Skigebieds-consultant
Zo vind je jouw perfecte skigebied:
  1. Geef aan hoe belangrijk de volgende punten voor je zijn.
  2. Wij geven je de skigebieden die optimaal bij deze wensen aansluiten!
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisgegevens
willekeurig
Jouw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht
Award
Klantbeoordeling

Itter

908 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 8,0
Skigebied 9,2

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 1.869 m Gondelbaan: 16
Het laagste punt: 620 m Pistes in totaal: 288 km
Hoogte skioord: 705 m
Pistes:
126 km
Liften in totaal: 90
Pistes:
127 km
Sleepliften: 39
Pistes:
35 km
Stoeltjesliften: 35

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Met de skipas SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental heb je toegang tot een van de grootste en modernste skigebieden ter wereld! SkiWelt werd al meermaals door het onafhankelijke platform "Skiresort Service International" tot een van de beste skigebieden ter wereld gekroond!

90 moderne bergliften, 288 km pistes evenals het "Kaiserpark" bij de Hartkaiser met boxen, rails en kickers staan garant voor eindeloos veel sneeuwplezier. Via de Hohe Salve is Itter direct verbonden met SkiWelt Wilder - Kaiser-Brixental. De Salvistalift brengt je gemakkelijk naar het station op 1.565 m hoogte, van waaruit zich nog meer mogelijkheden aanbieden.

De 3,5 km lange dalafdaling naar Itter vereist een goede conditie aan de Hohe Salve en ook gevorderden komen hier op de in totaal bijna 2 km lange zwarte piste niets tekort. Op de Salvista-afdaling is voor freeriders gezorgd en boarders kunnen zich in het snowpark Söll uitleven. Westendorf en Ellmau beschikken eveneens over snowparks met quarterpipe en andere uitdagende elementen. In de 80 ruststations die zich in het skigebied bevinden, kun je heerlijk genieten.

Indien je op vakantie bent met kinderen, moet je een keer naar de belevenis-10-persoons-gondel van de SkiWelt Söll. Rond het sprookje "Gelukkige Hans" valt er veel te ontdekken!

Met de uitbreiding "Super Ski Card" kun je zelfs kiezen tussen 2.750 pistekilometers en 943 liften in 22 skiregio's.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Itter

In de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental kun je in Söll, Brixen en Westendorf nachtskiën. Het grootste nachtskigebied van Oostenrijk ligt in de SkiWelt Söll. Van woensdag tot zaterdag staan hier 10 km geprepareerde pistes tot in de nacht ter beschikking. De vijf afdalingen rond de gondelbaan Hochsöll alsmede bij de stoeltjesliften Keat en Hexen6er worden tot 21:30 uur verlicht. Naast de vele afdalingen wordt ook de fun-arena "Hans im Glück" bij de 4-persoonsstoeltjeslift voor het nachtskiën verlicht. Het nachtskiën in Söll is buitengewoon en zo omvangrijk dat er een losse skipas voor moet worden gekocht.

Wie geld wil besparen en genoeg heeft aan een kortere afdaling, vindt in het skigebied twee andere nachtskipistes: in Westendorf wordt op dinsdag tot 21.00 uur altijd de 500 m lange oefenweide bij de 4-persoonsstoeltjeslift verlicht. In Brixen komen nachtbrakers bovendien op de 300 m lange blauwe nachtskipiste bij de Schusterbühel-lift aan hun trekken. Deze wordt doorlopend tot 19.00 uur verlicht. Ook in Westendorf en Brixen ontstaan kosten voor het nachtelijke skiplezier.

Après-ski Itter

Naast inspannende dagen op de piste bieden Itter en Hopfgarten talrijke alternatieven, zoals rodelen, paardensleetochten, schaatsen en ijsstokschieten.

Op de huskyranch Angerberg kun je een blik werpen in de wereld van de sledehondensport. Probeer hier eens een sledehond-introductieles!

Ook op culinair gebied kom je met de verschillende bars en restaurants, hutten en danslokalen niets tekort. Het nachtleven in de nabijgelegen plaatsen Ellmau, Söll of zelfs Kitzbühel en Kirchberg is zeker een uitstapje waard!

Snowpark: Crazy Kangaroo Park Söll Itter

In de skiregio SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental heb je de keuze uit meerdere super leuke snowparken. Vanaf Itter bereik je makkelijk het "Crazy Kangaroo Park" dat over een prima set-up beschikt. Op een hoogte van 1.220 m biedt het snowpark 19 elementen. Beginners kunnen bij de kickers en een funbox hun eerste stappen doen.

In de "Medium Arena" staan diverse uitdagingen voor gevorderden klaar zoals boxes, kickers met bijna 10 m table, een down rail evenals verschillende jib-elementen. Een bijzonder hoogtepunt is de 450 m lange Funny Bird Slope bij de Salvenmoss stoeltjeslift die gescheiden is in 2 lines. Hier kunnen boarders aan corners, boxen, jumps, een 7 m lange tunnel of een slak laten zien hoe creatief ze zijn. Omdat de Funny Bird Slope ook verlicht is, vinden hier meerdere keren per week night sessions plaats.

Wie op zoek is naar freestyle plezier, vindt bij Ellmau het "Intersport Kaiserpark" en bij Westenberg de Big Playground, die met een nieuwe super-cross line nog meer uitdagende elementen biedt. Wie graag eenvoudigere tricks wilt oefenen, voelt zich goed op de "Mini Playground" in Westendorf.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het testrapport SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Itter

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Itter

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen