Klantbeoordeling

Hochfilzen

47 Aantal beoordelingen:

87 % Aanbeveling:

Plaats 8,4
Skigebied 7,9
Pistekaart
3 Länder Freizeit-Arena
Informatie over het skigebied
3 Länder Freizeit-Arena
Het hoogste punt: 1.860 m
Het laagste punt: 640 m
Hoogte skioord: 960 m
Liften in totaal: 51
Sleepliften: 26
Stoeltjesliften: 17
Gondelbaan: 8
Pistes in totaal: 171 km
Pistes:
84 km
Pistes:
74 km
Pistes:
13 km
Skiroutes: 3 km

Wintersport Hochfilzen - Biathlonmekka in het Pillerseetal!

Hochfilzen

Een van de vijf grootste plaatsen in het Pillerseetal is Hochfilzen. Het gezellige dorp met de vele hoeves, herbergen en de centraal gelegen kerk ligt midden in de skiregio "Schneewinkel". Deze naam is de perfecte omschrijving voor het winterse scenario, want in de regio valt er in de winter behoorlijk wat sneeuw. De bergketens van Hochfilzen en de omgeving zijn doorgans met een dikke pak sneeuw bedekt. Niet alleen de skiërs en snowboarders, maar ook de langlaufers zijn hier erg tevreden mee. Hochfilzen staat bekend als het mekka voor de biathlon. Hier wordt elk jaar de wereldcup biathlon gehouden en sporters, zowel professionals als recreatiesporters, leggen hier ontelbare loipenkilometers af.

In het dal of op de berg, in Hochfilzen genieten alle wintersporters elke keer weer van een prachtig bergpanorama dat van Leogang tot aan Lofer en de Buchensteinwand in het westen reikt. Hier vind je ook het gelijknamige skigebied. Vanuit Hochfilzen is het skigebied Buchensteinwand het snelste te bereiken. Buchensteinwand is perfect voor recreatieskiërs!

Pillerseetal

Het Pillerseetal met zijn 5 idyllische vakantieplaatsen ligt in de directe omgeving van Beieren, in het noordoosten van Tirol. De regio rondom het gelijknamige meer is het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming die opvalt door het gevarieerde landschap en afwisselende aanbod. Ingebed tussen de Kitzbüheler Alpen bieden de 3 skigebieden in het Pillerseetal niet alleen veel keuze maar ook een hoge sneeuwzekerheid. Niet voor niets valt de regio onder de sneeuwrijkste van Tirol. Bovendien staat de regio ook bekend om de langlauf- en biatlonmogelijkheden. Een bijzondere attractie is de gastenbiatlon die in Hochfilzen plaatsvindt. Ook is het Pillerseetal uiterst familievriendelijk, talrijke inrichtingen voor kleine wintersporters zorgen voor ontspannende vakantiedagen voor groot en klein!

Vervoer Hochfilzen

  • Trein: Hochfilzen (in de plaats), Fieberbrunn (ca. 10 km)
  • Vliegtuig: Salzburg (ca. 80 km), Innsbruck (ca. 95 km), München (ca. 170 km)

Artikelen over Hochfilzen

alle artikelen

Accommodaties in Hochfilzen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Hochfilzen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter