Klantbeoordeling

Kössen

915 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 8,4
Skigebied 8,0

Skigebied Hochkössen

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 1.690 m Gondelbaan: 1
Het laagste punt: 619 m Pistes in totaal: 22 km
Hoogte skioord: 589 m
Pistes:
10 km
Liften in totaal: 12
Pistes:
9 km
Sleepliften: 8
Pistes:
3 km
Stoeltjesliften: 3 Skiroutes: 1 km

Skigebied Hochkössen

Het skigebied Hochkössen is de huisberg van Kössen met 12 liften en 22 km pistes. Daarmee staat je een familievriendelijk skigebied tot op 1.690 m hoogte ter beschikking. Door de geografische ligging aan de noordelijke Alpenrand, kan je van midden december tot begin april doorgaand op de pistes skiën. Daarbij garanderen de sneeuwkanonnen de dalafdaling. Vanuit Kössen bereik je met de moderne 6-persoonscabinelift de rustieke Bärenhutte. Terwijl beginners zich op het zonnige hoogplateau kunnen vermaken, zijn voor experts de zwarte dalafdalingen een welkome traktatie. Geweldige diepsneeuwgebieden, die ook verzekerd zijn van sneeuw, vind je aan de Unterbergalmen en soms ook bij de dalafdaling.
Pisteplan Hochkössen
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Kössen

Tijdens de après-ski kom je vooral in Walchsee en Kössen niets te kort. Reeds in het skigebied heb je de mogelijkheid in de stemming te komen en in Kössen gaat het après-ski plezier direct van start in "Sigi's Sportklause". Ter plaatse vind je in "The Londoner" of in de 'Enjoy' alles wat bij après-ski hoort – en dat voor redelijke prijzen!

Probeer ook eens de regionale keuken, zoals "Kaiserschmarrn", typisch Kössische forel of gegrilde spareribs. Een ander hoogtepunt in Kaiserwinkl is ook in 2020 het 19e Internationale Kaiserwinkl Alpin-Ballooning. Van 25-01 tot 01-02-2020 zijn er wedstrijden van echte professionals, 's avonds kan je de verlichte ballonnen tijdens een glas glühwein bewonderen. Wie er al lang van droomt om eens mee te varen, maakt daar na een aanmelding veel kans op.

Ook is het nachtskiën op de verlichte piste een aanrader. In Schwendt worden makkelijke skitochten en snowbike-lessen aangeboden, die uren vol actie beloven! Andere aantrekkelijk activiteiten zijn fakkelwandelingen op de Ottenalm met aansluitend nachtrodelen, nachtskiën op de verlichte piste, bowling, schaatsen op de Walchsee, sneeuwschoenwandelingen of recreatie en wellness in het zwembad.

Op slechts enige kilometers zijn de steden München, Innsbruck en Salzburg te vinden die eveneens een bezoekje waard zijn! Daarnaast vind je hier het gehele jaar door een omvangrijk aanbod aan culturele highlights!

Snowpark: MINI Snowpark Spitzingsee Kössen

In het huisskigebied van Kössen bevindt zich helaas geen funpark. In plaats daarvan vinden de freestylers funparken in twee andere Alpen Plus-skigebieden. Het grotere is het MINI Snowpark Spitzingsee, dat tot de top 3 parken in Duitsland hoort. Elk jaar wordt het aanbod hier uitgebreid. Helmen en beschermers kunnen de skiërs naar behoefte gratis lenen. Als obstakels staan afhankelijk van de sneeuwomstandigheden zes tot acht kickers (4 - 20 m tables), vijf rails, drie boxes en jib-tonnen ter beschikking.

Een ander funpark vind je in het skigebied Sudelfeld. Het is iets kleiner en biedt twee kickers, een corner, een box en vier rails.

Is het skigebied Hochkössen niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Hochkössen

Het testrapport Hochkössen is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,1 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Kössen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Kössen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter