Skigebieds-consultant
Zo vind je jouw perfecte skigebied:
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Wij geven je de skigebieden die optimaal bij deze wensen aansluiten!
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Jouw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Klantbeoordeling

Flachau

284 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 9,5

Skigebied Salzburger Sportwelt

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.188 m Gondelbaan: 22
Het laagste punt: 600 m Pistes in totaal: 250 km
Hoogte skioord: 920 m
Pistes:
110 km
Liften in totaal: 97
Pistes:
121 km
Sleepliften: 40
Pistes:
19 km
Stoeltjesliften: 35 Skiroutes: 18 km

Skigebied Salzburger Sportwelt

Met de skipas "Ski amadé" heeft u toegang tot 760 km pistes en 270 liften in dit grote skigebied in Oostenrijk (zie skiregio)! De Salzburger Sportwelt bevindt zich precies in het centrum van "Ski amadé" en beschikt daarmee over ideale voorwaarden voor een geslaagde skivakantie!

Alleen al in de Salzburger Sportwelt staan 250 pistekilometer en 97 liftvoorzieningen op een hoogte van 619-2.188 meter ter beschikking. De uitgestrekte skischakels Kleinarl/Flachauwinkl/Zauchensee en Flachau/Wagrain/St. Johann/Alpendorf zijn de topbestemmingen en staan bekend om evenementen zoals het WK alpineskiën in Flachau. Families, beginners en langlaufers vinden in alle plaatsen geschikte gebieden, terwijl de Zauchensee vooral gevorderden aantrekt. Voor de boarders zijn er diverse funparks, zoals het Absolut Park in Flachauwinkl dat alles te bieden heeft: railcombo, halfpipe, jibpark, het "Chill House" evenals talrijke events. Dit snowpark, met een lengte van 1,5 km, telt zelfs tot de grootste terrainparken van Europa. Aan Monte Popolo of rond de Zauchensee vindt u prachtige diepsneeuwgebieden. De Salzburger Sportwelt beschikt over een fantastisch wintersportaanbod!

Bovendien staan u in het gehele skigebied meer dan 400 Wi-Fi hotspots ter beschikking. Zo kunt u snel en makkelijk de laatste vakantiefoto's en indrukken met uw vrienden thuis delen.

De nieuwe lift G-Link ligt tussen de skibergen van Wagrain en zorgt voor een snelle verbinding tussen de skigebieden Flachau-Wagrain/Grießenkareck en Wagrain/Grafenberg-Alpendorf. De goed uitgeruste stoeltjesliften beschikken bijna allemaal over kappen die beschermen tegen slecht weer en stoelverwarming. Vele liften sluiten bij kinderen automatisch. Het skigebied heeft in totaal 11 skischolen, kinderopvangcentra en spelende skiles mogelijkheden voor de allerkleinsten. Verder is de winterwereld in Wagrain een absolute belevenis en de Alpine Coaster aan de Teufelsweg in Flachau mag u ook niet missen.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Flachau

Nog maar net van de piste of u kunt meteen door naar de talrijke après-ski mogelijkheden. Al bij de dalstations nodigen talrijke bars en pubs tot ontspannen of drinken uit: het leren kennen van nieuwe mensen of gezellig kletsen met vrienden is zonder problemen mogelijk. Iedere après-ski fan moet zeker eens een bezoek brengen aan "Dampfkessels" en "Hofstadls". In "Yeti´s Partyhouse" en in "Ema’s Pub" wordt gedanst totdat de zon opkomt. Als u uw skidag te kort vindt, kunt u na het avondeten in een van de talrijke restaurants de skischoenen weer aantrekken en een bezoek brengen aan de 1,5 km lange verlichte piste aan de Unterberghang (2 x per week geopend) op de 8er Jet.

Voor afwisselende uurtjes naast de pistes zorgen de rodelbanen, schaatsen en romantische paardensleetochten door het besneeuwde winterlandschap. Als een bijzondere tip is de Therme amadé in Pongau, waar u zich heerlijk kunt ontspannen, te noemen. Tijdens een slentertocht door de plaats met zijn winkels en gezellige cafés kunt u heerlijk ontspannen.

Snowpark: Absolut Snowpark Flachau

In de Salzburger Sportwelt wacht er bij de Schuttleberg bij Flachauwinkl een heel bijzonder freestyle-highlight. Het 'Absolut Park' biedt voor elke adrenaline junkies - beginner of prof - top mogelijkheden om zich helemaal uit te leven. Het begint met de 5-kicker line, die bij de uitstap van de 'Absolut Shuttle' van het park start. Zijn niveau bewijst de kicker line met de 'Spring Battle' die hier plaats vindt, de meest bekende 'on mountain' snowboard contest van Oostenrijk. Direct naast de kicker line volgt de rail line. Hier kunnen riders hun skills op een kinked rail, rainbow rail, hand rail, diverse boxen, down rails en een double kinked rail laten zien. Bovendien vraagt de Easy Jibpark, die volgens de skatepark style werd gecreëerd, creativiteit en spontaniteit.

Wie denkt, dat dit uitgebreide aanbod aan obstacles alles is, die vergist zich. Het 'Absolut Park' biedt namelijk niet enkel een 100 m lange halfpipe met 4 m hoge wanden, maar ook een superpipe. De 160 meter lange superpipe is direct boven het dalstation 'Family Shuttle' gelegen en voldoet aan de X-Games en Olympia norm. Bovendien is er in het park een 'Chill House'. Daar worden ook nog de laatste freestyle-dromen vervuld, want het 'Chill House' biedt meer dan goede sounds, videowalls en voldoende plaats om te relaxen. In het huis zijn namelijk ook een mini skate ramp en een massieve klimrots te vinden.

Naast het snowpark vind je in het skigebied Zauchensee ook een funslope, die met diverse golven, steile bochten, kleine schansen en andere actie plezier voor het hele gezin belooft!

Bovendien valt er nog een highlight bij de Shuttleberg te vinden. Burton en het Absolut Park team hebben ook in Flachauwinkel 'The Stash' in het landschap geplaatst. Het concept is heel bijzonder, want rekening houdend met de natuur kan hier creatief met gedeeltelijk verstopte obstacles worden geoefend. De leuke en makkelijke hindernissen kunnen op meerdere manieren worden gebruikt. Bovendien is er bij de uitstap van de 'Powder Shuttles' de 'Lil Stash' die vooral voor kinderen prima geschikt is.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied Salzburger Sportwelt niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Salzburger Sportwelt

Het testrapport Salzburger Sportwelt is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Flachau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Flachau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen