontstaan van de zogenaamde "Teufelslöcher" (duivelsholen) in het rotsgesteente hoog boven op de Hochkönig wordt verklaard door deze sage. Op speciale sagenwandelroutes krijgt u een inkijkje in de geheimen van deze sprookjesverhalen.

De gastheren in Dienten zijn heer hartelijk en gastvrij. Hier vinden vakantiegangers de gezelligheid van een authentiek bergdorp samen met een breed vrijetijdsaanbod in het skigebied, tijdens het langlaufen en de zeer diverse winterse activiteiten.

Hochkönig - Ski amadé

Het imposante bergmassief van Hochkönig in het Salzburger land staat bekend om zijn veelzijdige en erg moderne skigebieden, maar ook om zijn traditierijke en romantische plaatsen. Deze bieden rust en ontspanning en behoren tot de mooiste skilandschappen van de gehele Alpen. Hier kunt u gerust uw auto laten staan! Verder ligt het bekende Salzburg (waar veel evenementen plaatsvinden) in de buurt en is ideaal voor een uitstapje. Geniet u van de bijzonder sneeuwzekere regio van de majestueuze Hochkönig (2.941 m) en beleef met het hele gezin een onvergetelijke skivakantie! Als u uitdaging op de piste zoekt zit u hier precies goed: de grote skiwereld “Ski amadé” met 760 km piste is ideaal voor elke wintersporter en biedt gevarieerd pisteplezier!

Vervoer Dienten

  • Trein: Saalfelden am Steinernen Meer (ca. 20 km), Bischofshofen (ca. 20 km)
  • Vliegtuig: Salzburg (ca. 75 km), Innsbruck (ca. 165 km), München (ca. 205 km)

Artikelen over Dienten

alle artikelen

Accommodaties in Dienten

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Dienten

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter